7 Nisan 2024 Pazar

Kupanın o stadyumda kaldırılmasını, Şanlıurfa seyircisine borçlusunuz


Hayatım Anadolu'nun çeşitli yerlerinde geçti. Buram buram Anadolu çocuğuyum. Tuttuğunuz takımın, sizin şehrinize gelmenin ne demek olduğunu iyi bilirim. Hele bir de o şehir Süper Lig'den çok uzaktaysa. Düşünün, Galatasaray - Fenerbahçe maçı bir de bu. Şanlıurfa insanı bu duyguyu doyasıya yaşasın isterdim. Şehirlerine ülkenin en büyük derbisi gelmiş, oluşacak atmosferi düşünün. Bunu Galatasaray'dan yana yaşadılar da, Fenerbahçelilerden yana?

Şanlıurfa bekliyordu. Beklentiyi karşılamak da Fenerbahçe'nin boynunun borcu olmalıydı. Maçın geliri depremzedelere gidecek bir de. Fenerbahçe taraftarına deniliyor ki bilet almayın, program yapmayın. Şanlıurfa şehri açıklandığından bu yana oluşan heyecanı düşünün. Fenerbahçe, oluşturduğu suni gündemle birlikte tüm futbol sevgisini bitirdi. Galatasaray ise en güçlü imkanlarıyla orada olarak herkesin gönlünü kazandı.

Daha önce maça çıkılmayan anlar oldu. Beşiktaş mesela, Fenerbahçe ile oynanan Türkiye Kupası maçına çıkmamıştı. Galatasaray da basketbol finalinde bunu yaptı. Hiçbiri demedi ama, ceza yeriz, u19'larla çıkalım, 2. dakikadan itibaren eksilerek maçı tatil ettirelim. Bunun getirisi olur. Herkes kural kısmında da, işin maneviyatına eğilen yok. Depremzedeler için oynanacak bir maç, Şanlıurfa seyircisi bu derbiyi izlemeyi hak ediyordu. 

Fenerbahçe bu günahın acı faturasını elbette yaşayacak. Belki bugün anlaşılmayacak da, kısa vadede ne gibi götürüleri olduğunu görecekler. Kırılması olacak yani, bunun altından kalkmak zor. Fenerbahçe, kupa seremonisini dahi sabote etmeyi hedefliyor. Şanlıurfa seyircisi o kupanın şehirlerinde kaldırılmasını hak ediyor. Nasıl çözülür bilmem de, karar o dakika içerisinde verilmeli ve Galatasaray kupasını kaldırıp, Şanlıurfa seyircisi ile kucaklaşmalı.

Fenerbahçe, Galatasaray'ın karşısına çıkmaya korkuyor. Ali Koç, bir kupayı daha Galatasaray'a kaptırma ihtimali üzerine uyku uyuyamıyor. Şampiyonluğu kaybettiğinde ne yaşayacağını merak ediyorum. Fenerbahçe taraftarı bunu hak etmiyor diyeceğim de, sesini çıkaran kimse yok ki. Biat edersen, hak ettiğin tablo budur. Bunun adı psikolojik üstünlük işte. Rakibin senin karşına çıkamıyor bile. 

5 yorum:

  1. maçı skoru sonradan tayin ediliyor diye biliyorum. yani orada kupa seremonisi olmaz. hele ki böyle bir tff varken şu maçın tescili inan 1 ay sonraya bile kalabilir abi, hiç şaşırmam yani :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmalıydı bence. Ben de biliyorum olmayacağını da, Urfa seyircisi hak ediyordu :)

      Sil
  2. allahın sopası yok! bu maçı ve kupayı bu kadar kolay alacak olmamız ali koçun tercihi değil tamamen ilahi adaletin tezahürüdür..fenerbahçe ligde aldığı haketmediği haram puanlarla takımımıza zorluk çıkardı.o yüzden işte fazla mücadele bile etmeden alacağız bu son derece değerli kupayı..fenerin bundan sonra alacağı olası haram puanların ödülünü de onları rams parkta evire çevire yenerek alacağız inşallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maçın başlangıcı da o kadar güzel oldu ki :)

      Sil
    2. Ben olsam rotasyonlu kadro ile çıkar teknik heyeti getirmez hatta Başkan olarak bende katılmazdım. Tepki böyle olur. Belki X oyuncu sakatlanır, kırmızı görür, yorulur vs gibi ihtimali de hesaba katarak 90 dakika oynardım bu maçı. Lakin vizyon o kadar dar beyin o kadar küçük ki, bunları hesaba katamıyor mosmor olup sahadan ayrılıyor avel herif.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir