18 Nisan 2024 Perşembe

Lig bitti, 2'li olmaları mı kaldı?


Bir yorum okudum. Aurier'in zaman geçtikçe, Ziyech ile birlikte harika 2'li olabileceği söylenmiş. Lig bitti, 2'li olmaları mı kaldı. Ziyech'in dahi akıbeti belirsizken, Aurier'in yeni sezonda Galatasaray'la devam etme şansı yok. Lig bitiyor, Aurier'in toparlanmasını bekleyecek zaman yok. Alanyaspor maçında denendi. Bence de görmek gerekiyordu, neden oynatıldı diyemem. Maalesef fizik olarak geride, tempo bitmiş. Kalan haftalarda 11 oynayacağını zannetmiyorum.

Geriden çıkarken beğendim, top kullanımı noktasında fena değildi. Nadiren hücuma çıktı, orada da pas aksiyonunda vardı ama toplasan ya 1, ya 2 kez bindirmiştir. Sigorta bek misali geride bekledi ve tempo da kalmadığı için işin savunma tarafında da iyi değildi. Bu tarz futbolcular fizik gücü ve temposuyla vardır. Eboue de böyleydi, fizik ve tempo gidince çakılmıştı. Mariano ise tekniği üzerinden çok uzun süre aynı seviyede kaldı.

Sakatlık onu geriye attı ve ciddi de bir sakatlıktı. Araya Afrika Uluslar Kupası girdi derken, ciddi anlamda sarsıldı. Sakat olduğunda transfer etmedik, sonrasında bu durum ortaya çıktı. Finale yürümeleri beklenti değildi, bu da dengeleri bozdu. Toparlanamadı doğal olarak. Toparlanacak gibi de görünmüyor. Belki sonradan oyuna girip, tecrübesi ile birkaç dakikalık katkı vermeye çalışır. Takım içi etkisi var, seviliyor deniliyor. Sezon bitene kadar "su taşıyan" dahi bizler için önemli.

Kaan Ayhan / Ziyech de gayet uyumluydu. Kaan Ayhan, sıkça hücum bindirmesi yaptı ve Ziyech'in oyun aklına uydu. Bu da güçlü altyapısını, onun da oyun aklını ortaya koyuyor. İletişimleri iyiydi, Ziyech birçok kez doğru anda Kaan Ayhan'ı topla buluşturdu. Asistini de yaptı ayrıca. Bir bek daha fazla ne verecekti ki? Sezon bitene kadar Kaan Ayhan, sağ bekte devam eder. Kaan Ayhan / Ziyech de güçlü sağ kanattır.

9 yorum:

  1. aurier ndombele ile birlikte son 1 dakika ekürisi olurlar..vinicius ile tete ise artık dakika bile almaz bence..transfer döneminde ilk bu dördünden çıkmak gerekiyor,sonra oyuncu satışı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kiralık olanlar gidecek, sözleşmesi bitenler de var.

      Sil
  2. Bizim oyunumuzda beklerin temposu çok önemli. Temposunu kaybetmiş bek ile oynamak intihar olur.Aurier bizim sistemde olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tempo yoksa da teknik ister. Oyunu kursun açsın oyunu isteriz Aurier onu da yapamadı. Kaan zaten bunu sağladığı İçin bek ona emanet edildi.

      Sil
    2. Aurier, belli bir tekniğe sahip ama bu temposuzluk içinde o da yetmez.

      Sil
  3. Aurier ile Ziyech iyi ikili olacağını geçtim. Aurierin futbola dönebileceğinden şüpheliyim. Nereye iyi ikili oluyorlar. Adam ağır iş makinası gibi hareket ediyor. Tempo yok, bu olmayınca da teknik isteriz oda yok. Sadece tecrübe üzerinden de seviyesi A.Demir yada Kasımpaşa kesinlikle Galatasaray değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aurier bu noktadan sonra değil 11, sonradan oyuna girer mi şaşırırım.

      Sil
    2. Okan Hocadan bahsediyoruz. Ndombele den bile hala vazgeçmedi adam. Herkesi kazanmak, rekabetin içinde tutmak var adamın kanında.

      Sil
    3. Herkesi denedi, ısrar etti, zorladı. Bir dönem bu yüzden zorlandık hatta.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir