17 Nisan 2024 Çarşamba

Galatasaray'ın averajının neden Fenerbahçe'nin gerisinde kaldığının cevabı


Galatasaray'ın averajının neden Fenerbahçe'nin gerisinde kaldığının cevabı, direkten dönen toplar. Tam cevabı değil de, büyük oranda sebep diyelim. Mertens'in Alanyaspor deplasmanında direkten dönen topu ile birlikte sayı 27 oldu. En yakınımızda 14 kez ile Kasımpaşa var. Fenerbahçe ise kadrajda bile değil. Direkten dönen toplar da bazı noktalarda "bitirememeye" işaret ama Mertens özelinde baksam, vuruşlar da son derece kaliteli.

Alanyaspor maçında vurduğu top usta işi. Önü kapalı, tek açısı var ve oraya sağ ayağının dışıyla müthiş vurdu. Top havada süzülürken gol diye sıçradım ama direkten döndü. Bu bitirememek değil, şanssızlık. Yine ceza sahası çevresinde, sağ arka direğe doğru kestiği ama direkten dönen şutları oldu. Sanırım bu 27 direkten dönen topun 6'sı Mertens'in. Uzaktan atışan şutlar da var, direkleri fazlasıyla dövdük. Bu konuda şanssızız. 

Bitiremediğimiz dönem de oldu. Icardi'nin sakatlık kaynaklı sallanmaya başladığı, Kerem Aktürkoğlu'nun düşüşünün başladığı haftalar. Icardi toparladı, belki az pozisyona girer oldu ama maçları da golsüz geçmiyor. Kerem Aktürkoğlu ise kaçırdıkça daha da düştü ve şu an toparlaması zor bir noktada. Mutlaka toparlanır da, eski bitiriciliğini hatırlamadan bu yaşanmayacak gibi. Onun için oynamaya devam etmeli, oynaması ise takıma iyi gelmemekte.

Galatasaray'ın hücumu Fenerbahçe'nin gerisinde değil, ilerisinde. Hücum rakamlarına bakınca da bu görülebilir. Direkten dönen top istatistiği de göstergelerden biri Şanssızız bu konuda, özellikle de Mertens. Uzak direğe müthiş vuruyor ama üst direk buna pek izin vermemekte. Napoli günlerine inince, kaleci kalesinde olmasına rağmen aşırtma ile attığı goller de var. Uzak direk işini iyi yapıyor, sağ ayak içi ya da dışıyla vurduğu şutlar kusursuz. Bu sezon da birçok güzel gole imza attı. Kasımpaşa'ya attığı iyi bir örnek.

9 yorum:

  1. İnanılmaz bir rakam. İnşallah averajla kalmaz şampiyonluk. Yoksa çok yazıl olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Puan farkıyla oluruz..

      Sil
    2. şampiyonluğun normal averaja kalma ihtimali %1 bile değil. en kötü ikili averajla şampiyon oluruz. ama o da düşük ihtimal. fb maçına 4-5 puan önde çıkarız. o maçtada fark 8'e çıkar.

      Sil
    3. Ne olur ne olmaz, averajda da öne geçsek güzel olurdu.

      Sil
  2. Abi Mane deniyor basında nedir yorumun? Mertens yerine mi alınır Mane. Yoksa kanatlar için mi? Aslına bakarsan çok büyük kalite, gelse çok güzel şeyler izletir iz bırakır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mane hamlesi etiket işte, çok sıcak bakmam :(

      Sil
    2. Bu noktadan sonra forvetin arkasına kayar bir de. Yaş ilerliyor..

      Sil
  3. Direklerin 5 6 tanesi Oliveira sanıyorum. :) Hamit Altıntop da direklere çok takılmış ama sonunda öyle kritik bir gol atmıştı ki o topta iç direğe vurup girmişti. Umarım sezonun sonu da böyle olur en kritik yerde iç direkten golü bulup şampiyonluğa koşarız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oliviera, geçen sezon direklere çok takıldı :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir