11 Nisan 2024 Perşembe

Oliveira'yı düşünmemek kadar daha doğal bir şey olabilir mi?


Oliveira ile alakalı "sezon sonu yolların ayrılacağı" yeni bir haber değil ama yeniymiş gibi önümüze sunuluyor. Dün sosyal medyaya bakarken, herkesin paylaştığı haber buydu. Biliyoruz, kendisiyle yolları ayırmak istiyoruz. Kendisi affedilmiş olsa da, maç kadrolarına alınmıyor. Eyüp Aydın yedekler arasındayken, Oliveira maç kadrolarında yok. Affedildiği zaman böyle olacağını da yazmıştık. Takım içi huzuru korumak adına alınan bir karar. Takımda asla düşünülmüyor.

Sezon başı da aslında ayrılığı gündemdi. Avrupa'da transferin son günlerine doğru da gitmesi bekleniyordu. Sürpriz şekilde takımda kalınca, Dubois bir anda Avrupa kadrosunda yer bulamadı ve orada kadro mühendisliği biraz sallandı. Oliveira'nın önüne Kerem Demirbay ve Ndombele'yi aldık. Tarz olarak birbirinin benzeri 3 8 numara. 3 isim de belli dönemler şans buldu ve aralarından Kerem Demirbay sıyrıldı.

Oliveira'nın kendi hatası kaynaklı uzun sakatlık dönemi de var. O tarz bir sakatlıkta çoğu takım futbolcuya ceza keser ama biz geri döndürdük. Buna rağmen hocasına tavır yaptı, kötü oynamasına rağmen sahada kalmak istedi, 45 dakika oynayarak nasıl formda kalabilirim diye soyunma odasında sorun çıkardı. Doğal olarak kadro dışı bırakıldı, sonrasında Mertens, Muslera gibi isimler araya girerek affedildi.

Sezon sonuna kadar herhangi bir maçta forma giyme ihtimali yok. Forma giymesine gerek de yok. Elde şu an geniş bir orta saha rotasyonu var ve Oliveira'nın belki adı etiket ama form durumu olarak herkesin gerisinde. Kerem Demirbay oynuyor, Ndombele de kenardan gelip 10 - 15 dakika oynayabilir. Kaan Ayhan ve Berkan Kutlu gibi opsiyonlar da elde. Eyüp Aydın gibi de bir gencin var. Oliveira'yı düşünmemek kadar daha doğal bir şey olabilir mi?

Yollamak kolay mı dersek mesele de o. Çok zor. Oliveira ile imzalanan sözleşmenin acı şartlarının oluştuğu günlere geldik. Tek şansımız, Oliveira'nın geçmiş yıllarda süre alamayacağını anladığı takımlarda kalmak istememesi. Böyle bir karakter göstermesini bekleyeceğiz ama artık yaşı da ilerledi. Maksimum 2 yıllık katkı diyordum, 1 yıl alabildik. Maaş yüksek, bu paraları bulmak kolay değil. Gelecek sezon x takıma, maaşının bir kısmını karşılamalı kiralama yükleniyor gibi.

14 yorum:

  1. Oliviera yı düşünmemek ne kadar dogalsa ndombele den 10 dk lik fayda beklemekte bir o kadar doğal değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hala bir an gelecek ve katkı verecek diyorum. Kısıtlı süre de olsa.

      Sil
    2. Ndombele sonunda fizik olarak toparlandı. Fizik derken kilolarından bahsediyorum. Ondan katkı almak zor bu saatten sonra. Şu 7 maçta en büyük ihtiyaç da tarz olarak Ndombele. Olur da katkı alırsak bu adamdan bir hikaye çıkmaz. 7 maç 90 dakika oynasa 10 üzerinden 10 la oynasa yine olmaz.

      Sil
    3. 10 - 15 dakika da olsa o fiziğin yansımasını alabilsek tatlı olacak.

      Sil
  2. bu adam tam başakşehir falan alsa "iyi adam ya keşke bizde olsa" diyeceğimiz model. biz aldık hale bak..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maliyet var, sorun bu maalesef..

      Sil
    2. Umarım karakterli bir adamdır da giderken sorun çıkartmaz. 3 milyona yakın bir maaşı var. Büyük maliyet. Ben bunların yanısıra Duboisin kadroda tutulması gerektiğini düşünüyorum gelecek sezon. Sağ ve sol beki yedekler. Yabancı da sınırsız olacağından katkı alınabilir bir oyuncu.

      Sil
    3. Bugüne kadar çıkarmadı. Yine çıkarmaz diyeceğim ama yaşı da ilerledi.

      Sil
  3. Oliveira ilk geldiğinde 10-15 maç diyeceğim oynadığı oyunun çeyreğini oynasa hala takımın parçası olur. Adam geçen sene ligin ikinci yarısından başladı düşüşe çok keskin düşüş yaşadı. Şuan Ndombele bile onun önünde görünüyor. Biraz da hocanın tarzına ayak uydurmadı sanki. Hocanın sistemde soluklanmak yok hep hareket. Şiddetli pres oyununda olmadı ne yazık ki. 4-3-3 oyununu hoca hiç düşünmedi. Oysa eldeki neredeyse tüm orta sahalar bu kurgudan geldi. Bu kurgunun profesörleri bizde. Orta saha transferi hocanın istediği tarz ve istediği kişi olmalı. Bugünden bitmeli, bitirilmeli. Son dakikayı beklemeyecek kadar önemli. Böyle söyleyince de kızanlar oluyor Torreira son günlerde takıma katıldı deniyor da. Kardeşim artık hedef lig değil. Hocanın sisteminin süperligdeki ismi Beşiktaştan Gedson’dur bize getirilsin. Onu Okan hoca öyle bir seviyeye getirir ki 2 seneye en iyi yerlere satılır. Düşüşte olduğu doğrudur, doğru ellerde sevdiği, sevildiği yerde yükselir.
    8 numara İçin bir değil 2 oyuncu transfer edilmeli. Kaan Ayhan’ın oynadığı role de transfer yapılmalı birde topu taşıyabilecek bir oyuncu. Salih Özcan da hedef olmalıdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur da o görüntü yok işte. Aşırı düştü, fizik geriledi. Kalitesine hala lafım olmaz. 4-3-3'e dönsen de katkı vermez artık, o da geçti. Dönmeye de gerek yok, senin sistemin iyi.

      Sil
  4. Oliveria durarak oynayan bir oyuncu ve dinamizmi çok düşük. Geçen sezon Avrupa maçları yoktu ve defoları pek belli olmuyordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En azından tecrübe ortaya koyar diyeceğim de, 8 numarada o iş çalışmıyor.

      Sil
    2. Berkan ve Eyüp varken bu ndombele ve oliveira çok aşırı fazlalık oluşturuyor orta sahada

      Sil
    3. Manasız bir fazlalık var. Maliyeti de yüksek.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir