10 Nisan 2024 Çarşamba

Arda Turan, Eyüpspor'da devam ettikçe, bu çocuk da oynar


Eyüpspor'un Süper Lig başarısında, Metehan Baltacı en önemli parçalardan biri. Ağırlıklı olarak 11 oynadı ve 90 dakika sahada kaldı. Geçmiş yıllarına bakarsak, çeşitli takımlarda kiralık olarak oynadığını ama sürekli sahada kaldığını görüyoruz.  3 sezondur çeşitli takımlarda kiralık ve oynadığı takımların kalitesi de kademeli olarak artmakta. Eyüpspor, Süper Lig'e çıkarken yola onunla devam etmek istiyor. Arda Turan, Eyüpspor'da devam ettikçe, bu çocuk da oynar.

Metehan Baltacı ile alakalı düşüncem, yeni sezonda 4. stoper olarak takımda kalması üzerineydi. Nelsson'un ayrılacağını ve iyi bir bonservis bedeli kazanacağımızı düşünüyorum. Sonrasında gidip de yeni bir stoper transferi yapmazdım. Davinson Sanchez / Abdülkerim Bardakcı benim için bu takımın ideal tandemi. Emin Bayram yükseldi, artık 3. stoper olarak devam etmeyi hak ediyor. 4. stoper için de bir zahmet transfer yapmayalım, kendi içimizden halledelim.

Daha Kaan Ayhan ya da Berkan Kutlu da var. Onları da ihtiyaç halinde stoper olarak kullanabilirsiniz. Nelsson'un ayrılığı halinde stoper transferini gereksiz bulurum. Abdülkerim Bardakcı konusunda da iddialar var tabi, özellikle Arap diyarından. O da 29 yaşında, kariyerinin bu bölümünde ciddi bir para kazanmak isteyebilir. Galatasaray da iyi bir bonservis kazanacaksa transferine izin verilir. Bunun sebebi de yeni sezonda ilk 11'de sınırsız yabancı kullanabilme durumu.

O zaman transfer yaparsın işte. Bence biraz daha genç ve oyun düzenine uygun (oyun kurabilen, hızlı, atlet) stoper transferi yapar, Emin Bayram ile onu rekabete sokarsın. Kalan rotasyon da yine dediğim gibi olur. Metehan Baltacı konusunda da, eğer Süper Lig'de düzenli olarak sahada kalma ihtimali varsa, yeniden kiralanmasına izin verilir. Futbolcu henüz 21 yaşında ve sahada kalarak büyümeye devam ediyor. 4. stoper olarak beklemesindense, Süper Lig'de oynayarak devam etmesi daha doğru gibi.

18 yorum:

  1. Stoper konusunda şanslıyız. Ligin en iyi stoperleri bizde. Ayrıca yine en iyi genç yerli stoperlerde bizde. Emin ve Metehan gelecekte 11'de birlikte oynayabilecek düzeydeler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Altyapı temelli gençler de oynayarak geri dönecek. Gerçekten de elimiz güçlü.

      Sil
    2. Akman kardeşler de kiralanmalıydı. Bu kazanımları sağlayamadık bir türlü. Alt yapışa birçok oyuncumuz kiralandığı takımda forma şansı bulamıyor. Oynama garantisi ile kiraya gitmeliler. Süleyman Luş çok büyük bir potansiyeldi. 2 sezon arka arkaya öyle saçma kiralamalar yapıldı ki piyasadan silindi gitti.

      Sil
    3. Bence de kiralanmalıydı. Bazen de futbolcu gitmek istemiyor.

      Sil
  2. bayramın mübarek olsun abi :) nice bayramlara

    YanıtlaSil
  3. Bence bu sezonun sonunda stoperlerimiz elde kalmayacak gibi davinsonada nelsonada abdulkerimede hatta emin bayrama bile teklifler gelecektir şunu kabul edelim birçok üst düzey avrupa takımında olmayan kaliteli stoperler bizde bir arada şampiyonlar liginde başarılı olamamanın tek sebebi hucüm yönünden beklenenin altında kalan zaha ziyech tete ndombele gibi oyunculardır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkesin talibi var o doğru. Ederleri de var. Yine de en azından Davinson Sanchez kalsın isterim :)

      Sil
    2. Davinson Sanchez aldığımız paralara bir tane daha getirmek çok zor. Bu sebeple elde tutulması gereken ilk isim gibi görünüyor. Gitmesi durumunda ise uzağa değil Ozan Kabak’a gidilmeli. 4 lü sistemde oynayabilir mi diyorduk bu sezon gördük ki oynayabiliyor. Başarılı da oluyor. Ayağı temiz dripling özelliği var hava toplarında gayet iyi. Davinson yerine cuk diye oturur. Ha Davinson için de 10-15 ler değil 20 lerden kapı açılacaksa gidebilir. Ozan da maliyetli olacaktır. Gelmek isteyeceğini düşünüyorum. Boey transferi yerli yabancı birçok oyuncunun dikkatini Galatasaray’a çevirdi. En büyük seviyelerde boy gösteren bir takımız. Ne olursa olsun şampiyonluğa oynayan bir takımız. Ozan da buranın evladı.

      Sil
    3. İmkansız. Davinson Sanchez de son gün fırsat oldu ve aldın. Her zaman olmaz bu fırsat. Yazın başında istesen, x2 fiyat çekerlerdi.

      Sil
  4. Emin Bayram ve Metehan ile birlikte şampiyonlar ligi oyuncu kaydında da elimiz rahatlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu ısrarla dile getiriyorum..

      Sil
    2. Emin çok iyi durumda o tartışılmaz. Takımının en değerli oyuncusu konumunda şu sıralar. Avrupa’da yaş grubunda istatistiksel başarı da yakalamış durumda. Talibi bol olacaktır. Şuda bir gerçek ki Okan Hocanın sisteminde her iki oyuncumuz da yapamaz. Gelişebilirler mi? Elbette. Yaşları genç Barış Alper, Kerem Aktürkoğlu örnekleri var önümüzde. Ne seviyeden nerelere geldiler. Kerem geçen sene Okan Hocanın sistemine ayak uydururken çok zorlandı. Birşeyler oturduktan sonra geldiği seviye ortada. Emin ve Metehan da bunu başarabilirler. Zaten herkes Semih Kılıçsoy neden milli takımda diye sorgularken benim sorguladığım Arap yarımadasında oynayan stoper milli takımda işi ne? Cenk Özkaçar milli takımda işi ne bunları sorguladım. İstatistiklerine bakınca Emin oynadığı ligde takımın sıralaması çok kötü olmasına rağmen en iyiler arasına girmiş. Artık birşeyleri kırması hakettiğini alması gerekiyor.

      Sil
    3. Talibi bol olsa da, en az 2-3 sezon senin katkı alabilmen lazım. Bunun yolu da çocuğun yolunu açmak, rotasyonda yer vermek.

      Sil
  5. Metehan Baltacı iyi bir oyuncu. Bu sezon keşke süperligde bir takıma kiralansaydı. Antep, Karagümrük, Pendik, İstanbulspor, Konyaspor hatta Rize ve Hatay onun kadar iyi stopere sahip değiller. Galatasaray’da da forma şansı buldu beğeni de topladı. Geçen sene Manisa da forma şansı buldu bence yeri Süperlig olmalıydı şu haliyle de rahatlıkla forma bulabilir. Süperligde sadece Eyüpspor da değil X bir klüpte de forma şansı bulabilirdi rahatlıkla. Altyapıdan iyi yetenekler geliyor. Bunları patlatmak, pazarlamak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eyüpspor da güçlü kadro ama. O kadroda sürekli oynadı, bu da göstergedir.

      Sil
  6. Metehan Ön Libero ve Sağ bekte oynayabiliyormuş. Bunu duyan Okan Hoca onu sol açık ve forvet arkası olarak da değerlendirir. İşin iyi yanı katkı da alır.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir