11 Nisan 2024 Perşembe

Barış Alper Yılmaz kalitesinde bir futbolcunun da ederi yükseldi


Top 10 ligler göz önüne alındığında, Milli Takım'da çıktıkları maç sayıları da dahil edilerek, bu sezon en çok maça çıkan futbolcu Barış Alper Yılmaz. Toplamda 56 maç oldu. Kerem Aktürkoğlu da 54 maçla 6. sayıda. Nazar değmemesi için yazmak istemiyorum da, Galatasaray formasını giydikleri günden bu yana sakatlanmayan adamlar. Son sezonlarında da ısrarla sahadalar ve yüksek tempoyla oynuyoruz. Özellikle de bu sezon temponun dozu daha da yükseldi. 

Çok yüksek tempolara çıktık, maç trafiği arttı, belli bir dönem de eksiktik ve hiç rotasyon yapamadık. Bu adamlar ise ısrarla sahada. Barış Alper Yılmaz'a bakarsak, o eksiklikte oynamadığı mevki de kalmadı. Kendini dönüştürdü, takımdaki önemini katladı. Kerem Aktürkoğlu şu an düşüşte görünebilir ama yıllara bakıp, istikrarını düşününce de onu eleştiremem. Yerine oynayanlar daha iyi olmadıkça. İsimli, etiketli hücumcularımız var ama hiçbiri Kerem Aktürkoğlu'ndan daha iyi durumda değil. 

Barış Alper Yılmaz ile alakalı "15 milyon avro'luk değer biçildi" diye bir haber okudum. Frankfurt, futbolcuyu ısrarla istiyormuş. Bu tutarda rakamlar eskide kaldı. Boey'i 30 milyon avro'ya sattığın gün, kendin için birçok tabuyu yıkmış oldun. Barış Alper Yılmaz kalitesinde bir futbolcunun da ederi yükseldi. 25 milyon avro'nun altında bir rakama satılacağını düşünmüyorum. Sözleşmesini uzattı, ipleri Galatasaray'a bıraktı. Menajer seçimini dahi Galatasaray'a bırakan bir futbolcu. 

Kulübün çıkarları dahilinde hareket edecektir. Belki de takımda kalır. Böyle olmasını isterim, muadilini almaya kalksan bugün ne kadar para harcayacaksın? Futbolcunun isteği önemli ama kulübün çıkarı daha önemli. Bazı rakamlara elbette hayır diyebilmek imkansız. O da en az 25 milyon avro diye düşünüyorum. Veren çıkar mı derseniz, çok daha kötü ve kendini kanıtlamamış futbolcuların 20 milyon avro civarında rakamlara satıldığını gördük. O örnekleri de sizler çok iyi biliyorsunuz.

12 yorum:

  1. Nazar değmesin. Bu tarz bir dinamoyu zor buluruz. Kerem ve Barış ikilisi sağ ve sol kanatta şampiyonlar liginde oynasa çok daha iyi sonuçlar alırdık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper bu ikili ne olursa olsun takımda tutulmalı. Sözleşme verilsin. Teteye verilen ücretin yarısına bu adamlar oynar. Barışın Keremin aldığı rakamlar çok komik.

      Sil
    2. Böyle bir jokeri hangi parayla alabilirsin? Çok zor. Bu yüzden de kolay bırakmamak lazım.

      Sil
  2. 15 yazan adam sarhoşken yazmış herjhalde yani başka bi açıklaması olamaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 15 milyon yazan adam sarhoş değil. Beyinsizdir. Bitik haldeki oyuncuları o paraya 29 yaşından sonra alırsın. En basit örneği Ndombele çıkış maddesi 15 milyon.

      Sil
    2. Boey, 30'a gittiği gün bu tabular yıkıldı..

      Sil
  3. Boey 30 milyon olduğu pazarda Barış Alper o rakamın altınsa satılması saçmalık olur. Bu Boey kötü demek değil. Boey kadar çıkış yakaladı temposu, oyun aklı, bitiriciliği yükseldi. Artık Barış Alper elite seviye bir oyuncu. 4 büyük ligden x bir takıma koysan sırıtmadan oyununu oynar. Kerem de çok iyi bir oyuncu geldiği seviye üst düzey ama Barış Alper arşa çıktı. Sınırlı yeteneği olan bir oyuncu değil. Bir maçı yoktur leş attığı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 25 - 30 milyon avro aralığını göreceksin en az. Kimler gitti 20 milyon avro'lara.

      Sil
  4. Sezon sonunda ya keremden yada barıştan vazgeçeceğiz muhtemelen hele birde avrupa şampiyonasında milli takım ile iyi performans verirlerse beklenenden daha yüksek bonservis gelebilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vazgeçmeyiz, orada tabloyu gelen tekliflerin şiddeti belirler.

      Sil
  5. Süre bazında hangisi daha çok forma giymiş acaba? Çünkü sezon başında sürekli yedekten oyuna giriyordu barış, kerem de ligin ikinci yarısında ya erken çıktı ya yedekten girdi. Merak ettiğim bir konu oldu :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir