13 Mayıs 2024 Pazartesi

Berkan Kutlu'nun bu golü kimlere geldi, onlar kendilerini çok iyi biliyor


Berkan Kutlu'nun bu golü kimlere geldi, onlar kendilerini çok iyi biliyor. Mesajı onlar çok iyi aldı ve bu isimler de maalesef "Galatasaraylıyım" diye geçinen bazısı diyelim. Etiketçi bazısı, kadro mühendisliğinden bir haber olup, 11 tane Icardi'nin birlikte kullanıldığında takımın çok iyi noktaya geleceğini düşünenler. O kadar mı demeyin, gerçekten de öyle. Berkan Kutlu'nun atmış olduğu golle şu virajı almaktan o kadar mutluyum ki.

Galatasaray bu sezon bazı anlarda sürpriz kahramanlar çıkardı. Kasımpaşa karşısında Vinicius bir anlamda bunu yapmıştı. Performans olarak onu, Berkan Kutlu ile kıyaslamıyorum. Burada örnek, sürpriz anda çıkan kahraman. Berkan Kutlu'nun varlığı onu iyi bir rotasyon futbolcusu yapıyor ve değerini yokluğunda anlamadık mı? Şampiyonlar Ligi'nde, özellikle de Bayern Münih maçlarına bakın. Orta sahan düştü, hamle yapman lazım ama kenarda birbirinin benzeri 3 tane 8 numaran var.

Berkan Kutlu elinde olsa orta sahaya enerji katacaksın, düşmeyeceksin. Her 2 maçta da orta sahada düştün. Yüksek efor içinde de doğaldı ve skoru alamayınca sonuç bu olmuştu. Berkan Kutlu'nun Genoa'da tutunamaması senin kırılma anlarından biri olmuş. Yine o etiketçi tayfa, Genoa'da tutunamayan, sende nasıl tutunacak diyordu. Bazı çiçekler, bazı topraklar durumu işte. Buradaki rolü ile, oradaki rolü bir değil, beklentiler değişiyor.

Alanyaspor'da da müthiş performans gösteriyordu ve rolü de bu kadar defansif değildi. Buraya gelince oyunu değişti, özellikle de Okan Hoca döneminde. Torreira için müthiş bir alternatif oldu. Geri döndüğü itibaren bakalım, sol bekin yokken oynadı, stoperde eksikken yine o vardı. Orta sahaya da hamle oldu ve enerjin, direncin düşmüyor. Rotasyondaki yeri çok kritik. Bu hakkı vermek lazım artık. Karagümrük maçı en kritik an işte, şampiyonluk virajını aldırdı.

Fatih Terim / Torrent'li sezonda Berkan Kutlu eleştirilirken, sorumluluk almaktan korkmayıp da hata yapan futbolcuyu eleştirmeyin diyordum. Cicaldau sorumluluk almıyordu ve hayalet gibi geziyordu ama seveni hep vardı. Berkan Kutlu sorumluluk alıyor, Cicaldau'nun da yapması gereken işlere girişiyor ve kötü bir şut ya da pas hatasında tepki görüyordu. Okan Hoca geldi, rotasyon içinde doğru rolü buldu. Yine de hala beğenmeyeni çoktu. Maalesef bu insanlar "kadro mühendisliğinden" bir haberler.

Sözleşmeler uzatılırken, Berkan Kutlu için de hamle yapılmasını beklemiştim. O da bu takımın yerli çekirdeğinin iyi bir parçası. Murat Aşık diyordu ki, sen Krunic, Çağlar Söyüncü indiriyorsun, Galatasaray ise Berkan Kutlu'yu geri döndürüyor. Ne umuyor ki demişti. Şampiyon olmayı umuyor işte. Senin transferlerin peşi sıra hayal kırıklığıyken, Galatasaray'ın evladı takımını şampiyon yapıyor. Kıymetini bilin bu değerlerin.

8 yorum:

  1. Berkan kutlu görev adamı çok iyi bir rotasyon oyuncusu meziyetleri sınırlı ama elinden gelenin en iyisini yapıyor stoper solbek ortasaha yeterli görmeyen angutlara attığı gol kapak olsun diyelim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takımın bu tarz görev adamlarına ekmek gibi, su gibi ihtiyacı var..

      Sil
  2. Berkan'ın gol atmasına o kadar çok sevindim ki. Onun iyi niyeti, elinden geleni her zaman vermeye çalışan azmi dolayısıyla bu golde onun imzası olamsı ayrıca mutlu etti. Berkan, bir rotasyon oyuncusu. İlk 11 oyucumuz değil. Ama böyle adamlar da lazım. Aldığı eleştir oranında sorumluluğu zaten yok. Kimse manasızca yüklenmesin. Berkan, Dubous, Midjo gibi oyuncular kadroda olsaydı belki de ŞL'de bu sene gruplardan çıkacaktık. Her maçı da İcardi, Martens, Hakim ile alamazsın. Böyle görev adamlarına da ihtiyaç vardır.
    Afferin Berkan. Nihayet hakettiği övgüleri aldığı için onun adına çok mutlu oldum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz rotasyon oyuncuları olmazsa olmazın. Görev adamı üretemezsen, an geldiğinde açıkta kalıyorsun.

      Sil
  3. Berkan çöptü, Kerem çöptü, Barış çöptü, Kaan çöptü, Yunus çöptü.Zaha, Tete ve Ndombele gibi yıldızlar gerekti. Etiket hastalığı maalesef birçok taraftarda var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes çöp, herkes vasat. Bunların anlayışı bu. Bugün övdükleri de mesela yarın çöp.

      Sil
  4. Bu gol bana da girdi. Berkan döndüğünde bu mu yani demiştim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağfurullah, sen o an transfer stratejisini eleştirmişsin ve haklısın da. Berkan Kutlu özelinde benim yazdıklarım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir