12 Mayıs 2024 Pazar

Fatih Karagümrük 2-3 Galatasaray, bir rakip sana ne kadar ters geliyorsa


Galatasaray'a bir rakip ne kadar ters geliyorsa, Karagümrük de o kadar ters geliyor işte. Yine de bu denli zorlanacağımızı düşünmüyordum. Tehlike şu. Aynı alanı Adana Demirspor maçının ilk yarısında da vermiştik ama Karagümrük onlara göre hem daha yetenekli, hem de daha bitirici. Bir de Markao gibi bizi kupadan elemiş forvetleri var. Aynı senaryoydu aslında, bugünü de o alıyordu. Bunu bilmemize rağmen, Davinson Sanchez'i tercih etmeyip, Abdülkerim Bardakcı ile onu durdurmayı düşünmek bizi ateşe atmak üzereydi.

Karagümrük hem iyi savundu, hem iyi mücadele etti, hem de bulduğu açıkları iyi kullandı. Savunma yönünde kötüydük maalesef. Gerektiği yerde Markao'ya uzun vur, gerektiği yerde presi kır ve açık yakala. Böyle bir maçta pas hatası yapıp, rakibin ekmeğine yağ sürmeyeceksin. Israrla pas hatası yaptık ve rakip alan buldu. Bu pas hataları da, Abdülkerim Bardakcı / Kerem Demirbay temelinde gerçekleşti. Şu maçta ilk yarıyı 1-0 geride kapatmak bizi başka bir yere doğru götürürdü.

1-1 güzel zamanda geldi. Bu sayede 2. yarıya daha rahat başladık. Aslında kenar ortaları büyük avantajdı ama çok fazla kullanabildik diyemem. Barış Alper Yılmaz - Mertens - Ziyech hattı çok çalışsa da, organize olduk, rakibi açabildik diyemem. Atılan goller organizasyon dahilinde değil, bireysel çaba ve kalite. Bol bol şut denemek de rakibi açamamak kaynaklı. Tehlikeli rakip bir de. Berabere kalsan da avantajlısın. Kafalarda da birçok soru işaretiyle oynamaya çalışıyoruz.

2-1'i bulduk, 3. golü atacak imkan vardı ama kötü savunuyor olmak rakibi yine geri döndürdü. Markao, tüm maç Abdülkerim Bardakcı'yı cebinde taşıdı. 2-2 sonrası umut var mıydı dersek, yine iş "bireysel" bir isyana bakıyordu. Berkan Kutlu müthiş bir noktada topla buluştu ve golünü attı. Bu gol de kime gitti dersek, onlar kendilerini iyi biliyor. Onlar adına bu golün acısı o kadar kolay çıkmayacak. O değil de, Davinson Sanchez oyuna girdikten sonra nefes almadık mı?

Olimpiyat Stadı'nda da iyi oyun zor. Tribünler uzak, amansız bir rüzgar. Topa sahip olmaya çalışan sensin, pas kaliten ister istemez etkileniyor. Karagümrük de genel manada sana ters gelen bir yapıda olunca, maç zor geçti ama kazanmasını bildin. Kaliten yüksek, her şartta reaksiyon veriyorsun. Kalan 2 hafta, fark 6. 2 maçta alacağın 1 puan seni şampiyon yapacak. Bu iş bitmek üzere. Fenerbahçe karşısında bu kadar kötü oynamayacağız. O maçın havası başka.

16 yorum:

  1. Okan Buruk 2 senenin en kötü maçını izletti bize Abdülkerim 30. Dakika kenara gelse kendisi bile anlayışla karşılardı maçın sonunda Sanchez oyuna dahil oldu. Abdülkerim sakatlıktan iyi dönmedi alarm veriyordu zaten. Haftaya Nelson Sanchez olmalı sahada. Abdülkerim bu gün savunamadı başka bir tane isabetli pası varmı uzun oynadığı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 senenin en kötü maçı bu değildi. Kasımpaşa maçında daha kötüydük mesela. Abdülkerim Bardakcı özelinde en kötü performanstı.

      Sil
    2. aynen döndüğünden beri kötü zaten. bu maçta bomba patladı. inanılmaz kötüydü. sürekli tek hamle yapıp yerini boşaltıyor. derbiye sanchez nelsson çıkmalı. ancak nelsson sol stoper olmalı.
      orta sahada da golle morallenen berkan lucas ikilisi düşünülebilir demirbay yerine.

      Sil
    3. Markao'ya da bu kadar yakın oynanmaz. Oynarsan seni cebinde gezdirir.

      Sil
    4. Zaten bıraksak topu Markao ya topu indirse kontrol etse beceri sınırlı adamda. Abdülkerim tam aksini yaptı dibine gir tek hamlede oyundan düş. Hata bir olur 2 olur aynı maçın başından sonuna dek aynı hatayı yaptı biz 85 dakika izledik ayrıca. 2. Golü PTT stoperi yedirmez.

      Sil
    5. Yakın oynamak, savunmada arkayı boşalttı ve indirdiği toplar etkili oldu. Uzak oynasan, topla oynayıp da yapabileceği hiçbir şey yoktu.

      Sil
  2. Müthiş galibiyet geldi. Gitti dediğimiz maçı aldık. Fenerbahçe maçında Sanchez ve Berkan ile başlamalıyız.Abdulkerim ve Kerem D. iyi değildiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berkan Kutlu başlamaz o maça ama Davinson Sanchez şart oğlu şart.

      Sil
  3. 87'ye kadar apo-sanchez değişikliğinin gelmemesi akıl tutulması gibiydi. yediğimiz 2. gol bardağı taşıran son damla oldu herhalde ancak öyle değişiklik yaptı okan hoca

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca da zorladı, kazanan yapı bozulmasın diyor ama bozulabilir bence. Davinson Sanchez şart.

      Sil
  4. Iyi yada kötü neticede 3 puan geldi derbide sezonun başından beri gelen fenerbahçenin yaptığı çirkefliklerin hesabı olacak bir noktada farklı alırız maçı inşallah

    YanıtlaSil
  5. Bence Abdülkerim ve Kerem D. takım savunmasına çok ciddi manada negatif etki ediyorlar. bu maç özelinde Abdülkerim de çok kötüydü. Haftaya bence Sanchez oynar Abdülkerim oturur.
    Muhteşem bir maçtı. Şampiyonluk maçıydı. Geleneksel olarak yıllardır her şampiyonluk senesinde böyle maçlar olur. Çok gerildik. ama değdi.
    bence haftaya tüm stresimizi atmış şekilde düğün bayram yaparak Fener'i yeneceğiz. aşırı rahatım.
    çok güzel bir takımımız var. Bence fazla eksiğimiz de yok. Kadro istikrarını koruyarak 2-3 takviye ile seneye çok daha iyi yerlerde olacağımızı düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle de bu maçta. Abdülkerim Bardakcı uzun zamandır kötü durumda..

      Sil
    2. Sakatlıktan iyi dönemedi. Hocanın ısrarını da anlamıyorum bu sebeple. Sanchez bence ligin en iyi stoperi. Yedek beklemesindeki mantığı anlamadım.

      Sil
    3. Oynatarak kazanmayı deniyor da, zarar verdi şu aşamada.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir