25 Mayıs 2024 Cumartesi

Fenerbahçe maçında kalan Galatasaraylılar ise orada kalmaya devam edebilir


Fenerbahçe maçı geride kaldı. Tek bir maçtı, en istemediğimiz tablo oluştu. İş bitti mi, elbette hayır. 2 maçta alınacak 1 puan bizi şampiyon yapacakken, son haftaya 3 puan önde girmenin avantajını yaşıyoruz. Fenerbahçe maçında takılmamak lazım. Hedef derbi galibiyeti değil, şampiyon olmak. Fenerbahçeliler, derbi galibiyetini "sezonun amortisi" tasında yaşayabilir. Biz ise şampiyonluğu kutlayacağız. Fenerbahçe maçında kalan Galatasaraylılar ise orada kalmaya devam edebilir. Onlara ihtiyacımız yok, biz bize yeter, şampiyonluğu doyasıya kutlarız.

Konyaspor için 1 puan ligde kalmak demek. Fenerbahçe maçında da puan almayı hedeflemişler ve 1 puanı almışlardı. Bunu hak ettiler mi dersek, Fenerbahçe'nin fark atacağı maçtı ama bitiremediler. Kapalı savunmalarına rağmen su gibi imkan tanıdılar. Galatasaray'ın bu maçta berabere kalmak için değil, kazanmaya oynayacağını düşünüyorum. Beraberlik düşüncesi riskli, beklersen tüm sürprizlere açıksın demektir. Kazanma odağıyla, kontrolünü kaybetmemiş şekilde oynarsan ise bu maçın doğal favorisisin. Final budur, Fenerbahçe maçı değil. Bu maçı kazanırsan şampiyonsun.

Sarı kart cezası sınırında çok futbolcumuz olsa da, Fenerbahçe karşısında kontrol kaybedilmedi ve sadece Ziyech'i kaybettik. Onun da telafisi var. Kerem Aktürkoğlu sola, Barış Alper Yılmaz da sağa geçecektir. Guilherme'nin hücum bağlantısını kesmek, Konyaspor ataklarının yüzde 70'ini dindirmek demek. Burada mühim olan, Kerem Aktürkoğlu'nun kalitesini hatırlaması ve müthiş bir final yapması. Taraftar ile arasındaki bağın yeniden oluşması (niye koptu anlamam) bu maça bakar. Bir anda her şey unutulur. Her 2 taraf açısından da.

Abdülkerim Bardakcı 11'e döner, çünkü yokluğunda geriden oyun kurmak problem oldu. Nelsson'la tandemi oluştururlar. Sağ bekte Kaan Ayhan, sol bekte maalesef Köhn mecburi. Gönül ister Köhn'ü keselim ama alternatif yok. Orta sahada Berkan Kutlu tercihim olurdu, enerji gerekiyor. Fenerbahçe maçında 10 kişiye ezilirken, enerji ve mücadele gücünün düşüklüğü etkendi. Kerem Demirbay ile bunu sağlamak zor ama 5'li savunma oynayıp, kapanacak bir takıma karşı da onun yaratıcılığı, hatlar arasına koşuları değerli. Kararı hoca verecektir.

Galatasaray, sakin kalacak ve bu maçta sonuca ulaşacak. Top bizde kalacak, yeter ki ön alanda yine o top kayıpları gelmesin. Zaha belki kenardan gelecek ama bu maçın önemli bir kozudur. Topu tutmamız gerektiği anların çaresi o. Icardi ve Mertens de mutlaka Fenerbahçe maçını unutturur. Sivasspor'u açtık, Konyaspor karşısında da tarife bu. Duran toplar değerli ve bu konuda iyiyiz. Erken gol, işleri bizim adımıza rahat kılar. Konyaspor kaybetse de, ligden düşeceğini sanmıyorum. Trabzonspor bence kazanacak, Ankaragücü adına çanlar çalıyor. Hatayspor ve Gaziantep FK'nın da kazanacağını düşünüyorum.

11 yorum:

  1. Abi normal şartlarda Konya ligin en kötü futbol oynayan takımı olduğu için Galatasaray rahat yener diyordum ama takımın derbi sonrası psikolojisini tam bilmediğim için bir yorum yapamıyorum. Sen ne düşünüyorsun sence oyuncular kötü oyunla kaybedilen derbiyi tamamen unutmuş mudur ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derbi falan geride kaldı. Bizler tek maçların takımı değiliz..

      Sil
  2. Çok zor maç.Insallah kazanır ve şampiyon oluruz.

    YanıtlaSil
  3. Erken gol işleri çözer. Karşımızda canını dişine takan bir takım olacak dirençlerini erken atılacak bir gol ve bizim sakinliğimiz kıracak

    YanıtlaSil
  4. geçen hafta beraberliğe bile ihtimal vermezdim ama kötü bile değildik o maçta ve kaybettik. konya maçı için de normalde kesin alırız biz finalde şampiyonluk kaybetmeyiz derdim ama geçen haftaki oyundan sonra artık hiçbir şey bana sürpriz gelmez. kaybedersek şaşırmam.

    YanıtlaSil
  5. deplasmandaki kopenhag-prag maçlarının bir benzeri olmadığı sürece rahat olun..(totem yapıyorum)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Durun durun, lessie bize bir şey anlatmaya çalışıyor...

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir