25 Mayıs 2024 Cumartesi

3-4 kişiyi kenara almaya alışığız da, 9 kişinin kenara alınması biraz fazla


Euro 2024 için açıklanan aday kadro olabildiğince geniş. Bu kadrodan tam 9 futbolcu liste dışı kalacak ve 26 kişilik turnuva kadrosu oluşacak. Turnuvaya katılacak takımlar arasında da en geniş kadroyu açıklayanlardan biriyiz. 3-4 kişiyi kenara almaya alışığız da, 9 kişinin kenara alınması biraz fazla. Az çok kenarda kalacak isimler belli de, biz de bu konuda yorum yapalım. Montella'dan yana umutluyum. Şu ana kadar çıkardığı iş oldukça iyi.

Altay Bayındır, Samet Akaydın, Yunus Akgün, Semih Kılıçsoy, Abdülkadir Ömür, Cenk Tosun, Berat Özdemir, Ahmetcan Kaplan ve Mert Müldür'ün bu 9 kişiyi oluşturacağını düşünüyorum. Altay Bayındır, listede olup da bu sezon en az süre alan kaleci. Samet Akaydın, Montella'nın torpillisi gibi ve sürekli kadroda yer alıyor. Emin Bayram gibi bir ismin önünde değil ama çağrılıyor. Yunus Akgün de geniş kadroda yer alamazsa şaşırmam, kusursuz bir sezon geçirdi diyemem.

Semih Kılıçsoy da tecrübe diyerekten bu kadroda olmayabilir, önü tıkalı çünkü. Abdülkadir Ömür de müthiş bir sezon geçirmedi. Cenk Tosun'un tecrübesine inanılmış ama performans olarak burada olmayı hak etmiyor. Berat Özdemir'in de bu rotasyonda yeri yok, hele ki Okay Yokuşlu geri dönmüşken. Ahmetcan Kaplan da, Semih Kılçsoy ile aynı kaderi yaşar. Mert Müldür için de, sağ bekte oynayabilecek bir Kaan Ayhan varken, bu kadroda yeri var diyemem. Zaten hak etmedi de.

Atakan Karazor ve Eren Dinkçi gibi gurbetçileri kazanmak lazım. Atakan Karazor, Bundesliga'nın en iyi 6-8 numaralarından ve Milli Takım'ın orta saha rotasyonunda gördüğümüz çoğu isminden de seviye olarak daha önde. Emin Bayram'ı söyledim, o da en azından geniş kadroda yer almalıydı. Bu isimler dışında neden yok diyebileceğim çok fazla isim yok. Cengiz Ünder gibi isimlerin yokluğu doğal. Niye burada diyeceklerim var ama onlar da turnuva kadrosunda yer almazsa sorun yok.

Günok
Zeki Ozan Abdülkerim Ferdi
İsmail Çalhanoğlu
Bay Arda Kenan
Enes

Benim idealimdeki Milli Takım 11'i bu. Arda Güler, son haftalarda oynamaya başladı ve turnuva öncesi form tutması değerli. Böyle bir potansiyelin varken de oynatman, ısrarcı olman lazım. Kenan Yıldız zaten iyi bir sezon geçiriyor. Barış Alper Yılmaz'ı da sağ kanada yazınca o hat tamamlanıyor. Enes Ünal da eldeki en iyi forvet. İsmail Yüksek kıymetli, umarım sağlıklı döner. Stoper tandemi yazdığım gibi olmalı, beklerde de daha iyi tercihler yok. Mert Günok da bence performans olarak Uğurcan Çakır'ın önünde.

Okuyan ve yorum atacak arkadaşlar için;
Blog'daki tanıtımları da es geçmeyelim.
En azından 1 tık atarak, destek olmanızı bekliyorum :)

10 yorum:

  1. Çağlar Söyüncü ve Merih Demiral bence zerre hak etmiyor şampiyona kadrosunda yer almayı. C. Tosun, A.Ömür, S.Akaydın, Altay Bayındır, B.Özdemir , Y.Akgün ve C.Özkaçar olur diğer isimler de...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de hak etmiyorlar ama kadroda yer alırlar.

      Sil
  2. kaan'in sakatlığı vardı. lig bitince ameliyat olacak ve turnuvada olmayacak deniliyordu. şu an zaten sakat sakat oynuyor. ne zaman tedavi olacak ne zaman iyileşecek ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ameliyat olacak mı ondan da emin değilim artık.

      Sil
  3. milli takımın ideal onbiri ne yazıkki turnuvanın favorilerinden biri olmaktan çok uzak..hatta sportif gerçekliği olmayan süper ligde yüz puanla şampiyon bile olamaz bu kadro.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama potansiyelli ekip. Hedefi doğru ayarlamak gerekiyor..

      Sil
  4. Geniş kadro kimseyi küstürmemis bakalım eksilince neler olacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 9 kişinin bir anda eksilmesi bana fazla geldi.

      Sil
  5. tek tek bakınca çok önemli isimler var ama ideal ilk 11'miz yok. bu da çok büyük bi dezavantaj. en az 4-5 tane farklı 11 vardır akıllarda. ki milli takımın çok uzun zamandır ideal 11'i yok. başarılı olacağımıza pek ihtimal vermiyorum. tamamen anlık bireysel yeteneklere bakıyor iş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yetenekli kadro, geleceği var. Bir anda başarı hayal etmemek lazım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir