26 Mayıs 2024 Pazar

Konyaspor 1-3 Galatasaray, neredesiniz inancını 0'a indirenler?


Falcılar, tarotçular, Fenerbahçe maçıyla birlikte inancını 0'a indirenler. 1 haftadır bunlarla uğraşıyoruz. Fenerbahçelinin oluşturduğu algıyla değil, Galatasaraylılarla mücadele veriyoruz. Bugüne kadar hangi finali kaybettin de, Konyaspor karşısında maçı yenileceğini düşündün? Bu hissiyata ne getirdi sizi? İlk kez mi derbi kaybettin? Daha fena kaybettiğin derbileri hatırlıyorum. Hangisinde kırıldın da, 3 puan farkla son haftaya girdiğin sezonda "şampiyonluğu" kaybedeceğin hissiyatına geldin? Konyaspor karşısında ilk andan bu yana üstün bir futbol ve rahatlıkla kazandığın şampiyonluk.

İnananlar için yazıyorum, kutlu olsun. İnanmayanla zaten işimiz yok, onlar şu an bizlere gerekli değil. Süper Final'de Fenerbahçe deplasmanına çıkarken inanç sahibiyken, Konyaspor karşısında ayakların geriye mi vuracaktı? Çıktın, ilk anından en son anına kadar üstün ve rahat bir maç oynadın. Golü güzel zamanda buldun, pozisyon vermeden devreyi kapattın, 2. yarının hemen maçında farkı açtın ve fişi çektin. Taktik ya da teknik konuşacağın bir maç değildi. Dokunuşlarını doğru yaparak, Fenerbahçe derbisinde yeniden ayağa kalktığını gösterdin. 

Konyaspor, ligin 2. yarısı itibarıyla ligin en kötü futbol oynayan takımı. Ali Çamdalı'yla birlikte en azından mücadele güçlerini arttırmış olsalar da, elde kaliteyi arttıracak malzemeleri yok. 10 numaraları dahi 6 numara, böyle bir yapı. Kanatlar ve forvetleri ile 3 hızlı hücumcu, kapanabildiğim kadar kapanayım düşüncesi. Elde iyi savunmacılar da yok. Fenerbahçe 0-0'la döndü de, 5-0 kazanacağı maçtı. Galatasaray da 3-1 kazanırken, 5-0 kazanabilirdi. Rakip kapanacak üzerinden asla paniklemedim. Rahatlıkla açacağımızı düşünüyordum ki öyle de oldu. 

Icardi'nin biraz hareketlenmesi yetiyor işte. Ön alandaki akıl anında yükseliyor. Ön alandaki 4'lü ile rakip savunmayı rahatlıkla çözdük, kullandığımız her duran topa vurduk, topa sahiptik, bir yandan da geçen haftalarda olan geçişleri vermedik. O da Davinson Sanchez ve Berkan Kutlu dokunuşu işte. Berkan Kutlu'yla merkezi süpürdün, Davinson Sanchez ile de savunmanı öne çıkardın ve takım boyunu kısalttın. Şu hamle Fenerbahçe karşısında gelse görüntü değişirdi, emin olun. O maçta kalmamak güzel işte. Finalde yaptığın dokunuşla birlikte şampiyonluğa yürüdün.

Final, telafisi olmayan maçtır. Galatasaray da o finalleri daima iyi oynamasını bilmiştir. Konyaspor karşısında da oynadı ve kazandı. Bundan sonra da kazanmaya devam edecek. Bu şampiyonluk, türlü zorluklar arasında Okan Hoca'nın büyük imzasıdır. Galatasaray bu şampiyonluğu haftalar öncesinden ilan edemediyse de sebebi bellidir. Son maça da kalmazdı bu iş. Neyse, sonu güzel bitti ve istediğimizi aldık. Fenerbahçe, başarısızlığına kılıf aramaya devam edebilir. Teselliyi bununla ararlarken, bu kafayla başarısız olmaya devam edecekler.

26 yorum:

  1. Biz 3 hafta önce şampiyonluk. Tarotlara fallara inanmadık hiç. 25. Şampiyonluğu düşünmeye başlamak, transfere yoğunlaşmak lazım. Üzüldüğüm nokta Ankaragücü Emre Ciğeribeşparaetmezoğlunu alacağına Selçuk İnan’ı getirseydi çok daha iyi yerlerde bitirecekti. Fenerin arka bahçeleri bu ligden temizlensin isterdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu takım hangi finali kaybetti de, bunu kaybedecekti?

      Sil
  2. İnanmış bir Abdülkerim neler yaptı sahada. Nelson evet çok çok iyi bir oyuncu ama sisteme ayak uyduramıyor. Sanchez - Abdülkerim tandemi en doğru tandem. Kontra yemiyorsun, geçiş yemiyorsun bu ikili böyle bir etki bırakıyor. Berkan Kutlu seviyesini çok yukarı taşıdı artık. Rotasyonun olmazsa olmaz parçası haline geldi. Hocanın Auirier ve Oliveira hamleleri veda busesi gibi görünüyor. Hee iki isimle de yollar ayrılacaktır. Takımdaki tüm oyuncular şampiyonluğu sonuna kadar kutlamayı hakediyor. Aslan payı vereceksek de Icardi - Mertens - Muslera - BAY - Ziyech. Evet Ziyech de bu listeye koydum çünkü çok kritik anlarda çok kritik işler yaptı. Zorlandığımız maçlarda muazzam çilingir oldu. Aslan payı vermek lazım. Böyle bir ayrımı da yapmamak lazım teknik heyetten top toplayıcısına kadar herkesin büyük emeği var. Kimseyi kimsenin önüne geçirmek değil amaç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Davinson / Abdülkerim, kağıt üzerindeki doğru tandem. Davinson'un hızı ve atletizmi, bizim ihtiyacımız olan stoper tarzını tanımlıyor.

      Sil
  3. Zaha ilk kez Zaha gibi oynadı. 38 hafta geçti son maç kendini hatırladı. İlk kez İngiltere PL de izlediğimiz Zahayı sahada gördüm bu gün. Enteresan adam doğrusu şu maçta yaptıklarını 15 maçta yapmış olsa burada kral olur taraftarın sevgilisi haline gelirdi. Şımarmadan 8 numara transferine yoğunlaşmak lazım. Gördük ki Berkan aradığımız ortasaha tipine bürününce neler yapabiliyoruz. Göbekten yürüyebilen oyuncumuz dahi yok. Berkan bugün bunları da izletti bize. Berkan’ın daha iyisini aldığımız takdirde bu takım 4-4-2 de çok rahat oynar. Takım rehaveti kenara bırakınca ayakları yere basınca karşısında kimse duramıyor. Yine hakemler sorundu alıştık artık ama susmak da doğru değil ıspatlı kanıtlı Barış Alperin ayağı ortada. Buna penaltı çalmayan hakem çoluğundan çocuğundan çıksın. Ona o talimatı veren de gün yüzü göremesin. Ki göremiyor zaten 6 senedir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alanı buldu çünkü, sürükledi o da. Alanı bulunca mesele yok. Onun asıl sihri, kapalı savunmalar karşısındaki etkisiydi. Yine de final işlerini yapamadı Zaha.

      Sil
    2. Zaha eski takımında tüm takım ona oynadığı için bencil oynamaya alışmış. Dün de pas yerine kendi zorlayıp harcadığı pozisyonlar oldu. Bencilliği sebebiyle takım içinde de sevildiğini düşünmüyorum. İnşallah talibi çıkar da gider.

      Sil
    3. Dün bencil oynamasına bir şey demem, o imkan vardı çünkü. Maç bitti orada :)

      Sil
  4. Sezonun genel değerlendirmesi gelir mi ? Özellikle gelen ve gidenler madde madde yazılıp analiz edilirse hoş olur

    YanıtlaSil
  5. Hayırlı olsun.İnandık ve başardık.Öncelikle bu şampiyonluk Okan Hoca'ya ve muthiş destek veren taraftara yazar. O kadar tutmayan transfere rağmen rekorlarla şampiyon olmak büyük başarı.Dünkü maçta Sanchez ve Köhn dışındaki 9 oyuncu da geçen sezon şampiyon olan 11'de vardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Hoca, müthiş bir teknik direktörlük başarısına imza attı.

      Sil
  6. Sezonun en kolay maçı olur demiştim. Beni bir tek sen anladın Burak hocam. 5 atarız demiştim olmadı. Bir tek orada yanıldım. Evvelki gece stresten uyuyamayanlar, çok zor maç olacak diyenler, neler neler vardı. Re re re ra ra ra Galatasaray Galatasaray Cim Bom Bom.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 5 de atardık, öyle bir maçtı :) Bu takım final kaybetmez.

      Sil
  7. İşte final oynama becerisi:) algıcılar, büyücüler, falcılar bir kez daha anlamışlardır umarım. Söz konusu winner karakter olunca Galatasaray dünya çapında bir takım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ciddi ciddi puan kaybederiz diye düşündüler :)

      Sil
  8. Genç arkadaşlar Galatasaray'ın kim ve ne olduğunu neyden yapıldığını bilmiyorlar. Ben 40 yaş üstü artık eski bir GS'li sayıldığım için rahattım. 87 Eskişehir ile başlayan ömrü hayatımda tam 18 şampiyonluk gördüm. Allah bana bir final kaybetme üzüntüsünü yaşatmadı ve yaşatmaz da.
    GS bir kültürdür, bir harstır, hulustur. His takımıdır.
    Eğlen, coş doya doya kutla Galatasaraylı.
    Ait olduğumuz bu büyük ailenin bize verdiği bu büyük coşku ve gurur hepimizin. Yarın 5. yıldız ve Avrupa'da kupa hedefi için de çalışacağız.
    Öteki takımın da bu kafayla gideceği bir yer yok. Ama bizi ilgilendirmez.
    Çok mutluyum çok gururluyum. Bu arada İcardi'ye laf çakan Z kuşağı arkadaşlara sesleniyorum: Golcü dediğin adam Dünya da bile nadir bir varlık. Biz de hem golcünün hem de adamın hası var. Aylardır sakat sakat oynadığı için mi suçlu oldu? Tek bacakla 25 gol attı. Tamamı sadece kendinin atabileceği klasta ve zorlukta goller. dün akşam bile resital sundu.
    Bu adamın değerini bilin. Sadece İcardi'yi değil kimseyi 1-2 maçta harcamayın. Kimin nerede ne zaman gerekeceğini bilemeyiz. Bakın Berkan'a. Berkan, 1988'deki Muhammet Altuntaştır. Kimseyi örselemeyin. Eleştirin ama lütfen örselemeyin. Eleştri güzeldir bizim kültürümüzün temelidir ama hakaret/örselemek/aşağılamak yok!
    Hepimize kutlu olsun!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Final dediğimiz, telafisi olmayan maç. Çok şükür ki bu maçlardan alnımızın akıyla çıkıyoruz :) Kutlu olsun..

      Sil
  9. şimdi transfere yönelmeliyiz..ilkay gündoğan hayalimiz umarım gerçekleşir.aurier,dombele,vinicius,oliveira,tete,zaha gibi isimlerden çıkıp onların yerlerini skor katkısı da yapacak istikrarlı kaliteli isimlerle doldurmalıyız..bunu uzaklarda aramaya gerek yok.süper lig gol&asist krallığında ilk onda olan yerli yabancı alabileceğin her oyuncuyu al işte.bayernin eski transfer taktiği.ne zaman bunu bıraktılar,zayıfladılar.tabi önce genç atletik,iyi bir sağ bek..burda taban en az bir köhn olsun.yerli&yabancı diğer oyuncular kalmalı..şu an için başka oyuncu satışına da ihtiyacımız yok..şampiyonluk geliriyle kasaya 7-8 milyon euro girecekmiş,280 milyon tl gibi bir paradan bahsedildi bugün gazetelerde.tamamen şampiyonlar ligi playoff turuna odaklanmalıyız.rakibe gelirsek..aziz başkanın gelmesi bizim için daha iyi olur.en azından şu anki mevcut leş ortam 5-6 sene önceye döner,kalmasını hiç arzulamadığım ismail kartal gider ve bu bize 25.şampiyonluk hediyesi olur..ben ali koç kazanırsa hocalarının kalacağını ve seneye benzer bir yarış olacağını düşünüyorum ve bunu hiç arzu etmiyorum..102 puan yerine 80 puanın bile şampiyonluk için yeteceği bir rakibi tercih ederim.bence seneye beşiktaş ve trabzon yine 70 puan barajını geçemez.tek rakibimiz yine fenerbahçe olur..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuyu daha detaylıca konuşacağız mutlaka :) Şu an odaklanamıyorum ama.

      Sil
  10. Ölüm kalım maçına çıkıp hangi maçta öldük biz. Kupa varsa sonunda sahibi Galatasaray’dır.

    YanıtlaSil
  11. floryadaki şampiyonluk kutlamalarında icardi'nin içine melo kaçmıştı resmen :) :) :) melo da zamanında demirören, belözoğlu, şike, ırkçılık gibi konularda sessiz kalmazdı hiç. melo'dan sonra saha dışındaki rakiplerimize, çirkeflere, suyun öte yanına bu kadar gönderme yapan, kabusları olan bi oyuncumuz hiç olmamıştı. işte aidiyet budur ! helal olsun sana icardi

    YanıtlaSil
  12. şampiyonluk yazısının başlığı böyle olmamalıydı bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şampiyonluk yazısı diye bir şey yok, şampiyonluk yazıları var :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir