28 Mayıs 2024 Salı

Galatasaray adına sezonun MVP'sinin Mertens olduğunu düşünüyorum


Galatasaray adına sezonun MVP'sinin Mertens olduğunu düşünüyorum. Bu konuda farklı görüşler olabilir ama benim için böyle. Gün sonunda ligin asist kralı. Süper Lig'de 35 maçta 9 gol 15 asist ve 30 maçta ilk 11'di. Ligin ilk yarısında ağırlıklı olarak kenardan geldi. Bu durum da istatistiği daha değerli kılmakta. Avrupa Kupalarında oynanan maçlar da dahil olunca, 12 gol 15 asist oluyor ve 50 maçı geride bıraktı. Yaş 37, kusursuz bir tempo.

Sezon öncesi diyorduk ki, Mata'dan boşalan role yerleşir. Mata'dan beklenti neydi dersek, son 15 - 20 dakikalarda etki edebilmesi. Mata bunu yapabildi mi dersek, kısmen deriz. Mertens ise bu beklentiyi kırdı attı ve ilk sezon gösterdiği performansın da üzerine çıktı. Ocak ayıyla birlikte onun ilk 11'e tam anlamıyla yerleşmesi, Galatasaray'ın ideal düzeni bulmasının en önemli sebebiydi. Sakatımız, eksiğimiz bol oldu ama o süreci Mertens'in etrafında şekillenerek geçirdik.

Ön alandaki pres gücünü Mertens tayin etti. Oyun aklın da o. Mertens'i "rakip ceza sahası çevresindeki bitiriciliğiyle" tanırken, Galatasaray'da oyun kurucu özelliğini izledik. Orta sahanın derinliklerine gelir, organizasyonu başlatır, ön alanda pres yapar, her maça gol / asist bırakır. Bir 10 numaradan daha fazla ne beklersin? Mertens'in verdiği de buydu işte. Fenerbahçe, ligin 2. yarısında sallanırken, Tadic ya da Symanski'den Mertens misali katkı alamaması etkendi. O anlarda kendilerini ayakta tutacak bir saha içi liderleri yoktu.

Mertens ile alakalı hep "futbolu bırakıyor" diye düşünüyordum. Bu yüzden son kurşunu attı dedim de, devam etmek istediğini görüyoruz. Bu performansın ardından, Galatasaray'ın Mertens ile devam etmesi gerekiyor. Yeni sezona girerken yeniden, son 15 - 20 dakikalar diyeceğim ama eminim ki formayı yeniden alacak. Müthiş bir alternatif. Çok kullanırım bu tabiri, parayla alamayacağın isimlerden. Devam etmek istiyorken, neden yeni arayış?

Mevzu yaş olmamalı. Yaş konusunda "seviyeye" takılırım. Seviyen yüksekse, alacağın ücret niye düşsün? Sözleşme süren düşer, Muslera ile bu şekilde anlaştın. Mertens ile de bu şekilde anlaşacaksın. Yeni sezonun kurgusunda önemli bir yeri olur. Benim için sezonun MVP'si. Rakamlar, etkisi, seni taşıdığı seviye ortada. Her erkeğin hayali diyeceğimiz bir ailesi var. Ciro Mertens gibi ruhani liderimizin babası. Daha örnek bir Galatasaraylı futbolcu yok.

6 yorum:

  1. 3-4 yıl önce gelse müthiş olurdu. 37 yaşındaki müthiş hırs ve aidiyet duysu ile oynuyor. Maşallah inanılmaz. Galatasaray sevgisi ise bir başka değerli kılıyor kendisini. Ciro dahi Galatasaray fanatiği:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3-4 yıl önce hayal edemiyorduk :) Böyle bir futbolcu. Bambaşka bir karakter.

      Sil
  2. aynen bence de. son maça 2 süper golle damga vurdu icardi. "şampiyon yapan adam" imajını kaptı gider ayak. ama mvp kesinlikle mertens. en zor virajda sırtladı.. kaç hafta üst üste gol asist yaptı, başkaları ortada görünmezken enerjisi asla düşmedi. pres de başlattı bağlantı oyununu da yönetti. mvp!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mertens, bu takımı ciddi anlamda ayakta tuttu. Herkesin olmadığı, eksiğin bol olduğu zamanlarda.

      Sil
  3. İş ahlaki yüksek ve oyunu seven bir oyuncu.... Üzerine yetenek de eklenince burada büyük liderlik örneği sergiledi. Sezonun x faktörü Mertens'den gelen bu katkı oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, Mertens'in ligin 2. yarısında vitesi yükseltmesi bizi bambaşka bir yere getirdi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir