28 Mayıs 2024 Salı

102 puan alıyorsunuz ama şampiyonluğu ancak son hafta ilan edebiliyorsunuz


Kolay bir şampiyonluk değildi. Tadic diyor ya, 99 puan alıyorsunuz ve şampiyon olamıyorsunuz. Buna başka yerde gülerler diye. Ben de diyorum ki, 102 puan alıyorsunuz ama şampiyonluğu ancak son hafta ilan edebiliyorsunuz. Başka yerde anlatsanız buna gülerler. Bir takım 102 puan alıyor ve haftalar öncesinden şampiyonluğunu ilan edemiyor. Son dakika penaltı jokerleri, yarışın kopmamasında ana etmendi. Yine de iyiler kazandı işte. Allah, hak edeni görüyor.

Rekorların sezonu. 17'de 17'lik bir galibiyet serisi mesela. Onun öncesinde de yine uzun galibiyet serisi. Öyle bir yarıştı ki, sendelediğin an kırılma olasılığın var. Şampiyonlar Ligi'nde oynadığın esnada, kendi liginde bol puan kaybı yaşarsın. Doğal bu da, ortada yüksek tempo ve yapman gereken rotasyon var. Sen ise rotasyon yapmakta dahi zorlandın. İstediğini alamadığın iddialı isimlerin yanında, sakat ve Afrika Uluslar Kupası'na giden futbolcuların oldu.

Okan Hoca, herkesi kazanmak için çabaladı. Kazanayım derken de ideal 11'i bulmakta zorlandı. Zaha'yı kazanayım derken, Kerem Aktürkoğlu'nu forvetin arkasına çekti mesela. Bence iyi de bir hamleydi ama "bitirememek" bunu engelledi. Ziyech, Tete gibi isimleri de kazanmak için çok uğraştı. 8 numarada sık sık rotasyon gördük. Kerem Demirbay, Oliveira ve Ndombele arasında döndü orası da. Sol bekte de Angelino'dan beklediğini alamadın derken, Galatasaray'ın o süreci kırılmadan aşması muazzam olay.

Eksikler arttıkça, Okan Hoca'nın dokunuşlarını görmeye başladık. Orada da seni ayakta tutan jokerlerin oldu. Barış Alper Yılmaz ve Kaan Ayhan'ı birçok mevkide değerlendirdi, istediğini de aldı. Mertens o süreçte 11'e yerleşti ve ideal 11 yavaştan yerine oturmaya başladı. Bizi en çok zorlayan noktalardan biri de, Icardi'nin Beşiktaş maçında yaşadığı sakatlık, devamında aldığı sorumluluk ama fizik anlamda giderek düşmesi.

Bayern maçında iğne ile oynatılıp, 3-4 hafta dinlendirilebilirdi. O vakit süreç daha iyi işlerdi ama oynamak isteyen adama da "oynama" denilemez. Icardi'nin formsuz, bizlerle olmadığı bir dönem var. Orada da kırılmadı Galatasaray. Icardi yeniden vitesi açtıktan sonra işler daha ilerler oldu ama alternatif diye bakılan forvetlerden de istenilen alınamadı. Birçok iddialı transfer var ama çoğu hayal kırıklığı. Davinson Sanchez ve Kerem Demirbay'ı bir kenara bırakın, şampiyonluk yine geçen sezondan gelen futbolcular üzerinden yürüdü.

Bu sezon kazanılan şampiyonluk, geçen sezon kazanılan şampiyonluktan daha zordu. Yukarıda saydığım nedenler kaynaklı o da. Okan Hoca'nın imzası demem de bu yüzden. Çok büyük bir teknik direktörlük başarısıdır bu. Şampiyonlar Ligi'nde de iyi iş çıkardığını düşünüyorum. Kopenhag'la oynanan ilk maç, 30 dakika itibarıyla 3-0 olabilirdi, 2-2'ye ancak dönebildik. 2 Bayern Münih maçı var, olabilecek en büyük üstünlüğü kurup, skoru alamadığın. İç sahada oynanan Manchester United maçının 11'ini eleştiririm bir tek. Deplasman Kopenhag maçında eksik bol, yapacak bir şey yok.

Gün sonuna baktığında, Manchester United'ı altına aldın ve 3. oldun. İlk başta da hedef bu görünmüyor muydu? Sparta Prag serisine gelirsek, daha fazla ne kadar eksik olurdun? Sol bekin yok, herkesi yamama çabası. Deplasmanda 10 kişi kaldın ve kırıldın. O ana kadar skor anlamında tur sendeydi. Ben bunu da başarısızlık olarak görmüyorum. En azından başarısızlık varsa, Okan Hoca'ya yazmaz. Avrupa Ligi'nde devam da, ligi çok zorlardı. Liverpool serisi seni bekliyordu. Sonrasında lige döndün, istediğini aldın.

Unutmadan. Bu takım "alternatifleriyle" güzel. Berkan Kutlu tarzı futbolcuları koruyalım. Değerini anlamışızdır. Şampiyonlar Ligi'nde enerji ararken, kenara baktığında 3 tane statik 8 numaran vardı. Biraz da o yüzden 60. dakikalar sonrasında düştün. Yarın Yunus Akgün dönecek, o da değerli. Gün sonu, Tete olmasaydı, Ndombele olmasaydı da onlar olsaydı noktasına gelindi. Dubois için de bu geçerli olacak. Her şey etiket değil, iyi alternatiflerden vazgeçilemez. Transfer konusunu sonrasında konuşuruz..

8 yorum:

  1. Bu puanı almak zorunda kaldık. İşi öyle bir noktaya getirdiler ki her maçta itekleme ile Fenerbahçe bu hale getirildi. Geçen sene 14 maç, bu sene 17 maç üst üste galibiyet rekoru kırdık. Bunun sebebi takımın şampiyonluğa olan sarsılmaz direnciydi.
    Seneye aynısı olacak. Üstelik TFF başkanı Servet Yardımcı olursa, daha da çirkefleşme ihtimalleri var. Gerçi mevcut TFF'den neden şikayet ettiklerini anlayamıyorum. Hakemler destekliyor, PFDK'dan ceza gelmiyor gelse de Tahkimden dönüyor. VAR'dan korkunç bir destek alarak her zorlandığı anda uydurma penaltılar çalınıyor, rakiplerin penaltıları verilmiyor. vs vs vs.....
    Biz sene çok daha güçlü olmak zorundayız. Taş gibi takımı kurup hem içerde hem dışarda iyi olmalıyız. Sezona da iyi başlamak zorundayız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rekorlar kırılmadan bu şampiyonluk gelmeyecekti. Kirilmadik, ayakta kaldık ve şampiyon olduk..

      Sil
  2. Ben hayatımda bu sezon gibi başka sezon görmedim. Ali Koç denen arkadaş olayı yöneticilikten futbol eşkiyalığına getirdi. MHK basma - tokatlama tehdidi, hakemleri gördüğünüz yerde rahat vermeyin demesi. Stadımızı basıp görevlileri tartaklatması... Emre Malok denen VAR hakemi 21 maçınızda görev almış ve FB'nin yılın 11ine girecek performansa imza atmış. Utanmadan hala mağduru oynamak ciddi ruh hastalığı.

    Bizim de çıkarmamız dersler var ama artık, Boey - Nelsson kasa transferleri çoğaltmalı ve Zaha-Tete-Ziyech tarzı transferleri azaltmalıyız (isimlere takılmayın, transfer tarzı olarak söylüyorum) 2 sağ bek, 1 sol bek, Torreira yanına hem 6 hem 8 oynayacak orta saha, Vinicius yerine sağlam bir alternatif forvet (Icardi'yi bile tetikte tutacak bir potansiyel olabilir hatta, rekabet iyidir) iki kanada da potansiyelli yerli ya da yine apaçi - hırslı genç yabancı potansiyel ve 1-2 yerli stoper (Emin Bayram gelirse ve satış yapmazsak gerek yok) işini CL öne elemsinden önce halletmek gerek.

    Oğuz Aydın, Emirhan Topçu, Yusuf Yazıcı gibi yerlileri rakiplere kaptırmamak da şart bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru planlama yapıldı diye düşünüyorum. Bu yaz limit problemi de olmayacak..

      Sil
  3. Fenerbahçe o kadar itelendi ki yine de şampiyon olamadılar. Geçen sezon da benzeri oldu Galatasaray izin vermedi.Yabancı Var gelene kadar Fenerbahçe zor durumlarda hep son dakikada penaltı jokeri ile ilerledi. Ne zaman yabancı Var geldi Fenerbahçe tökezledi. Bizim son dakikada penaltı ile aldığımız bir maç dahi yok. Barış , Vinicius ve Berkan ın akan oyunda son dakika golleri ile bileğimizin hakkı ile maçları aldık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray, türlü zorluklar arasında, bu rekorları kırmak zorunda kalıyor.

      Sil
  4. Şampiyonluk yarışı son haftaya kadar sürsün yayıncı kuruluş kazansın derdiyle işi son haftaya kadar götürdüler. Yoksa bu iş nisan ortasında biterdi. Biz zaten her türlü bilet de satar şampiyon da olurduk saha içinde rakibe yaradı bu durum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık ne yaptılarsa, Galatasaray'ın işini fazlasıyla güçleştirmek istediler.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir