14 Mayıs 2024 Salı

Ne kadar kapanırsanız kapanın, sizi hataya sürükleyecek enstrümanlara sahibiz


"Uzaktan şutlar", geçen yılların en büyük kanayan yaralarından biriydi. Uzaktan şut denenmez, geçmiş kariyerinde iyi şut atan futbolcular sana gelince körelir. Kilit açmakta bu yüzden zorlanırsın. Bu sorunu geçen sezon da yaşıyorduk. İçinde bulunduğumuz sezonda ise "kilit" açabilmemizin en önemli unsurlarının başında duran toplar ve uzaktan atılan şutlar geliyor. Harika duran top organizasyonlarımız var, ceza sahası dışından da etkili şut atan futbolcularımız.

Bu sezon tam 17 kez, ceza sahası dışından atılan şutlarla gol bulmuşuz. Opta verilerine göre de bu sayı, 2011 - 2012 sezonundan bu yana en iyisi. Ziyech, Mertens ve Kerem Demirbay'ın uzaktan şutlarla gol attığı birçok an var. Kerem Demirbay'ı Karagümrük karşısında gördük, yine mesafe tanımadan füzeyi yolluyordu. Ziyech öyle, sürekli deniyor. Mertens de kaleyi karşısına aldığında affetmeyen isimlerden. Buna Icardi, Kerem Aktürkoğlu, son olarak da Berkan Kutlu gibi isimler de dahil oldu.

Geçtiğimiz sezon kendi sahamızda, Adana Demirspor maçının son dakikalarında Midtsjö'nün attığı gol bizi ayakta tutmuştu. Berkan Kutlu'nun Karagümrük'e attığı gol de onun benzeri. Edit yapmışlar hatta, 2 golü birbirine o kadar güzel bağlamışlar ki. Berkan Kutlu'nun o an sorumluluk alması, kolaya kaçarak Mertens'e dönmeden kaleyi düşünmesi müthiş. Bu adamın aldığı manasız tepkiyi kimse almamıştır ama o mental anlamda ayakta. Yine o sorumluluğu alıyor. Bu sefer iş bitirdi işte.

Galatasaray'ın kapanan takımları açması sorun değil. Ne kadar kapanırsanız kapanın, sizi hataya sürükleyecek enstrümanlara sahip. Duran toptan atar, uzaktan bir şut gelir, hücumda bireysel kalitesine güvenir. Senkrondan kasıt bu, yine aynı noktaya geldik. Hücumdaki unsurlar birbirlerini tamamlayınca, ortaya eksiği olmayan bir yapı çıkıyor. Barış Alper Yılmaz'ın fizik gücü mesela, bu ligde kim onunla boğuşabilir? Ziyech, Mertens gibi isimler çilingir, Icardi en olmadık gollerin adamı.

7 yorum:

  1. Büyük takimsan rakipler sana kapanır. Bu savunmaları açmanın en iyi 2 yolu vardır. Uzaktan şut veya duran topları ile kafa vuruşları ile etkili olmak. İki konuda da maşallah bu sezon iyi performans gösterdik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadronun kurulma amacı aslında. Sezon bitse de, yeni yeni onu görebildik :)

      Sil
  2. Bitirme konusu da çok canımızı yaktı. Artık onu da aştık. İleri uç sezon başında bu şekilde çalışıyor olsa Münih, United maçları galibiyet ile biterdi. Hatta ilk Kophenag maçı. Her bir maçta ilk yarılarda 10 net pozisyon bulmuşdur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ligin 2. yarısı ve Icardi'nin form tutmasıyla birlikte o aşıldı.

      Sil
    2. Mertens de açıldı ya.

      Sil
  3. Kapanan takımlara karşı da çok rahatız üzerimize gelip topa sahip olmaya çalışanları da şampiyonlar liginde en üst seviyede yendik. Geçiş oyununa da çare bulursak seneye Avrupa'da da başarı gelir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçiş oyununa çare, orta sahadaki dinamizmde yatıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir