15 Mayıs 2024 Çarşamba

Her Galatasaraylının hayalinde eminim ki İlkay Gündoğan var


Her Galatasaraylının hayalinde eminim ki İlkay Gündoğan var. Yok diyen de, içten içe bu hayali kuruyordur. Her yaş haddi olan isim "etiket" olmuyor. İsim büyük, oynadığı pozisyonun en iyilerinden. Bu açıdan bakınca "etiket" tanımı yapan var da, benim için "etiket" demek, ismi büyük ama belli defolar gösterdiği için transfer olan futbolcudur. Sakatlık, mental problemler, bitmiş tempo gibi. Hala iyi düzeyde olup, sana çağ atlatma ihtimali olan futbolcu neden "etiket" olsun. Yaşa bakmazsın o an, şartlar oluşursa transferi gerçekleşir. 37 yaşındaki Mertens'in yaptıkları işte, daha güzel bir örnek var mı?

Oyun sistemine uymaz, pres yapmaz, şöyle yapmaz, böyle olmaz gibi yorumlar da okuyorum. Futbolda "sistem" dediğimiz olguyu dolduran futbolcuların başında İlkay Gündoğan gelir. Üst düzey bir oyun aklı. O oyun aklı da kendisini hücumun her noktasında var etmekte. Manchester City'de yeri geldiğinde "sahte 9"du. Galatasaray'a gelmiş olsa diye düşünüyorum, Mertens'in oynadığı yerde kullanırdım. Nedeni de onu biraz daha rakip kaleye yaklaştırmak ve fizik olarak ekonomik kullanabilmek. "Pres" yapmaz deniliyor, oysa kralını yapar. 4-3-3 oynayıp, iç orta sahalardan biri olarak kullanmak "en iyi noktası" olsa da, bizim 4-2-3-1'imizde de İlkay Gündoğan'ın yeri hazır.

Barcelona'da iyi bir sezon geçiriyor olsa da, biraz tat kaçık gibi. Takımın yapısı ile alakalı o da. İlkay Gündoğan, belli noktalarda takımın konumu ile alakalı isyan etmişti. Bunu da medya önünde yaptı. Barcelona, ekonomik sorunlarla boğuşuyor ve fark ettiyseniz genellikle ya bonservissiz, ya da kiralık transferlere imza atıyor. Sonra onlara yer açmak için de "lisans" problemleriyle uğraşıyor. Belli bir maaş baremini geçmemeleri lazım. İlkay Gündoğan da ayrılmak istiyorsa, transfer ihtimalini böyle oluşturuyor. Boşluk oluşturmak için bu transfere izin verme durumları var.

İlkay Gündoğan da Barcelona sonrasında yeni bir Avrupa devi hamlesi yapmaz gibi geliyor. İstese her yerde oynar da, Barcelona ile birlikte o doygunluğa ulaşmıştır. Suudi Arabistan ya da MLS de tercih olmaz diye düşünüyorum. İyi bir Galatasaraylı ve bu forma altında da var olmak isteyebilir. Bunu düşününce "imkansız" görmüyorum. Zor transfer yine de. Ciddi uğraş gerektirir, oyalar sizi bu iş ama gerçekleşirse de mücadele etmene değecek. Erden Timur bu tarz hamleler için kalmalı işte. Vizyonu ortaya koyan kendisi, bu futbolcuları "projeye" ikna edebiliyor.

16 yorum:

  1. gerçekten iyi bi Galatasaraylı ise bu yaz gelir artık. seviyesi düştükten sonra gelir ise Galatasaraylı olmasının bi anlamı kalmaz.

    YanıtlaSil
  2. harbi 8,sahte 9,gerçek 10 da oynayan..her yerde oynayan,ilkay gündoğan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sistem denilen olgular bu tarz futbolcular sayesinde var..

      Sil
  3. Üçlü ortasaha çok iyi oynar torreria ve prime bir 8 numara ile birlikte

    YanıtlaSil
  4. İlkay gelirse Martens'le birlikte kullanacağımız adamı bulmuşuz demektir. bir de yıllardır özlemini çektiğimiz komple 8, git gelli, tempolu, uzun boylu, zenci, fizikli, sert vs. bu adama ver 15-20 hatta. sağ bek dedik
    durbous gelirse zaten bekleri de yedekler.
    bir de İcardi'ye alternatif iyi güvenilir bir golcü.
    yani toplamda 4 kişi alsak, sergio, auer, dombele, carlos, tete, zaha ile vedalaşsak bence işlem tamam oluyor. 14 yabancı devam ederse belki duruma göre Zaha ve Tete de kalabilir.
    bunların dışında geleceğe yönelik gurbetçi gençler, alt ligden barış gibi potansiyeller, oğuz aydın gibi takviyeler de yapılabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlkay Gündoğan bir anda tüm bağlantıları yerine oturtmuş olacak. Keşke olsa..

      Sil
  5. 10 numaraya gelse müthiş olur. Türk ve Galatasaray taraftarı olması ayrıca avantaj. Mertens ise hamle oyuncusu olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-2-3-1 içerisinde ben de 10 numarada düşünüyorum..

      Sil
  6. Guardiola nın bıraktığı için binlerce kez pişman olduğu adam. Barcelona dan ayrılma kararı alırsa City de talip olacaktır. Arıyorlar çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Guardiola bırakmadı aslında, İlkay Gündoğan ayrıldı. Barcelona biraz da hayallerin peşinden koşmak.

      Sil
  7. Yanında kim oynarsa onu yükseltir takımın oyununa da pozitif katkısı olağanüstü seviyede olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlkay Gündoğan, sistemler üzerinde bir futbolcu..

      Sil
    2. Kesinlikle katılıyorum onun ilk çıktığı Dortmund direkt oynayan bir takımdı ve orada harikaydi. Sonra Guardiola'nın pas oyununun vazgeçilmez oyuncusu oldu. İlkay her sisteme uyan ve yükselten bir futbolcu

      Sil
    3. Klopp'la da oynadı bu adam, Guardiola ile de. Günümüzün en güçlü 2 futbol anlayışında da var oldu dediğin gibi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir