14 Mayıs 2024 Salı

Okan Buruk'un Galatasaray'ının da geri dönüşlerini konuşalım


Xabi Alonso'nun Leverkusen'i namağlup, muhteşem bir takım. Son dakikalarda attıkları gollerle de birçok maçı ya kazandılar, ya da kaybetmediler. Kusursuz bir özellik, adamlar yenilmiyor. Okan Buruk'un Galatasaray'ında da benzer özellik var. Süper Lig'de 80. dakikalardan sonra atılan 20 gol var ve bu gollerle birlikte 11 puan kazanıldı. Galatasaray'ın da son dakikalarda kazandığı maç sayısı çok. Gaziantep FK, Kasımpaşa, Karagümrük maçları bir çırpıda aklıma gelenler.

Bu takım da yılmıyor, mutlaka geri dönüyor. Hatayspor maçı, son dakikada penaltın verilse şu an ligde namağluptun. Şampiyonlar Ligi'ne bakın, Manchester United deplasmanı 2 kez geri düşmesine rağmen kazandı. Kendi sahasında da 3-1 gerideyken 3-3'ü gördü ve o maçı da kazanacak noktaya geldi. Kopenhag karşısında 2-0 gerideyken, 80. dakika sonrasında 2-2'yi yakaladı. Sadece lig de değil kıstas. En üst seviyede de bunu yaptı. Hakem kumpası olmasa, Bayern Münih deplasmanı dahi bunu yapmaya yaklaştı.

Kasımpaşa deplasmanı kötü oynuyordun, üstüne bir de penaltı kaçırdın ve rakip 3-2 öndeydi. Maçın son dakikalarında bir anda geri dönüp, 4-3'ü buldun ve şampiyonluğun pozitif anlamda kırılmasını yaşadın. Bunlar tesadüf değil. Okan Buruk'un en büyük dokunuşu ne desek, Galatasaray'a özünü hatırlatması. Baskılı, tempolu, prese dayalı oyunun yanı sıra, asla pes etmemesi. Bu takım vazgeçmiyor ve her dakika aramaya devam ediyor. Bu yüzden de Galatasaray'a karşı asla "kazandım" diyemezsiniz. Söyleyecek son sözü mutlaka oluyor.

Okan Buruk'un belki de en hakkı teslim edilmeyen özelliği bu "geri dönüşler". 11 puandan bahsediyoruz. Çoğu da "galibiyet" noktasındaki geri dönüş. Bir önceki sezon orta saha boşaltmalı, çift forvet hatasına o da düşüyordu ama bu sezona bakınca hamleler son derece kontrollü. Hücum adına risk alırken, takımın dengesi bozulmuyor. Çift forvete de dönülüyor artık, Galatasaray baskısını bir şekilde hissettiriyor. Bu sayede de, Şampiyonlar Ligi dahil olmak üzere, birçok maçta geri dönüşlere imza attı. Süper Lig'de de bu tarz maçları kazanarak kırılmadı..

12 yorum:

  1. 2020-2021 sezonunu hatırlıyorum Galatasaray ligin son haftalarına kadar geriye düştüğü maçlardan puan dahi alamıyordu bırak galibiyeti.

    YanıtlaSil
  2. Okan hoca alt ligde Göztepeyi ve süper ligde Başakşehiri çalıştırırken de çok maç çeviriyordu. Alonso ile ortak özellikleri var. Birincisi asla panik yapmıyorlar. İkincisi de futbolculuk dönemlerinde çok iyi teknik adamlarla çalıştılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocanın başarılı dönemleri, kendince imzaları çok.

      Sil
  3. Okan Hoca takımı ve oyuncuları çok iyi yönetiyor. Bu sezon şampiyon olursak Okan Hoca'ya yazar. Panik yapmadan maçı yaşamak kolay değil.

    YanıtlaSil
  4. Çok kıymetli çok önemli bir teknik adam. Bence dünya çapında bir teknik direktör. Seneye bundan daha iyi geliştirilmiş bir kadrosu olursa yapabileceklerinin sınırı yok. Şampiyonlar liginde çeyrek final, yarı final asla hayal değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2-3 sezon içerisinde o çap daha da büyüyecek..

      Sil
  5. Tek isteğim şu kadroyu korumak. Sezona bu kadro ile girmek. 11 den bahsediyorum tabi ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de korunmasını isterim ama bazı tekliflere de hayır deme lüksü kalmıyor.

      Sil
    2. Zaha, Zaniolo, Sanchez, Tete bunlardan para zaten kazanacağız. Hatta Kerem Aktürkoğlu da para kazandırır şu saydığım adamlar bütünü 50 milyon getirmeli. O para sende olduğu sürece gelen tüm tekliflere red verilebilir.

      Sil
    3. Ciddi bonservis girdisi olacak. İş bunu doğru kullanmakta.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir