29 Mayıs 2024 Çarşamba

Sezonun her kırılma anında, Barış Alper Yılmaz var


Kimi de sezonun futbolcusu olarak, Barış Alper Yılmaz'ı işaret eder. Bu görüşe de katılırım. Sezonun kırılma anlarına bakıyorum, Barış Alper Yılmaz hepsinde var. Galatasaray'ın şampiyonluğu, Ocak / Şubat sürecinde kırılmamasıyla geldi. Kadro eksildi, sakatlar vardı, sürpriz ayrılıklar yaşadık. O günlerde elde kalan futbolcuların özverisi üst düzeydi. Belki de en özverilisi, Barış Alper Yılmaz oldu. Kim gedikleri kapattı çünkü.

Sol bekle başladı, sağ beke geçti, her 2 kanadı oynadı, yeri geldiğinde forveti de doldurdu. Bek oynaması belki tercihiniz olmaz da, o gün günü kurtarmak gerekliydi. Bunu göze alan futbolcuyu da eleştirmem, aksine överim. Daha önce oynamadığı mevkiler ama hocasının bu konuda bir isteği geliyor, o da koşulsuz kabul ediyor. Her 2 bekte de iyi işler çıkardı. Özellikle sol bekte diyelim. Sol bekten gelirken, mesafe bulabilmesi, kat edebilmesini çok rahatlattı.

Uzun süre sağ kanatta oynadı ve fizik gücü öylesine baskın çıktı ki durdurulamadı. Sol kanata geçti, Kerem Aktürkoğlu ve Zaha gibi isimleri arkasına aldı. Solda da iyi iş çıkarabiliyor artık. Tekniği ve oyun aklı gelişti çünkü, sadece fiziği üzerinden yürümüyor. En iyi olduğu yer için hala sağ kanat denilebilir tabi. Artık sadece çizgi üstünde değil, terse de çalım atabilmekte. Tüm gelişen özelliklerine rağmen, onu farklı kılan fizik gücü.

Çift forvetle oynanan düzende, 2. forveti de müthiş oynar. Bence en iyi olacağı yer de burası olurdu. Bizde imkansız tabi, 4-2-3-1'den vazgeçilmez. Belki yeri geldiğinde forvetin arkasına kayar, yine 2. forvet gibi oynar ama kanatlarda devam edecektir. Elde tutabilmek zor. Euro 2024'te de sıçrayış yaparsa, tekliflerin düzeyi akıl almaz seviyeye gelecek. Boey, çıtayı 30 milyon avro'ya taşıdı. Bence Barış Alper Yılmaz çok daha fazlası. 

5 tane mevki sayıyorsun, hepsini oynayabiliyor. Serie A'nın kalbur üstü takımlarını düşünün, mesela Inter'e gitmiş olsun. O 3'lü düzenlerde harika bir kanat bek olmaz mı? En az 1 sezon daha kalsın, Şampiyonlar Ligi'nde parlamaya devam etsin istiyorum. Omurgayı mümkün olduğu kadar bozmayalım. Omurga içerisinde, Barış Alper Yılmaz'ın varlığı büyük ve muadilini bulmak da zor. Bu fizik gücünü nerede yakalayacaksın? Sezonun da her kırılma anında var. Gaziantep FK maçında son dakikada o golü atarken "sol bekte" oynuyordu. 

10 yorum:

  1. Ek olarak milli takımın Hırvatistan deplasmanında santrafor oynayıp galibiyet golünü attığını da unutmamak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen sezon da forvet oynayıp, iyi iş çıkardığı maçlar var.

      Sil
  2. kulübe kazandıran fatih hoca'ya ve gelişmesine katkıda bulunan okan hoca'ya teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. BAY'a zamanında çöp yakıştırması yapanlar utanıyorlardır. Bu adamım gücü azmi ve hırsı yeter. İnşallah daha da iyi olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keçiörengücü'nde oynarken de özel ilgi alanımdaydı. Yanıltmadı şükürler olsun :)

      Sil
  4. Kalıp iyi bir şampiyonlar ligi performansı verip çok daha iyi rakamlara satılabilecegini düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle düşünüyorum. Zaten gereken bonservis bedelleri kazanılıyor. Bay da gitmesin, omurga bozulmasın.

      Sil
  5. Barış Alper gerçekten çok çalışma ve sıkı disiplinin futbolcuyu nerelere çıkarabileceğinin en somut örneği. Bu şekilde giderse yerli oyuncu bonservis rekorunu kıracaktır. Okan Hoca da rekorlarına bir yenisini daha ekler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Değerli ve üzerine koyan bir potansiyel. Okan Hoca'nın büyük imzası..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir