30 Mayıs 2024 Perşembe

Öyle bir stoper 3'lümüz var ki, hiçbirini kenara alamadım


Galatasaray ve Türkiye Ligi adına yılın 11'lerini yapalım. Galatasaray adına daha önce yapmamıştım. Galatasaray adına kadroyu yaparken de işi biraz fanteziye dökeceğim ve ilginç bir formasyon çıkaracağım. Bunun gerçeklikle bir bağı olmadığını söylemek isterim. Bu tarz kadrolarda biraz da "o da olsun, bu da olsun" derken, böyle hamleler yapılır. Öyle bir stoper 3'lümüz var ki, ister istemez buna yönelmek zorundayım. Hiçbirini kenarda bırakamam.

Muslera
Davinson Nelsson Abdülkerim
Boey Kaan Torreira Demirbay Bay
Mertens 
Icardi

Galatasaray'ın bu stoper 3'lüsü ve ligin ilk yarısındaki bekleriyle 3-4-3 oynayabileceğini düşünüyordum ama Okan Hoca, 4-2-3-1'den ödün vermiyor ve bu düzenle de başarılı. Ortada başarılı bir düzen varken de, farklı formasyonlar aramaya gerek yok. Konsepte dönersek, 3 stoperimiz de yılın 11'ine girmeye aday. 3'ünün de dönem dönem müthiş iş çıkardığını gördük. Haliyle de şu kenarda kalsın diyemiyor ve birbirinden ayıramıyorum.

Galatasaray adına yılın 11'i derken, sol bek sorun. Haliyle de Barış Alper Yılmaz'ı oraya kaydırdım. Ligin ilk yarısında Boey gibi bir gerçek de varken onu es geçemeyiz. Kaan Ayhan, Torreira ve Kerem Demirbay da orta sahanın merkezinde bizim adımıza iyi dönemleri boldu. Mertens, doğal olarak forvetin arkasında. Icardi de forvette. İstatistiklere bakınca da, en az gol yiyen kaleci, asist ve gol kralları sende.

Muslera
Osayi Dijku Abdülkerim Ferdi
Torreira Fred
İck Mertens Bay
Icardi

Türkiye Ligi adına da yılın 11'i bence bu. Galatasaray / Fenerbahçe karması oldu ama 2 takımın da konumu ortada. Hajradinovic, Oğuz Aydın gibi isimler de elbette düşünülebilir ama bu isimler daha ön plandaydı. Boey, ligi tamamlamış olsa sağ bekte onu yazardım. Onun olmadığı noktada, Osayi doğal. Abdülkerim Bardakcı'yı yazdım ben, diğer 2 stoperimize oranla daha çok oynayan oydu. İrfan Can Kahveci, Barış Alper Yılmaz kanatları doğal. Torreira ligin en iyi 6, Fred de 8 numarası. Asist ve gol kralıyla da kadroyu tamamlıyoruz.

4 yorum:

  1. Defans hattımız çok iyi. Sadece sağ bek gerek. Ortasahada ise 8 numara gerek. Çok alternatif var.Onun dışında icardi 'yi yedeklemek gerekiyor. Emin , Yunus ve Zaniolo dönünce takım çok iyi olacak. Zaha, Tete ve Ndombele büyük ihtimal ile takımda kalmazlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol bek de gerek bence, orada daha net bir isme ihtiyaç var.

      Sil
  2. Kaaan defansa yardıma gelir. Abdülkerim ve Kaan hücumlarda sağ ve sol bek olur ama çok çıkmazlar. Boey - Barış Alper kanatlardan hücum eder. Orta saha ve forvet ezber zaten. Güzel kadro olmuş :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir