23 Mayıs 2024 Perşembe

Skor 3-0 olsa da, kolay bir maç olmamıştı


Ligin ilk yarısında oynanan ve 3-0 kazanılan Konyaspor maçının kadrosu. Skor 3-0 olsa da, kolay bir maç olmamıştı. Kilidi 63. dakikada Abdülkerim Bardakcı açmıştı ve diğer 2 gol de 90+'da gelmişti. Bu sezon kadro derinliğimiz iyi de, öyle bir dönem yaşadık ki, 11 oluşturmakta zorlanıyorduk. Afrika Uluslar Kupası'na gidenler, sakatlar derken zorlandığımız günler. Bu dönem kazanarak ilerleyebilmek, bugün şampiyonluğun kapısını açtı. O günlerde Galatasaray kırılmadı işte.

Eyüp Ayın, Tete, Ali Turap Bülbül, Efe Akman, Kazımcan Karataş, Günay Güvenç, Gökdeniz Gürpüz, Baran Demiroğlu, Ali Yeşilyurt ve Hamza Akman bu maçın yedekleri. Hamle yapayım desen, dönebileceğin tek isim Tete. Bir de o günlerde, orta sahada Eyüp Aydın'a az çok süre veriyordun. Okan Hoca'nın "kazanımları" o günlerde başladı. Bazı pozisyonlarda yaşanan eksiklikler, takım içinden arayışlar gerektirdi ve "transfer" diye isyan etmeden, dokunuşlarını yaptı. Hocalık da budur.

Barış Alper Yılmaz'ın sol bek, Kaan Ayhan'ın da sağ bek oynamaya başladığı dönemler. Torreira da yokken, süreç bizi Ndombele'ye bile itti. Kerem Demirbay / Ndombele orta sahası ile "defansif" anlamda korkulu rüyalar görmen gerekir. Kenara baktığında hamle de yapmak zor. Eyüp Aydın ve Efe Akman oyuna girmiş işte. Berkan Kutlu'yu da kullanamıyorduk. Onun da önemini aradığımız günlerden biri diyelim.

Forvetin Halil Dervişoğlu. Bu kurguda gol atabilmek bile mesele. Mertens'in vitesi açtığı ve takımını sırtlamaya başladığı dönem. O günlerde kırılmadıysak, Mertens'in hücumu sırtlaması büyük pay sahibi. Zaha'yı o dönem forvette de denemiş ve Trabzonspor deplasmanında başarılı olmuştuk. Abdülkerim Bardakcı'nın 2 golü vardı, ilk goldeki şutu usta işi bir forvet bitirişiydi. Yine bir Konyaspor maçı ufuktayken, formayı geri alacağını düşünüyorum ve kendisinden yine bu hücum etkisini bekliyorum.

Konyaspor maçında, Barış Alper Yılmaz sol beke kayabilir diyen olsa da, 11'de bu kadar fazla değişiklik yapmak bence yanlış. Köhn iyi gitmiyor da, Barış Alper Yılmaz da hücumunun en formda ismi. Barış Alper Yılmaz, Ziyech'in yokluğunda sağ kanada kayar, solda da Kerem Aktürkoğlu'nu izleriz. Berkan Kutlu ve Abdülkerim Bardakcı da 11'e geçer, kadro tamamlanır. Bek konusunda bir değişiklik beklemiyorum.

13 yorum:

  1. Yine kolay olmayacak. Takım strese girdi çünkü.

    YanıtlaSil
  2. Bence sezonun en kolay maçı olacak. İçiniz rahat olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeş bunu Fenerbahçe maçı İçin de söyledik. Öyle de olması gerekiyordu. Rakip 10 kişi kalmıştı. Sahada varlık gösteremedik. Umarım oyuncular da bu bilinçle sahada olmazlar.

      Sil
    2. Fenerbahçe maçının reaksiyonunu izleyeceğiz. Odakları fulledik.

      Sil
  3. Takım kalecisi de çok gençti bizim maçta birde bitirememe kanseri vardı o dönemde. Sahaya baktığın zaman ciddi eksiklerimiz var. Lakin Konyaspor da eksikleri vardı o maçta. Kağıt üzerinde elbette daha güçlü olan taraf biziz. 10 kişiye kaybettiğimizi hatırlayarak kadronun da kalitenin de önemi olmadığını düşünüyorum. Kim daha iyi hazırlanır, inanırsa maçı kopartır. Bu güne kadar ölüm kalım maçına çıkıp öldüğümüz olmadı da nedense bu sezon garip geçiyor. Fenerin kazandığı maç sonrası bile mağdur edebiyatı yapması hep kafada soru işareti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konyaspor şu an toparladı görünüyor ama biz de müthiş seri yakaladık, Ziyech harici eksik yok bugün..

      Sil
  4. Barışın doğumgünü için paylaşım yapan tek futbolcu Torreira. Garip bir durum var takım olduğu gibi sessiz.

    YanıtlaSil
  5. Futbolda konsantre olmazsan kaybedersin. Leverkusen kesin favori olduğu maçta Atalanta'dan 3 tane yedi ve kupayı kaybetti.Maalesef bunu anlamayan taraftarlar kağıt üzerinde maçları oynayıp ahkam kesiyorlar.Fenerbahçe maçı konsantre olmadın kaybettin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz iş atletizm eksikliğine baktı. Bu da transfer döneminin konusu. Detaylıca yazarız.

      Sil
  6. Büyük Millet Meclisi bu gün Konya da toplandı. 4 partinin vekilleri antrenman ziyareti yaptı. Bu kupa bize bırakılmayacak. Kirli düzen çalışmaya başladı. Buraya da el attılar. Zaten ali koçun maçtan sonra hala mağdur edebiyatı yapması da bu sebepleydi gibi geliyor. Galatasaray yönetilemediği gibi, daha dışı aksiyon da alamıyorlar.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir