23 Mayıs 2024 Perşembe

Gisdol devam etse, Samsunspor avantajlı başlayacaktı


Hüseyin Eroğlu, alt ligde başarılı olduğu 3-5-2 düzeni üzerinden, Süper Lig'i de kurgulamıştı. Transferleri de bu kurguya uygun gerçekleştirdi ama başarılı olamadı. O giderken, puan almayı geçtim, gol dahi atamayan bir takım bıraktı. Samsunspor o günlerde gerçek anlamda bir hücum fakiriydi. Transfer dönemi bitmiş, mevcut kadro yetersiz. Benim beklentim, ligin dinamiklerini iyi bilen bir yerli teknik direktördü. Gisdol tercihi benim için sürpriz oldu ve ilk etapta başarılı olmasını da beklemedim. Ligin dinamikleri yakın geçmişte bambaşka şeyler söylüyordu.

Daha önce de yazdım bunu. Önce "hücum iştahı" oluşturdu ve üreten bir Samsunspor izlemeye başladık. Sonra da goller geldi. Devamında da iç sahada başarılı ve istediğini alan bir takım. Hedef "ligde kalmak" olduğundan, iç sahayı odak almak bence de doğruydu. Mevcut kadronun ulaşabileceği maksimum nokta buydu. Deplasmanda sonuç alamıyordu diye eleştiren var da, bu iç saha odağı kaynaklı. Hedef maçlar belirlendi ve gün sonuna geldiğimizde sonuca ulaşıldı. Daha iyi bir yapıyla, üst sıraları hedeflersin. Bugünün hedefi ligde kalmaktı. Hele ki lig başlangıcının ardından.

Gisdol, belli bir kariyeri olan teknik direktörlerden. Son dönemleri başarılı geçmese de, kalbur üstü takımlarda çalıştığını görüyoruz. Samsunspor'da başardığı büyük işlerin ardından, yeniden kendisi adına üst seviyeye oynamak istemesi doğal. Samsunspor'un akıbeti belli olmayan transfer yasağı durumu var bir de. Kalktı mı, devam mı edecek bilinmiyor. Ocak ayında tahta açıkken, yaz dönemine yönelik hamle de yapılmadı. Hatta Ocak transferlerinden net bir katkı da alınamadı. Gisdol, bu başarıyı tamamen "mevcut" ekip üzerinden sağladı.

Zeki Yavru, Alim Öztürk ve Soner Gönül gibi isimlerle bu seviyede kalabilmek zor ama o başardı. Ntcham, Mouandilmadji, Holse gibi isimlerle de hücum kalitesini belirledi. Beklenti duyulup da katkı alınamayan isimler var ama belli ki yapabileceğinin en iyisi buydu. Transfer tahtası açık olsa ve kendisi ile yola devam edilse eminim ki yeni sezonda daha üst sıralar hedeflenirdi. Türkiye Ligi buna müsaitti çünkü. Gisdol'un Türkiye için yeniden Alman ekolünü hatırlatması da değerli. Bu dönem "iyi teknik direktör" bulmak kolay değil, kapılıyorlar. Bu tarz isimleri elde tutmak da zor.

Samsunspor, belli ki yeniden yabancı teknik direktöre yönelecek. Gisdol'u getirenlerin, bu tarz bir hamle daha yapabilmesini bekleyeceğiz. Yeni yabancı hoca, en az 3-4 aylık uyum süreci. Gisdol devam etse, Samsunspor avantajlı başlayacaktı. Yeni teknik direktör, yepyeni oyun felsefesi ve yapılabilirse transfer harekatı demek. Ligde kalmak kimseyi kesmeyecektir, hedef daha üst sıralar olacak. Samsunspor'un da o imkanı var. Bu yaz ortaya konulacak olan "futbol aklı" önemli. Transferde de daha net hareket edilmesi gerekiyor. Tahta kapalıysa, o tabloda iş çok zor.

2 yorum:

  1. Samsunspor o kadar saçma yönetildi ki zamanında. Sportif başarı gelmedi. Bunun yanısıra takımın transfer tahtasının kapanma sebebi de büyük oyuncular değil hep saçma sapan oyuncular. Böyle büyük bir şehir böyle büyük bir taraftar bunları haketmiyor. Eskilerde futbolcu üretim noktası olan bir şehir haletmediği muameleyi görüyor. Bunun tek suçlusu da eski yönetimlerdir. 4 yıl Samsun’da okudum ne Samsun’u ne Samsunspor taraftarını bilirdim. 2013 yılından beri de takip ederim. Samsunspor İçin 2. Takımım diyeceğim Rizeli olmama rağmen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Para da var şu an ama alt ligde o kadar fazla kadro sil ve yeniden kur üzerinden yürüdü ki, haksız fesihler bu soruna yol açtı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir