22 Mayıs 2024 Çarşamba

Mayıs ayı henüz bitmedi


Mayıs ayı henüz bitmedi. Şampiyonluğu ilan edeceğimiz gün de Mayıs ayı içerisinde. Galatasaray da tek maçların değil, kupaların takımıdır. Fenerbahçe bu hafta konuşur, Galatasaray ise tüm yaz. Gün sonunda herkesin hatırlayacağı "şampiyonluktur". Bakmayın bazı Fenerbahçelilerin kanaat önderi gördüğü insanlara. 2 şampiyon varmış, gönüllerin şampiyonuymuş, şöyleymiş, böyleymiş. Daha önce de söyledik, derbileri kazanana kupa vermiyorlar. Lig bir süreçtir ve sürecin geneline bakılır. Galatasaray da şampiyonluğu anasının ak sütü gibi hak etmiştir.

Şampiyonluğa sevinmem, kutlamam diyene de aldırmayın. O da bambaşka bir kafa. Bunu diyen insanlardan bazısı da yaşının büyük olduğunu iddia ediyor. Şampiyonluk başka bir hadisedir, derbi galibiyeti başka. Mağlubiyetler olur. Keşke olmasa da oluyor işte. Fenerbahçe karşısında bence de kırıcı bir mağlubiyet aldık ama şampiyonluğun meşruluğu yerinde duruyor. Konyaspor karşısında en kötü ihtimalle kaybetmeyeceksin ve şampiyon olacaksın. Ben o maçı da kazanacağımızı düşünüyorum. Arkaya bakmayacağız.

Konyaspor'un Ali Çamdalı ile birlikte bir kıvılcım yakaladığı doğru da, bu gün kurtarma seviyesinde. En azından mücadele dozları arttı ama kaliteleri aynı noktada. İstanbulspor da dahil olmak üzere, bence ligin en kötü takımı. Geçmişte aldıkları puanlarla bu noktadalar. Fenerbahçe maçını izledik, 5-0 kaybetmemeleri mucize. Fenerbahçe o gün bitiremedi ve 2 puan bıraktı. 5-4-1 gibi oynuyorlar, Guilherme'ye bakan hücumları var. Kanatlar ve forvette 3 hızlı isim, alan yakalamaya çalışıyorlar. 3 stoper, 2 ön libero. Geriye düştükleri an, o maçı çevirmeleri çok zor.

Onlar da mümkün olduğunca beraberlik odağında olacak ve Galatasaray'ın vereceği açıkları kovalayacak. Galatasaray bu maça kazanmak için çıkar ama kontrolü de yitirmez. Sivasspor'u çözmek zor olmamıştı. Bu bir deplasman maçı ama daha zorlarından da çıktık. Guilherme'nin karşısına Barış Alper Yılmaz'ı koyup, o bağlantıyı koparacağız önce. Ziyech'in yokluğunda da Kerem Aktürkoğlu 11'e yerleşecek. Daha hareketli, ön alanda baskı yapabilecek bir hücum hattı oluşacak. Orta sahada da Berkan Kutlu ile enerjiyi yükselteceğiz. Fenerbahçe karşısında en büyük sorun "mücadele" gücümüzdü.

Fenerbahçe maçını kaza olarak gördüğümüz sürece sorun yok. Orada takılı kalmayacağımızı düşünüyorum. Icardi, Kerem Aktürkoğlu, Mertens ve Barış Alper Yılmaz gibi isimler hareketli. Konyaspor'un savunma takibi ağır. Normal şartlarda rahat kazanırız. Hatta son haftalarda oynayacağımız en rahat maç olur. Konyaspor'a da 1 puan yetiyor. Yine de kaybetmeleri halinde riskli tabi. Trabzonspor 3.'lüğü garantiledi, Ankaragücü karşısında ne yapacakları bilinmez. Hatayspor da kendi sahasında Rizespor'u yener diye düşünüyorum.

15 yorum:

  1. Unutmamalı olduğumuz bir durum var
    Bizi buraya kadar Okan hoca getirdi
    Bjk deplasmanındakı kadroyu her kes hatırlıyor
    O gün takıma sırt çevirenler bu gün tekrar desteklenmeye başlamış sanki Okan hocanın suçuymuş gibi konuşuyor bazıları
    Bütün sezon Zaha form tutacak diye kaç maç ilk 11 de başladı
    Bir çok maçta bekler karşısında ezildi
    Gelecek sezon kalır mı gider mi form tutar mı o ayrı ancak Zahaya haksızlık olunmadı
    Ziyech mesela 1 vardı 10 yoktu sonra çıktı bir kaç maç bir şeyler yaptı evet ancak bunları Okan hoca kazandı
    Ziyechin ayakta duracak hali yok eğer iyi bir teklif gelirse gitmesinden yanayım
    Yok kalacaksa da kendine mutıaka çeki düzen vermesi gerek
    Bir de bu orta saha meselesi
    Okan hoca transfer dönəminde en çok istediği bölgelerden birisi idi 8 numara son anda apar topar Ndombele geldi
    Onu da kazanmaya çalıştı ancak adam kafasında bitirmiş ne yapacaktı
    Mecburen oraya Kerem Demirbayı monte etti ki bana göre Keremin gerçek mevkiisi 10 numaradır
    Bütün sezon idare etti
    Mutlaka sezon sonunda ilk takviye bence 1 8 numaraya 2 10numaraya gelmeli
    Son 90 dakikamız kaldı Allahın izniylə şampiyon olub önümüze bakarız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Hoca, müthiş bir teknik adam. Herkesin kötü bir günü olur, Fenerbahçe maçı da öyleydi.

      Sil
  2. Nzonzi sırığından duran top,kafa golü yemeyelim yeter..elbette kazanacağız ama ilk yarıda koparmak gerekiyor maçı en az 2fark bulup..yoksa ikinci devre haliyle stress olur..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duran top savunmasında odağı kaybetmemek mühim.

      Sil
  3. Konyaspor maçı zor maç.İnşallah Fenerbahçe maçı oyuncular üzerinde olumsuz etki bırakmaz.

    YanıtlaSil
  4. fb'ye ilk ya da son defa kaybetmedik elbette derbi bu kazanılır, kaybedilir filan ama bu şekilde kaybedilmez. tarihimizin en ağır, en utanç verici derbisi olabilir. rakibine karşı 90 dk 0 atak girişimi kabul edilebilecek, basite indirgenebilecek ya da hemen unutulacak bişey değildir. bu maça sadece bi derbi kaybettik gözüyle bakılmamalıdır. böyle rezalet bi maç sonrası şampiyonluk hevesi kursağında kalan, kutlama havası kalmayan taraftarlar için de neden kutlama yapmıyorsun denilemez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaybedebilirsin, oluyor bazen. Kutlama yapmayan hayatını Fenerbahçe maçlarına bağlamış demektir. Galatasaray'ın özünde kupalar yatar, buna da sevinilir. Sevinmeyecek olanla zaten işimiz yok. Biz, bize yeteriz.

      Sil
  5. Dünya genelinde bu konu tartışılır. Daha çok puan toplayan mı şampiyonluğu hak etmiştir yoksa bire bir maçlarda üstün olan mı? Uzun yıllar önce dünya futbolu bu soruya bir çözüm buldu. İki tane kupa organize edelim dediler. Birinde daha çok puan toplayan şampiyon olsun. Diğerinde de eleme usulü oynasınlar. Yenilen elensin. Yani bizim bildiğimiz adıyla Türkiye kupası. Eğer iki şampiyon var diyorlarsa biri inşallah konyada biz olacağız. Diğeri de akşamki maçta Beşiktaş veya Trabzon. Fenerin bu hikayede yeri yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şampiyonluğu kazanan takım başarılı olmuştur. Tabi x Anadolu takımı değilsen. Kadro kaliteleri birbirine yakın burada.

      Sil
  6. Konya kapalı oynayacaktır tahminimce. Futbolcuların reaksiyonu çok önemli. Fenerbahçe maçı öncesi sonrası farketmeksizin futbolcularda garip bir mutsuzluk seziyorum. Ne oldu ne bitti bilinmez. Lakin rehavet dışında bir sorun sezdim ben. Şampiyon olacağımıza inancım tam. Lakin bu inancı umarım sahadaki oyunculardan da görürüz. 2 ihtimalin yettiği bir maça çıkacağız. Hele ki erken bir gol bulursak farkın açılacağını düşünüyorum. Lakin gol yersek o golü çıkartmak çok zor olacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kapalı açık ne oynarsalar oynasınlar. Biz kendi oyunumuzu oynamamız gerekiyor. Fenerbahçe maçında kayıp da bu oyundan vazgeçmiş olmaktı. İleri uzun oynayan bir rakibe yenildiğimize inanamıyorum. Topu geri alma süresi en iyi takım bizdik. Fener oynadı biz nasıl ki izledik. Sahadakiler de izledi.

      Sil
    2. Biz hem sakin kalıp, hem de topun kıymetini bileceğiz.

      Sil
  7. Okan Hoca, Okan Hoca gibi değişiklikler yapsın, Oyuncular isimlerine yaraşır şekilde oynuna konsantre olsun maçı alırız. Lakin gol yersek de panik havasına bürünürsek en büyük tehlike bu olur. Beraberliğe yatalım mantığı ile maça çıkarsak sonumuz geçen haftadan farklı olmaz. Ayaklar sağlam bastığı sürece kayıp olmayacaktır. Tek isteğim şu olur. Abdülkerim Sanchez tandemi lazım artık. Sanchez sol stoperde bocaladı, bocalıyor. Abdülkerim ve Sanchez sahada olmalı geriden oyunu kurmak ve ortasahada +1 ile oynamak İçin bu şart. Hele ki Barış Alper sağ açıkta oynayacakken bu çok önemli geri dönüşlerde hız lazım olacak bize. Rakipte hızlı oyuncular var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu maça herkesin odağı en üst seviyede olacaktır. Fenerbahçe maçını unutturacaklar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir