14 Haziran 2024 Cuma

Elde kalan tek iyi stoperin Abdülkerim Bardakcı


Abdülkerim Bardakcı ve Barış Alper Yılmaz, Milli Takım'ın olmazsa olmazları. Bir zamanların "Türk duvarı", şu an en zayıf karnımız. Çağlar Söyüncü sakatlandı, sakatlanmadan önce de eski seviyesinden uzaktı. Leicester City'de "sözleşme" davasına oynamadığı 1 sezon onu geriye attı. Merih Demiral da eski seviyesinin uzağında. Diğer tarafta da Montella'nın Samet Akaydın sevdası. Elde kalan tek iyi stoperin Abdülkerim Bardakcı.

Forvet rotasyonu da sorun. Enes Ünal'ın sakatlığı handikap oluşturacak. Euro 2024 kadrosuna bakınca da, ne henüz bu seviye için çok erken olan Semih Kılıçsoy, ne yürümeye mecali olmayan Cenk Tosun orayı dolduramayacak. Tek forvetin Barış Alper Yılmaz da ondan vazgeçemezsin. Forvetin olsa, bu sefer de kanatlarda vazgeçemezdin. Beklerde de sorunlu ayrıca bu takım. Barış Alper Yılmaz'ı maç içinde birkaç mevkide birden izleyebiliriz. Bu da kadronun iflasıdır.

Kaan Ayhan, sezon içinde sakatlık yaşamıştı ve sezonu da bu şekilde tamamladı. Euro 2024 için risk alıyor aslında. Montella da ondan vazgeçemez. Söylediğim gibi, bu takımın eksik yanı çok ve Okan Buruk'un jokerleştirdiği futbolculara duacı olacak. Kaan Ayhan da sağ bek, orta saha, stoper ve sol bek için bile alternatif. Stoper rotasyonu o kadar sorun ki, Kaan Ayhan'ı ilk 11'de o mevkide izlerseniz şaşırmayın.

Kerem Aktürkoğlu'nun da rotasyon içerisinde yeri var. Polonya maçını izledik, bıraktığı yerden kaçırmaya devam ediyor ama pozisyona giren de o. Hücum tarafında kısıtlı olmaya yüz tutmuşken, girilen bu pozisyonlar değerli. Kerem Aktürkoğlu da yaşına göre Milli Takım için tecrübeli. Yunus Akgün ise bana sorarsanız burada olmayı tam anlamıyla hak etmedi. O da Montella kontenjanı. Kanatlar ve forvet arkasında oynayabilme durumuyla birlikte mutlaka şans bulacağı anlar gelir.

Serdar Saatçı takıma katıldı, kalacak mı bilinmiyor. Stoper rotasyonunu düşününce kalması bence olmazsa olmaz. Can Uzun ve Oğuz Aydın da keşke geri çağrılsa. İrfan Can Kahveci sakat, kadrodan çıkartılabilir. İsmail Yüksek ve Ferdi Kadıoğlu da sakat, gruplarda oynamama durumları varmış. Berkan Kutlu şu kadroda nasıl yer almadı bilmiyorum. Sezonu da formda bitirmişti. İsmail Yüksek yoksa, o tarzda en önemli muadiliydi.

4 yorum:

  1. Turnuvanın ilerleyen aşamalarında bu kadar sakatlık olması bir nebze normal de... Turnuvaya sakat ordusu çağırıp eksik kalmak çok mantıksız geldi bana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Turnuva esnasında bu sakatlıklar ne olacak acaba :(

      Sil
  2. Şaka gibi. Grup maçlarında sakatlıktan dolayı oynayamacak adamların ne işi var milli takımda.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir