13 Haziran 2024 Perşembe

Kontrat #13; Kelechi Iheanacho / Luka Jović


Okan Hoca'nın son "transfer" yorumlarından yola çıkarsak, sağ bek / 8 numara ve alternatif forvet işi öncelikli. 10 numara konusunda ise fırsat kovalanacak gibi. O mevki adına Mertens'in adı çok fazla öne çıkarılıyor ve "alternatif" düşünülüyor hissiyatına kapıldım. Alternatif forvet konusuna gelirsek, konuşulan isimler genelde serbest statüde. Bonservisi de 8 numara ve sağ bek için harcayıp, alternatif forvet adına "serbest statüde" ya da "kiralık" bir hamle düşünülüyor olabilir.

Iheanacho ve Jovic isimleri Galatasaray'la anıldı. Daha doğrusu menajer önerileri. Transfer döneminde bu tarz birçok ismi konuşacağız. Galatasaray'ın "alternatif forvetten" beklentisi ne dersek, sonradan oyuna dahil edip de gol aramak. Şu ana kadar kenardan forvet hamlesi, gol aranan anlarda geldi. Taktik esneklik tarafında düşünülmedi yani. Iheanacho mu, Jovic mi gole daha yakın dersek, benim yanıtım Jovic olur.

Jovic'in Milan'daki rolüne bakınca, onlar da "gol" noktasında kendisini düşündü ve oyuna sonradan dahil olup da gol bulduğu maçlar oldu. Ihanacho ise biraz daha tamamlayıcı bir forvet. Yer yer Icardi ile birlikte kullanmayı düşünsek, daha doğru profil deri. Forvet arkası özelliği var, kanatlara atabilirsiniz, Hareketli, ön alanda biraz daha çalışkan, alan açabilen bir forvet. Sezonlarda gol sayısı ise müthiş seviyelerde değil. Daha çok oyun içi katkısıyla öne çıkacak bir isim.

Dediğim gibi, bizim alternatif forvetten yana beklentimiz başka. Benim düşüncem, pivot özelliği olan bir forvetin isteniyor olması yönündeydi. Sırtı dönük oynayabilen ve hava hakimiyeti yüksek, rakip ceza sahasını karıştıracak, fiziğiyle ön plana bir isim bence daha değerli. Onuachu, Weghorst tarzında bir forvet bekliyorum. Vinicius da bu tarzda bir forvet sayılırdı ama daha düşük kaliteydi. Bakambu ise Iheanacho gibi daha tamamlayıcı bir forvetti sanki. Her 2'sinden de istediğimizi alamadık.

Seferovic de olmadı mesela. O da bahsettiğim "pivot" tarzına yakın ve bu tarz forvetler de genellikle ülkemizde yükselişe geçerdi. Icardi öyle bir hava yarattı ki, arkasını doldurmak çok güç. Formayı da bırakmadığından, 2. forveti genç bir isimden seçmenin çok bir esprisi olmuyor. En azından 26 - 27 yaş aralığında, alacağınız katkıyı kestirebileceğiniz bir forvet kıymetli. Kıyas içinde de Jovic tercihine daha sıcağım, çünkü gole daha yakın. Çünkü Okan Hoca'nın beklentisi, oyuna dahil ettiğinde gol katkısı verip, maçı sana taşıyacak ya da Icardi olmadığında "gol" yükünü taşıyabilecek bir isim.

7 yorum:

  1. Bertuğ yıldırım +luka jovic transferi bekliyorum çünkü 3 kulvarda yarışacağız 3 forvet şart yabancı kuralıda var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bertuğ Yıldırım'ı alana kadar, hala Erencan Yardımcı tarafındayım ben.

      Sil
    2. Doğrudur ama daha zor olacak gibi transferi

      Sil
  2. İcardi'nin arkasında ondan bir şeyler kapacak gelişecek genç bir forvet bulunsa daha iyi olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da maliyet gerektirir. Sanırım buna yanaşmıyorlar.

      Sil
  3. Iheanacho daha işlevsel olur. Kanat forvet ikinci forvet dribling hız gol becerisi var. 1.83 yada 1.85 boy atlet olmasıyla fizik olarak da ezilmez. Jovic yedek kalip verimli olacak biri değil. Topu taşımanız lazım jovice. Iheanacho beni keser.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hücumda birçok mevkide oynatabileceğin için, rotasyonu da dengeli ayarlamış olursun.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir