23 Haziran 2024 Pazar

Galatasaray'ın orta saha konusu tek bir transferle çözülmeyebilir


Galatasaray'ın mevcut orta saha rotasyonunu saydığımızda, mutlaka içimize sinmeyen noktaları var. İsim isim bakınca yer yer büyük profiller. Mevcut olarak bakınca 7-8 isim sayılabiliyor ama "8 numara" diye adlandıracağımız kısmı boş. "6 numara" ağırlıklı bir 8 alırsan da, dripling özelliği olan orta saha yok diye sorgulama da gelebilir. O tarzda da bir orta sahamız yok ve bu gereklilik var. Orta saha için tek bir transfer beklesem de, o oyuncunun özelliğine göre, merkezdeki çeşitliliği arttırma noktasında bir hamlenin daha gelmesi beni şaşırtmaz.

Torreira
Kerem Demirbay
Kaan Ayhan
Berkan Kutlu
Taylan Antalyalı (kampa götürülecek deniliyor)
Oliveira (henüz gitmedi)
Eyüp Aydın
Efe Akman / Gökdeniz Gürpüz gibi gençler

Torreira neyse ki Milli Takım'da değil ve Copa America'da yer almıyor. Geçen sezon olduğu gibi, yine ilk günden burada olacak ve idmanlara başlayacak. 6 numaramız güçlü, alternatif anlamında da elimiz bol. Berkan Kutlu ve Kaan Ayhan gibi isimler, Torreira yokluğunun direkt alternatifi. Taylan Antalyalı takımda kalmış olsa, o da bu mevkinin alternatifi. 8'e geldiğimizde ise görüntü değişiyor ve transferin ne denli ihtiyaç olduğu sonucu ortaya çıkıyor.

Kerem Demirbay ve Oliveira gibi orta sahalar "pasör" özellikli. Kerem Demirbay'ın yine bu rotasyonda yeri güçlü ama Oliveira'yla devam edileceğini düşünmüyorum. Pasör orta saha için de tek alternatifin yeterli olacağını düşünüyorum. Çift 6 mevzusunda da, Kaan Ayhan çok güçlü bir alternatif. Galatasaray ise Kaan Ayhan tarzında, çok daha güçlü bir isim istiyor. Hojbjerg, adaylardan biri işte. Eyüp Aydın'ı da bu rotasyona yazabiliriz. Hatta Efe Akman'a da yer açabilmek lazım. 

Saydığım isimler arasında, dripling özelliğiyle öne çıkabilecek tek isim yok. Sıraçhan Nas var aslında ama o da bu seviyenin gerisinde. Kenardan da gelse, oyuna enerji katacak ve seni öne taşıyacak bir orta saha gerekiyor. 8 numarayı bu özellikte alsak sorun yok da, 6 özellikli bir 8 alırsak, böyle bir ihtiyaç oluşuyor. Alternatif olarak bakınca, çoğu isim birbirinin muadili. Galatasaray'ın orta saha konusu tek bir transferle çözülmeyebilir.

4 yorum:

  1. Önce birini alalım ve aldığımız kişinin profiline göre 2. kişi lazım mı diye bakalım. Hojbjerg birçok sorunumuzu çözecek bir oyuncu bence. yukarıdaki listede Berkan'dan sonra yazdıklarının hiçbiri süre almayacaklar. Ben olsam Eyüp, Efe, Gökdeniz'i kiralık gönderip maç eksiklerini tamamlamalarını sağlardım. Zaten Eyüp ve Gökdeniz gurbetçi olduğu için yabancı sayıldıklarından ŞL kadrosuna girme ihtimalleri yok. Ligde de süre bulacaklarına inanmıyorum. 1 tane gerçek anlamda çift yönlü orta saha alalım sonra gerisine bakalım derim.
    Orta saha + sağ bek hamlesinden sonra kritik olan konu Federasyonun 12 yabancıda ısrar edip etmeyeceği.. Bütün takımlarda birçok kontratlı oyuncu bulunuyor. Yeni TFF bu sene de 14 kişiye izin verirse o zaman Dubous'u takımda tutmak çok anlamlı olur. Ama tabi ziyech, zaha, tete'nin durumu ne olacak onu da bilmiyoruz?
    Birçok bilinmez ve değişken var. Kerem, Nelson gidecek mi? Tete, Zaha, Ziyech kalacak mı? Bu soruların cevabı yok. turnuva bitmeden birçok şeyin oturmayacağı çok belli. Temmuzda orta saha + sağ bek transferini bitirirsek büyük başarı olur.
    Bir de tabi bu sene satış yapabilmek lazım. Bir şeylerin oturması için en az 1 ay daha bekleyeceğiz bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyoruz işte o ismin profilini. Çok farklı profilde orta sahalar konuşuluyor ama belki de kimsenin beklemediği bir isim gelecek. Bence transferde iyi başladık, umutluyum.

      Sil
  2. Torreira 'nın yanına Mario Lemina gelse müthiş bir ikili olur. Bize Lemina tarzı bir 8 numara ilaç olur.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir