23 Haziran 2024 Pazar

Bu akıl tutulması karşısında, sakat değilmiş diye düşünürüm


Arda Güler, en yetenekli ayağın. Gürcistan maçında seni ipten aldı ve görünen o ki buna ihtiyacın var. Pozisyon buluyorsun da, bitiricilik kötü seviyede. Turnuvanın en kötü savunma yapısına sahipken, öne geçtiğin herhangi bir maçta rakibin geri dönmesi çok zor değil. Arda Güler'i sahada tutmak, saha içinde mümkün olduğunca ekonomik kullanmak zorundasın. Onu yer almadığı hücum hattında "akıl" ve "kaliteden" söz etmek güç.

Bu sezon hiç 3 günde 1 maç oynamadı. Uzun süreli sakatlıkları oldu, haliyle de korunması gerekiyor. Maç başında bunlar söylendi. Haliyle de kenarda olmasına bir derece saygı duyduk. Çünkü sakat olduğuna, oynamasının riskli olacağına inandık. Kenara bakınca da, Arda Güler'in oynamadığı senaryoda "sağ kanatta" tek alternatifin Yunus Akgün. Kim iyiydi ki o iyi olsun diyeceğim, kötüydü. İlk dakikalarda biraz hareketli olmaya çalışsa da, devamında ayakta dahi kalamadı.

Kadro tercihleri devreye girecek bu noktada. Can Uzun ve Oğuz Aydın gibi formda, burayı hak eden hücumcuları kenara almanın eksiği. İrfan Can Kahveci, Çekya maçında da oynayabilecek gibi değil. Geriye kaç tane alternatif kalıyor ki? Sağ kanatta kimi oynatabilirsin? Arda Güler, haliyle sahada olmalı. 3-0 geridesin, son 30 dakikada oyuna alıyorsun. Demek ki sakat değilmiş, ben böyle düşünürüm. 

Mantıksızlık var. Yorgun dediğin, sakatlık riski olduğunu ifade ettiğin futbolcunu, 3-0 gerideyken oyuna almazsın. En kötü 45'de oyuna alırsın, 2. yarı başlangıcında enerji oluşturursun. 3-0 olmuş, herkes maçtan kopmuş, futbolcular 90 dakikayı doldurmaya çalışıyor ve Arda Güler'i oyuna alıyorsun. Şu bitmiş maçta o bahsettiğin sakatlık riski ortaya çıksa ne yapacaksın? Arda Güler'i oyuna alıyor, alternatifsizlikten bu arada. O kadar çarpık ve adaletsiz bir kadro oluşturdu ki, ortada senkron kalmadı.

Bu mağlubiyet elbette Montella'ya yazacak. Telafisi ise mutlaka var. Gürcistan - Çekya maçının berabere bitmesi, Çekya karşısında berabere kalsan dahi seni 2. olarak gruptan çıkarıyor. İlk maçta kazanarak başlamanın avantajını daha önce yaşamamıştık. Bu savunma kalitesiyle Çekya karşısında da her türlü sürprize açığız. Stoper tandemi değişecek, bir de öyle izleyeceğiz. İsmail Yüksek, Arda Güler, Mert Müldür gibi futbolcular da denklem adına olmazsa olmazların.

4 yorum:

  1. körkütük cahil toplumlarda sosyal medya ciddi bir tehlike. faydaları var ama zararı da çok. resmen bir delilik yaşanıyor. düğmeye basılmış çok belli. montella gruptan çıkmak yerine futbolcuları lobilere göre dizmeyi düşünüyor yani öyle mi? akıl tutulması.

    ip uçları: ali koç, servet yardımcı, tff seçimi, gruptan çıkamamış bir milli takım, umarım oyuncularım erken döner diyen mourinho.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çılgınlık var, insanlar öfke kusmaya yer arıyor.

      Sil
  2. Averajı düşünerek aldı oyuna. 3 puanla 3. olursak averaj hesapları devreye girecek. Yorgun oyuncunun en kritik maçtan önce hiç oynamamaktansa 30 dakika oynaması ona daha iyi gelir diye biliyorum. Yine de spor fizyologlarına danışmak lazım. Konuşulacak çok şey var. Bence içlerinde en masumu Montella. Adam ülke futbolu için büyük şans. Büyükekşi ve Altıntop gitse bile Montella devam etmeli. Adana Demir taraftarı olduğum için adamı yakından inceledim. Yarın İtalya milli takımında onu görürsek dizlerimizi döveriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine de risk. En baştan sakat dememek lazım ya da hiç oyuna almamalı..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir