5 Temmuz 2024 Cuma

Bir de işin, Emin Bayram'la alakalı ve eleştireceğimiz boyutu var


Emin Bayram'ın Westerlo'ya peşkeş çekilmemesi gerektiği üzerine konuştuk. Bir de işin diğer boyutu var. Orada da Emin Bayram'ı eleştirip, gerekirse yerden yere vuracağız. Çünkü ben bu vizyonsuzluğa ve mücadeleden kaçmaya anlam veremiyorum. Westerlo'da kendisi adına iyi bir sezon geçirdi ve aşama kaydetmesini bekliyoruz. Sezon içerisinde de, yaz günlerinde de yazdım. Stoper rotasyonumuzda yaşanacak bir ayrılıkta, transferden önce, Emin Bayram'ın öncelikli olarak terfi alması gerekiyor. Hadi diyelim ki 4. stoper olarak kaldı. Westerlo'da 1 sezon daha mı, Galatasaray'la Şampiyonlar Ligi'nde yer almak mı?

Okan Hoca'yla kazandığımız ilk şampiyonlukta, Nelsson / Abdülkerim Bardakcı kesilemez bir 2'liydi. 2. şampiyonlukta ise Davinson Sanchez takıma katıldı, Emin Bayram da tecrübesini arttırma amaçlı kiralandı. O günlerde Kaan Ayhan, stoper rotasyonu gibi görünüyordu. Bugün ise orta sahada. Abdülkerim Bardakcı ise artık kesilemez bir stoper değil. Galatasaray rotasyonunda, sol stoper oynayabilecek 2. isim Emin Bayram. Davinson Sanchez ve Nelsson, sol stoperde etkisini kaybediyor. Niye takımda devam etmeyip, mücadeleden vazgeçiyor. Westerlo'da küme düşme mücadelesi vermek mi mesele? Sürekli oynamak değil bu, çocuk havuzunda yüzmeye devam etmek.

Niye Westerlo, onu da anlamıyorum. Anderlecht veya Club Brugge değil, Westerlo'da devam etmek istiyor. Kusura bakmasın da bu büyük bir vizyonsuzluk. Galatasaray, sezonu açtı ve şu an mevcut 3 stoperi yok. Nelsson sakatlıktan ne derecede dönecek bilmiyoruz. Davinson Sanchez ve Abdülkerim Bardakcı da takıma Ağustos ayında katılır. Önünde hazırlık maçları var, çık ve kendini göster. Öyle bir performans göster ki, x stoper teklif aldığında, elimizde Emin Bayram var diyerek o transfere izin verelim. 

Orada iyi performans verip, yine kenara alınırsan o zaman haklısın, biz de bu durumu eleştiririz. Boey iyi performans verirken, Dubois geri döndü diye formayı kaybetmedi. Barış Alper Yılmaz yükselirken, Zaha veya Tete'yi tekrar tekrar zorlamadık. İyi olan formayı alıyor, hoca da ısrar ediyor. Abdülkerim Bardakcı ile mücadeleye girip, o formayı alamam diye düşünüyorsan bence de git. Ama kariyerin de Westerlo çatısı altında şekillenecektir. Uzamaz, aksine kısalırsın. Futbol dünyası rekabetle dolu. 21 yaşında olabilirsin ama yıllardır A takım seviyelerinde oynuyor, tecrübe kazanıyorsun.

Westerlo kaçmıyor ayrıca. Temmuz ayında göster kendini, baktın olmadı, o zaman yine gidersin. Eminim ki çok daha iyi takımlar da teklif yapıyordur. Westerlo aşkını gerçekten anlamıyorum. Bu vizyonsuz, daha doğrusu "menajer" günümü yakışmamakta. Her taşın altından da maalesef aynı menajer çıkıyor. Emin Bayram'ın takımda kalmasını, mücadele etmesini umuyorum. 4. stoper olması, şans bulamayacağı anlamına gelmeyecek. Ana rotasyonda yeri var, hatta kendini daha ön plana da çıkarabilir. O yetenek ve potansiyele sahip.

14 yorum:

  1. bence westerlo kasabasında manitası var bunun ;) bu ısrarının başka bir açıklaması olamaz..

    YanıtlaSil
  2. Abdulkerim sakatlık sonrası toparlayamadı bu bir gerçek emin bayram formayı alabilir fazlası var eksiği yok sadece abdulkerim daha teknik bir stoper

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalırsa eğer şansı var. Bunu zorlaması gerekiyor.

      Sil
  3. Emin Bayram'ın Galatasaray ile iyi maçları da oldu ayrıca örneğin Giresunspor deplasmanı. Cidden anlam veremiyorum gitmek istemesine.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçük olsun benim olsun diyorsa, bu yanlış bir yaklaşım..

      Sil
  4. Boğulacaksınız büyük denizde boğulun demiş atalarımız. Belçika liginin ortasıra takımında oynamak istemek vizyon eksikliğini gösterir.

    YanıtlaSil
  5. Mirsad Türkcan'ın ayartıp da götürdüğü tek oyuncu iş yaptı mı? En son bir sol bek gitmişti - adını unuttum - nerede belli bile değil! Belki kalsa Kazım Can'ın, Berkan'ın sol bek oynadığı yerde şu an banko sol bekti.
    Eğer gitmek istiyorsa buyursun gitsin hakkaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emir Tintiş. Eğer o sezon kalsa, sol beksiz Galatasaray içerisinde şansı olacaktı..

      Sil
  6. Kendi değerlerimizi böyle bırakmamamız gerekiyor. Emin önünde Kerem, Barış hatta Kazımcan gibi örnekler var. Kenarda bu oyunculara ciddi değer veren de bir Okan Buruk var. 3 kulvarda mücadele eden bir takım var şans bulacak hatta dediğiniz gibi kendini göster Nelsonu sattır bize. Sanchez gitsin diyebilelim. Öyle tahta bacak bir oyuncu da değil Emin. Ayağı gayet temiz Westerlo belki yanıltır ama Bolu’da oynadığı dönemlerde daha net bu özelliği ile öne çıktı. Hava hakimiyeti de gayet iyi. Gelişir buralarda Westerlo olacaksa illa yine kiralık olsun geçen sene 7 milyona İngiltere ye sarmaşığımız adamı bu sene niye sağa sola peşkeş çekiyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bırakmayalım ama o çocuk da biraz vizyon sahibi olsun..

      Sil
  7. Transferler sağlam bir akıl konularak yapılmak zorunda gelen de giden de... Emin Bayram'ın gidişinin hiçbir mantıkla izahı yoktu doğru hareket yapıldı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım kalır ama gidecek gibi görünüyor..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir