5 Temmuz 2024 Cuma

44 numaralı Batshuayi


2017 - 2018 sezonu Ocak ayında, Batshuayi'yi Dortmund formasıyla izliyorduk. Chelsea adına büyük bir transferdi ama bir türlü tutturamadılar. "Yeni Drogba" arayışlarının en önemli adımlarından biriydi. "Yeni Drogba" olmaya yaklaştığı takım Dortmund olmuştu ve "opsiyonsuz" şekilde kiralanması sonrasında orada devam edememişti. Kalabilirdi gerçi, bir sonraki sezon Valencia'ya kiralanmıştı ve bu da kendi tercihiydi. Batshuayi adına kırılma noktası bence buydu.

Dortmund da Lewandowski sonrası büyük sıkıntı yaşıyordu. Immobile denemesi olmamıştı, Aubameyang o günlerde hayal kırıklığıydı. Daha doğrusu, kanat mı forvet mi arasında gidip geliyordu. Aubemayang'ın yükselişi Tuchel dönemiyle başladı. Batshuayi, Dortmund formasıyla devam etse, her şey bambaşka olabilirdi. Batshuayi, Fenerbahçe'ye bonservisiyle gidene kadar, çeşitli takımlara kiralanmaya devam etti ve takım kalitesi de giderek düşüyordu.

Crystal Palace'da 2 dönem kiralık olarak forma giydi mesela. Sonrasında Beşiktaş'ta izledik. Beşiktaş'ta gol noktasında "bitiricliği" üzerinden eleştirilse de, oyun içi katkısıyla ön plandaydı. Fenerbahçe ise on kiralamadı, bonservisiyle getirdi. 3 milyon avro, böyle bir futbolcu adına "fırsat" tadındaydı. 1. forvet gibi gelip, Valencia'nın çılgın yükselişi arkasında kaldı. Yine de her şans bulduğunda etki etti. Ertesi sezon da Dzeko'nun arkasındaydı ama aldığı süre başına attığı gol ve oyun içi katkısına bakarsak iyi bir dönem geçirdi.


Hep ne derim. Türkiye Ligi, bu tarz iddialı ama düşüşte olan forvetler adına cennet. Bu tarz forvetleri diriltmeyi bir tek biz beceremeyiz. O da son yıllarda gerçi. Nonda ve Baros'u kendisine getirmiştik. Mitroglou, Seferovic gibi forvetleri ise tutturamadık. Batshuayi, Türkiye Ligi'nin bu genetiğine uyan bir forvet. Yükseldi ve Galatasaray'a transfer olmaya hak kazandı. Belki daha da yükselecek. O yükseliş de kendisini yeniden Belçika Milli Takım'ına taşıyacak. Müthiş bir ortama geldi. 2 gün oldu ama takımla birlikte hareket ediyor, eğlendiği çok belli. Bir de taraftar desteğini tadacak, o zaman görün.

44 numaranın hikayesi üzerinden yürüdüm biraz. Dortmund sonrasında ilk kez bu numarayı almış oldu. Dortmund'da 44 numarayla "golcü" kimliğini geri kazanmıştı. Galatasaray'da da bu yükselişi devam eder diye umuyorum. Saha içi kısmını çok kez konuştuk, üzerinde durmaya gerek yok. Bundan sonrası önce hazırlık maçları, sonrasında da lig başlangıcı. İdman fotoğraflarında da hırslı ve mutluydu. Berkan Kutlu da yakın markaja almış zaten. Belli ki Batshuayi'ye de aidiyet yükleyecek. Müthiş bir transfer Batshuayi, devamını bekliyoruz..

Okuyan ve yorum atacak arkadaşlar için;
Blog'daki tanıtımları da es geçmeyelim.
En azından 1 tık atarak, destek olmanızı bekliyorum :)

9 yorum:

  1. Biraz kilo almış. Umarım kısa sürede fit duruma gelir. Çok iyi bir 2. Santrafor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kilosu falan yok. Yine fotoğrafların yakın çekimleri üzerine çıkarım yapmalar..

      Sil
    2. Bizim taraftara çıplak fotoğraf lazım ikna olmaları için. Yoksa Muslera da kilo almış.

      Sil
  2. Batsuai transferi Icardiyi de sürekli hazır tutacaktır. Zaten paylaşımları da o yönde Icardi nin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Rekabet güç katar.

      Sil
    2. Icardiyi Vinicius-Manaj tarzı adamlar yükseltmezdi zaten. Bats tam oldu cuk oldu. Icardi yokluğunda da kullan Icardiyle birlikte de kullan. Her şekilde kullan. Icardi bu sezona fırtına gibi girecek öyle görünüyor. İnter’de izlediğimiz fiziğine dönmüş.

      Sil
    3. Rekabet ortamı daima gelişim sağlar..

      Sil
  3. Biz bu adamı son birkaç yıl Türkiye'de yaptıkları ve yapamadıkları üzerinden değerlendirirken bu yazın onun potansiyeli ve kariyerini görmemiz açısından çok güzel olmuş. Bu adam baya uluslararası futbolcu yani.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette. Kariyeri ortada, oynadığı takımlar malum..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir