4 Temmuz 2024 Perşembe

Nicolò Zaniolo, Atalanta'da


Bu kapıyı bir kere aralarsanız, kapatmanız çok zor. Zaniolo'nun Aston Villa'ya kiralanmasında öyle maddeler vardı ki, anlaşma "müthişmiş" gibi gösterildi. Yüksek bir kira bedeli alındığı doğru ama "maç sayısına bağlı opsiyon" işlerinde, futbolcuya yeteri kadar güven duymuyorlarsa, o ayarı mutlaka çekiyorlar. Aston Villa da futbolcuyu belirli maç sayısına ulaştırmadı. Atalanta'nın ulaştıracağı garanti mi peki? Gasperini'nin elinde ya yeniden doğacak, ya da kariyerini iyice söndürecek. Zaniolo için 3. bir ihtimal yok.

Onu bunu bırakın, anlaşmanın kötü şartlarına gelelim. Dün bir anda "6 milyon avro" kiralama ücreti denildi. Kiralama için yüksek ücret gerçekten de. Sonra öğrenildi ki, bu 6 milyon avro'nun içinde futbolcu maaşı da var. Maaşı, kira bedeline ekletip, orayı şişiriyorlar ve anlaşmayı iyi göstermeye çalışıyorlar. Ffp ve limit oyunları da var bunun içerisinde. 3.5 milyon avro kira bedeli, 14 - 16 milyon avro arası da satın alma opsiyonu olacak. 2.5 milyon avro'luk da bonus maddelerinden bahsediliyor ama genelde oraya ulaşmak imkansızlaşıyor.

Zaniolo'yu geçen sezon satabilmek gerekiyordu. Galatasaray'da sezonu iyi bitirdi, yaz döneminde İtalya ile müthiş maçlar oynadı. Piyasasını parlatmıştı yeniden. En azından 20 milyon avro'ları görmek gerekiyordu ve rahatlıkla görüleceğine inanıyordum. Aston Villa ile olan kiralama anlaşması o kadar şişirildi ki, 40 milyon avro'lardan bahsediliyordu. Bunun gerçekleşmesi çok zordu ve kötü senaryo gerçekleşti. Zaniolo da sezonu kötü geçirip, sakatlık sonrası Euro 2024'ü de kaçırınca piyasasını iyice düşürdü.

Mevcut yönetimden "satış" noktasında çok büyük beklentilerim yok. Zaniolo'da da böyle bir senaryoyla karşılaşacağımızı biliyordum. Kötü bir anlaşma bu. Kira bedeli az, opsiyonun gerçekleşip gerçekleşmeyeceği muamma. Zaniolo'nun peşine takıldık ve o ne isterse oldu. Fiorentina'nın teklifi bonservis üzerineydi mesela. Hatta Fiorentina olmasa, bu kiralama şartları daha da kötüleşebilirdi. Onların piyasayı karıştırması, rakamı biraz yükseltti. Her geçen gün zarar yazıyordu. Güne Zaniolo haberleriyle uyanmaktan iyice sıkılmıştım.

Zaniolo'nun amacı, yarım sezon burada takılmak ve sonrasında transfer olmakmış. Böyle de oldu. Galatasaray, hayalindeki rakamlara ulaşamadı. Zaniolo transferi o gün için doğruydu. İyi bir yatırımdı, her transfer istediğimiz gibi maalesef olmuyor. Zaniolo da kendisini benimsemiş, destek olan taraftara ayıp etti. Instagram'dan Galatasaray'la alakalı gönderileri kaldırmak, kulübü köşeye sıkıştırmaya çalışmak yakışmadı. Hiç aidiyet duymadı yani. Umarım bu opsiyon gerçekleşir de, yeni sezonda yeni bir kiralama anlaşması daha konuşmayız.

3 yorum:

  1. Bize çok ayıp etti.Umarım birdaha dönmez. Kiralama bedeli olarak 5M+3.5M almak fena değil. Toplamda 8.5M ediyor. Opsiyon iyi ise gider ve bizde kurtuluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Opsiyon umarım gerçekleşir. Her sezon aynı muhabbetten çok sıkıldım.

      Sil
  2. Umarım üstüne para vermeyiz gönderdiğimiz oyuncuların.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir