2 Temmuz 2024 Salı

Emin Bayram'ın transferi konusundaki haber doğruysa, bunun adı peşkeştir


Emin Bayram'la alakalı bir haber okudum, peşine de keşke okumaz olaydım dedim. Spor Gecesi'nin haberine göre, Emin Bayram'ı Westerlo'ya satıyoruz ve bu transfer 2.5 milyon avro + sonraki satışın yüzde 50'si karşılığında gerçekleşecek. Emin Bayram'ın az çok ayrılık isteğini anlıyorum ama transferin bu şartlarla gerçekleşmesi ile "peşkeş" çekmenin arasında bir fark yok. Futbolcunun seninle sözleşmesi var. Neden her şey "futbolcu" isteği üzerinden yürüyor. Emin Bayram'ı satıyorum desen, en az 7-8 milyon avro'ları görebiliyor olman gerekiyor.

Geçtiğimiz sezon da transfer gündemi onun adına sıcaktı. Championship'ten gelen kiralama tekliflerinde de yüksek opsiyon vardı. Sen ise son gün Westerlo'ya kiraladın, futbolcunun gelişimini gözledin. O da her maç 11'di, tecrübe kazandı, savunmacılığı parladı. Ayakları yere sağlam basan, Euro 2024'te de yer almayı hak eden bir stoper oldu. Piyasası yok değil. Futbolcu kalmak istemeyebilir de, senin bu satıştan daha büyük paralar kazanabilmen lazım. Futbolcu Westerlo'da kalmak istiyor diey, neden illa satış bu takım üzerinden şekilleniyor?

Bugün Türkiye Ligi'nden x yerliye gittiğinde senden ne kadar bonservis istiyorlar? Rizespor'dan Emirhan Topçu'yu iste mesela, beklentileri ne olacak? 2.5 milyon avro'ya alabilecek misin? Kasımpaşa'dan Yasin Özcan diyorsun, 7 milyon avro'dan kapı açılıyor. Potansiyel kıyaslamıyorum da, Emin Bayram da Türk stoperler arasında en yeteneklilerinden biri ve artık tecrübe de kazandı. Yıllardır oynayan futbolcu. Altyapıdan çıkan genç kabuğunu kıralı çok oldu. Biz niye peşkeş çeker gibi bu rakama razı oluyoruz?

Yüzde 50 sonraki satışa mı güveniyoruz? Westerlo, Emin Bayram'ı 1 yıl daha bu şekilde oynatsın, en az 10 - 12 milyon avro'su var. Bunun yarısını alsan, benim yukarıda bahsettiğim "en az 7-8 milyon avro'ları görmelisin" noktasına geliyorsun. Peki bunun garantisi var mı, soru o. Bankalar Birliği için böyle bir yola girildi diyenlere de, o zaman 2.5 milyon avro da alma. Direkt kirala işte, 1 yıl daha oynasın. Bankalar Birliği'nden çıkarken satarsın. Kimseyi satma hatta, herkes kiralansın. Peki bu Bankalar Birliği'nden ne zaman çıkılacak? Aylar ilerliyor, ortada gelişme yok.

Maalesef bir kesim var, her şeye pozitif bakıp, işi kafalarında belirli kalıplara uydurmaya çalışıyor. Eskiden ben de böyleydim ama işlerin bu şekilde yürümediğini göreli çok oldu. Emin Bayram için bu bonservisi kabul ediyorsan, peşkeş çekiyorsun demektir. Yok Westerlo'nun sahibi Türk, yok Icardi sponsoru, yok şöyle Galatasaraylı gibi yorumlar yapılıyor. Peşkeş işte, senden olana kıyak çekmek bunun adı. Eğer bu söylenenler doğruysa. Biraz akılcı hareket etmek, mantıklı işlere imza atmak lazım. Emin Bayram konusunda karar buysa, bir an önce oradan uzaklaşmalı.

12 yorum:

  1. Football manager'in bug'ı gibi transfer olmuş. 2.5 milyon sonraki satış filan komik paralar:)

    YanıtlaSil
  2. Tahminim Emin geçen sezon opsiyonlu kiralanmıştı. Transfer sezonu açılınca da bonservisi aldılar.Westerlo büyük ihtimal Emin'i bonservisi ile bu yaz satacak ve takımda tutmayacak.Yönetim Morutan ve Ziyech transferlerini olduğu gibi şeffaf davranmadı.Morutan satıldı dendi opsiyonlu olduğu ortaya çıktı.Ziyech'in 15 maç opsiyonu varmış.Sonradan ortaya çıktı.Taraftarları kandıran bir yönetimimiz var maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Opsiyon yokmuş, engel olundu bu işe. Hata vardı..

      Sil
  3. Bir kere de şu transfer dönemlerini rahat huzurlu geçirelim. İlla canımızı sıkacak bir şeyler oluyor. Emin Bayramın transferi konusundaki düşüncelerimi yazarsam mahkemelik olurum. O yüzden susuyorum.

    YanıtlaSil
  4. Dursun Özbek, Cenk Ergün hakkındaki eski tecrübelerimiz maalesef işlerin iyi olmayacağını söylüyordu. Demek ki Erden Timur'un varlığı birçok şeyi nötralize etmişti. O gidince saçmalıklar başladı. Eğer konu bankalar birliği ise lütfen olabilecek en uygun ve doğru bilgilendirme yapılsın. Bazı şeylerin belki tüm çıplaklığı ile anlatılamıyor olabilir ama GS camiasını doğru bilgilendirmedikleri her geçen gün tepki çığ gibi büyür.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cenk Ergün konusunda bile bile lades denildiğini her fırsatta yazıyordum..

      Sil
  5. erden timur aynı şartlarda oliveirayı satardı hem de bir portekiz kulübüne :)

    YanıtlaSil
  6. peşkeş değil de yapabilecekleri iş ancak bu kadar. dursun özbek ve etrafına seçtiği adamların çapları bu kadar işte. kısaca beceriksizler işte. geçen sezon da erden timur olmasa boey'i 15'e filan bırakacaklardı :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir