1 Temmuz 2024 Pazartesi

Galatasaray'ın transfer yapmayacağı mevki "stoper" olacak


Kimsenin ayrılmaması halinde, Galatasaray'ın transfer yapmayacağı mevki "stoper" olacak. Davinson Sanchez, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Emin Bayram ve Metehan Baltacı'dan oluşan bir stoper rotasyonu var. Kaan Ayhan da bu rotasyonun içerisinde ama oynayabildiği tüm mevkiler arasında "en iyi olmadığı" yer de stoper. Yine de bu rotasyonun doğal adamı. Ross gibi isimleri düşünmüyorum, takımda kalma şansı yok. Genele bakınca, gayet iyi ve kaliteli bir stoper rotasyonu. Umarım ayrılık olmaz ve uyumlu şekilde devam ederiz.

Davinson Sanchez'i Copa America'da izliyoruz. "Paket" olarak bakınca, burada ne işi olduğunu sorgulayabileceğimiz bir stoper. Her özellik var, hatta stoperde aramayacağın özellikler bile var. Hızı, topla çıkışları, gole yakınlığı gibi bambaşka özelliklere sahip. Elimizdeki en iyi stoper de o. Davinson Sanchez'in partnerini düşünmek gerekiyor. Bu noktada da, Abdülkerim Bardakcı'nın yaşadığı düşüşe rağmen hala en iyi partneri olduğunu düşünmekteyim. Buradaki konu "sol stoper" oynayabilmek ve tekniği. Galatasaray, geriden baskı yerken, Abdülkerim Bardakcı'nın olmadığı maçlarda çok zorlandı.

Davinson Sanchez / Nelsson tandeminde, sol stoperde hangisi oynarsa oynasın sorun yaşadı. Davinson Sanchez'i sola atmak, özelliklerini yüzde 70 oranında kısmak demek. Burada sol stoper oynamayı Nelsson çözmeli ama o da burada çok ışık yakamadı. Abdülkerim Bardakcı'yı yaşadığı sakatlıklar çok düşürdü, bu doğru. Zaten hızlı bir stoper değilken, çevikliği de düştü. Toparlayabilir elbette ama dinlenmesi gerekiyor. Ligi iyi bir seviyede bitirmemişken, Euro 2024'te de benzer kötü görüntüsü devam etmekte. 

Abdülkerim Bardakcı ayrılırsa ne olur sorusu da geliyor. 29 yaşına geldi, özellikle Arap diyarından gelecek büyük teklifleri kabul etmek isteyebilir. Bu da doğaldır, şaşırmamak gerekiyor. Ayrıldığı an yerine transfer gerekir mi dersek, Emin Bayram'ı ön plana çıkarmak isterim. Abdülkerim Bardakcı giderse, yerine yerli stoper gerekir. Hangi yerliyi alabileceksin ya da bu seviyede olduğuna inanıyorsun. Emin Bayram'dan daha iyi bir yerli stoper almak zor. Sol stoper oynamaya daha alışık, özellik olarak bakınca da oyun yapımıza uyuyor.

Metehan Baltacı'yı da ıskalamayın. Stoper, sağ bek, yer yer 6 numara gibi bile oynayabilir. Savunma jokerliği özelliği var, Eyüpspor'da sürekli oynadı ve bir süredir çeşitli takımlarda kiralık. Yeterli gelişimi gösterdiğine inanıyorum. En azından 4. ya da 5. stoper olabilir. Artık rotasyon için de yerli stoper transferi yapmayalım. Elimizde genç ve potansiyelli stoperler var. Stoper, Galatasaray adına en son transfer düşünülecek mevki. Nelsson'un da kalmasını ve sözleşme uzatmasını isterim. Belli ki transfer konusunda eskisi gibi ateşli değil ve belli bir seviyeye kadar gelişebilecek. O seviyesi de Galatasaray için yeterli.

8 yorum:

  1. Emin Bayram bu sezon formayı Apo'dan alır gibime geliyor. Metehan'ın süre alması zor. Kiralık olarak veya satın alma opsiyonu ile gondermek mantıklı olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalsa alırdı da, gitti :(

      Sil
    2. İnanamıyorum gerçekten. Bu işte başka iş olabilir. Konuşulan rakam doğru ise peşkeş çekilmiş.

      Sil
  2. Futbol aklı sıfıra doğru gidiyor. Dursun Özbek'in ilk geldiği senelerdeki gibi bir transfer dönemi yaşayacağız diye korkuyorum. Erden Timur sonrası düşüş olacak gibi. Emin Bayram'ı o paraya satmak nedir.

    YanıtlaSil
  3. Yani şimdi öğrendim Emin'in verildiğini. Hakkaten şok içindeyim! Bu çocuk nasıl ikna edilmez? 21 yaşında kendi altyapından yetişmiş ve iyi stoper olacağı çok açık olan bir oyuncuyu böyle kaybetmek akıl alır gibi değil. Seneye dünya kadar maç var. Türkiye kupası bile lig usülüne dönmüşken. UEFA listesinde altyapıdan yetişmiş oyuncu açısından da kritikti. üzüldüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Verilmedi, engel olundu. Ama bu gidişat iyi değil.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir