3 Temmuz 2024 Çarşamba

Türkiye 2-1 Avusturya, hala mı 9 numara muhabbeti?


Hala mı 9 numara muhabbeti? Elinde 3 tane elit 9 var da, Montella o isimleri "ille de düzen" diyerek mi kenarda tutuyor? Net bir 9 numarayla oynamak zorunda değilsin, Montella bu oyunun iyi teknik adamlarından. Turnuva başladığı günden bu yana öyle saçma gündemlerle uğraştık ki, yeni yeni hedefe odaklanıyoruz. Az rahat bırakın, salın şu insanları. Hollanda ve Fransa'nın olduğu gruptan lider çıkan Avusturya'yı eledin, çeyrek finale kaldın işte. Turnuva başlarken "gruptan çıksak iyidir" derken, bugün yarı finali zorlayacaksın. Montella'dan özür dileme vakti gelmedi mi?

Euro 2024'te kolay takım ve maç yok. Her maçın zorluk derecesi yüksek. Bu yüzden de kimse iyi, akıcı, amansız hücum düşünen oyunlar beklemesin. Türkiye de doğru turnuva performansını gösteriyor işte. Avusturya'nın hazırlık maçında sana 6 gol atması ölçü değil ama iyi bir dersti. O gün kolaylıkla çözülen Türkiye, bu maçta odağını en üst seviyede tuttu. 2. yarıda ister istemez baskı yedin, yer yer pozisyonlar da verdin ama güçlü bir savunman vardı. Turnuva boyunca da ilk kez savunmamızın yere bu kadar sağlam bastığını hissettim.


FM diliyle konuşalım, düzen buydu. 3'lü savunma, geride kaliteyi üst seviyeye çekti. Gerideki 3'lünün uyumu, Mert Günok'un da yükselen formuyla birlikte o savunma kimliği geri döndü. Hakan Çalhanoğlu'nun yokluğunda Orkun Kökçü'nün doğru muadil olduğunu da gördük. Beklerimiz çok iyi durumda, Barış Alper Yılmaz da bitmek bilmeyen eforuyla birlikte takımın dinamizmini yukarıda tutuyor. Avusturya karşısında gol erken gelince, alan da ister istemez açıldı ve bunu iyi doldurduk. Kenan Yıldız biraz sallanıyor ama Kerem Aktürkoğlu'nu hamle olarak düşünmeyi de anlıyorum.

İlk yarı yüksek konsantrasyonla geçti. Avusturya'nın tek bir tehlikesini hatırlamıyorum, hatta baskı bile kuramadı. 2. yarıda 2-0'ı yakaladıktan sonra, biraz geri çekildik ve topun kıymetini bilmez olduk. O anlarda değişiklikler de gecikti ve Avusturya etkisini hissetmeye başladık. Hem baskı kurdular, yer yer savunma arkasına iyi sarktılar ama Mert Günok'un son 2 maçta aldığı sorumluluk, bizi turnuvada tutuyor. 2-1 olduktan sonra da o konsantrasyon arttı, Avusturya'nın yine net bir etkisi yok. Türkiye ister istemez savunmasıyla öne çıkmak zorunda. Oynayabileceğimiz oyun bu ve o oyunda da iyiyiz.

Bu takım hücumda Arda Güler'in yeteneğine güvenecek. Arda Güler derine gelip, kanatlara alan açıyor ve Barış Alper Yılmaz / Kenan Yıldız orayı dolduruyor. Hakan Çalhanoğlu olsa, pas yönünde daha güçlü kalırdık. İsmail Yüksek'in varlığı enerjide önemliyken, Hollanda maçındaki yokluğu handikap elbette. İlla 9 numarayla oynamana gerek yok, senin oyunun bu turnuva için yeterli düzeyde. Kapasite dahilinde müthiş iş başardığımızı düşünüyorum. Çeyrek final ile hedefi aşmış olduk, yarı final için de mutlaka hamlemiz olacak.

25 yorum:

  1. Sonuç iyi ama Montella oyuncu degisiklerinde biraz geç kaldı. Oyun aşırı yıkıldı üstüne Orkun yoruldu Arda düştü oyundan, rakip ceza sahası çevresinde sadece gölge markajına aldık alan kapattik neyse ki yemedik o süreçte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alternatifler de güçlü değil, bu sorun oluyor..

      Sil
    2. Kerem 60 da girebilirdi. Sağlam alternatifleri de oyuna sürmekte gecikiyor.

      Sil
  2. kenan ve arda ile turnuva başından beri 9 kişiyle oynuyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arda Güler 2 asist yine. Kenan Yıldız iyi ilerlemiyor ama onu kenardan getirince de hamle şansını kaybediyorsun.

      Sil
    2. Barış sola İrfan sağa hamlen de daha güçlü olur. İyi kötü İrfan Mert Müldür birlikte oynamış oyuncular. Daha güçlü kılar. 60 ta al Barışı sağa kenardan getir Keremi dinamizmi yüksek tutmuş ol. Hoca dersine çalışmıyor plansız oynuyoruz. Hiçbir maçta hiçbir planımız özel çalışmamız yok neredeyse.

      Sil
    3. İrfan Can Kahveci'nin 11 oynayacak fizik durumunda olduğunu düşünmüyorum. Barış Alper Yılmaz da sağ kanatta çok daha etkili. Solda iş biraz daha tekniğe bakıyor çünkü.

      Sil
  3. dokuz demişken cenk bitti.
    enes ne zaman lazım olsa yok
    bertuğ pek oynamıyor
    enis destan a yoğunlaşmak gerek. trabzonlu zaten o yörenin ölüsü topçu. boyu da iyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onda da başka problemler var belli ki.

      Sil
    2. Enis Destan kötü demem de 2. Forvet tamamlayıcı oyuncu olarak görüyorum. Enes Ünal da öyle aslında. Enes oynadığı takımlarda attığından çok açtığı alan, yaptığı koşular daha önemli oluyor.

      Sil
    3. Aslında tam Montella'nın forvetleri :)

      Sil
  4. Sonuç çok iyi ama oyun olarak çok pozisyon verdik ve baskı yedik. Savunmamız ve Mert müthiş oynadı. Bu arada Abdülkerim bu maçta çok iyiydi.Savunmadan çıkışları müthiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her takım veriyor o pozisyonları, 2-0 sonrasında doğaldı.. Bence gayet iyi oynadık.

      Sil
  5. Galatasaray da 3 lü defans yapamaz mı ya? Kadro uygun sanki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denenebilir ama hoca pek düşünmüyor. Stoper yapın uyuyor aslında.

      Sil
  6. Montella hala hoca değil 77 de değişiklik yapıyor. Maç Cenk Tosunu, Keremi 60 da istiyordu. İlerde topu tutmam lazım her top atak olarak sana dönüyor. Organize bir atak yok. Sametin cezası bitti zaten muhtemelen Hollanda maçına onunla başlar. İrfancan ne alakaydı maçta ona da anlam veremedim. Zaten top ayağına değmeden maç bitti sanırım. Kenan kumaşı iyi lakin şuan bu seviyenin oyuncusu hiç ama hiç değil. Kerem bitiremiyor diye eleştirelim, Kenan oynayamıyor demeyelim. Duran toplardan bulduğumuz goller ve geride kaleci dahil stoper hattının bize verdiği bir maç. Baskı altında topu sadece ileri vuruyoruz o kadar. Kapanarak oynayacağız diye bir taktik de yok demektir bu. Tüm atakları savuşturup topu yine rakibe veriyoruz. Saçmalığın daniskası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alternatifsizlik biraz da onu buna itiyor, skoru koruma içgüdüsü bazen avantaj elindeyken seni geç değişikliğe zorluyor. Organize atak yok derken, bu takım "geçiş" kovalıyor ve bunda çok başarılı oluyor.. Böyle tesadüflere dayandıran işi, turnuvayı izlemiyor demektir. Kendini İspanya ile bir tutuyorsan bilemedim tabi.

      Sil
    2. Hocam adam yazdıklarında haklı geçiş kovalayacaksan kadro hatalı. Kerem Kenarda durmaz. Forvetsiz geçiş kovalanmaz. O tarz delici bir tane ortasahan yok takımda duran toplar olmasa gol atamayacaktık. Semih Kılıçsoy için erken diyoruz da son 10 15 dakika gayet süre bulabilir. Cenk Tosun eski Cenk değil doğru da hala takımda yeri var. Takımın ne oynadığı belli değil sahada. Bugün hocayı kovup yerine başka hoca getirseler yadırgamaz kimse. Öyle bir oyun oynanmıyor ki sahada hep bireysel yeteneklere odaklı. Barışın sağdan girip içeri çevirdiği kaç top var bir tanesi olmadı.

      Sil
    3. Kadro hatalı değil, geldiğimiz nokta da bunu gösterdi zaten. Saydığın forvetlerin yürümeye hali yok. Kadroda bulunmalarını ben de sorguladım..

      Sil
  7. En çok şuna sevindim= Başını Bayern Münihin çektiği Alman futbol kültüründe bir alışkanlık var. Yakalayınca tarihi farka gidiyorlar. Avusturya da o kültüre yakın bir ülke. Hazırlık maçında bize 6 tane atmasalardı belki dünkü maçta bu kadar savaşmayacaktık. Onlara iyi bir ders oldu.

    YanıtlaSil
  8. Herkes Arda Güler oynasın diyor ama nasıl oynar ona bakmıyor. Arda Güler'i oynamanın tek yolu bu düzen gibi geliyor bana. Orta sahadan ödün vermeden Arda'yı oynatmanin yolunu buldu Montella tebrik etmek lazım. İtalyanlarla taktik konusunda başka bir seviye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arda Güler mecbur sahada kalmalı. Dün 2 asist işte..

      Sil
    2. Arda bazen öyle bir bencillik yapıyor ki delirtir. Dün Kaan Ayhan da muazzam maç çıkarttı. Montella bireysel yeteneklere dua etmeli. Yoksa sahada oyun adına hiç birşey yoktu.

      Sil
    3. Bizler de Montella'ya dua etmeliyiz. Takımı başarılı kıldı. Forvet diye kırılan ülkemizde, forvetsiz oyunu müthiş oynamaya devam etmekte.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir