1 Temmuz 2024 Pazartesi

Kontrat #19; Marco Reus


Galatasaray ve Trabzonspor arasındaki son yarış "Mertens" üzerineydi. İlk Trabzonspor'la adı anılmıştı ama transferi Galatasaray gerçekleştirdi. Bild'in iddiasında, Reus için Galatasaray ve Trabzonspor arasında bir yarış var. Daha doğrusu, MLS'den ciddi teklifler aldığı, Suudi Arabistan'ı düşünmediği, Galatasaray ve Trabzonspor'un gündeminde olduğu yazılıyor. Reus ile alakalı daha önce konuşmuştuk. Daha doğrusu, benim için 10 numara transferinde, Mertens'in devam ettiği ve Ziyech'in takımda kaldığı ortamda bir hamle beklemiyorum. Fırsat kovalanabilir ama bunun için de erken. Ziyech ayrılmadan hamle imkansız.

Reus ile alakalı daha öncesinde konuşmuştuk. Lider karakterli, müthiş bir profesyonel. Dortmund'a duyduğu aidiyet onun kariyerinde "kupalar" kazanmasına engeldi. Mertens'in Napoli günleri gibi düşünün. Tabi Reus "kariyer" noktasında daha üst düzey bir futbolcu. Geçmişte yaşadığı en büyük sıkıntılardan biri de yaşadığı sakatlıklardı ama bu kadar sık sakatlanıp, iyi seviyede dönebilen az futbolcu var. Sakatlık durumu yıllar içerisinde azaldı, özellikle de geçen sezonu istikrarlı geçti. Ağırlıklı olarak kenardan gelse de, Şampiyonlar Ligi finali oynayan takımın önemli kozlarından biriydi. Toplamda 42 maçta 9 gol 10 asisti var.

Reus'un oyun tarzı, Galatasaray'ın aradığı forvet arkası. Gole yakın, oyun aklı çok yüksek, yaşına oranla hala çalışkan. Çok da sever ve beğenirim kendisini. Buradaki sorun, Mertens 37, Reus 35 yaşında olacak. Forvet arkası rotasyonunda böyle bir yaş ortalaması çok da doğru değil sanki. Mertens'in varlığında, biraz daha genç ve potansiyeli olan bir forvet arkası görmek isterdim. O daha doğru bir rotasyon. Mertens, geçtiğimiz sezonu müthiş bir noktada bırakmış olsa da, yeni sezonda kenardan gelmesi, daha ekonomik kullanılması gerekiyor. Onu ekonomik kullanmanın yolu da, daha genç ve potansiyeli olan bir forvet arkası gibi.

Ziyech'in gideceğini bekliyorum ama henüz bir hareket yok. Ziyech'in o maaş ve sözleşme süresine kalacağına ihtimal vermiyorum. Teklif kovalıyordur, şartlar oluştuğu an ayrılır. Ayrıldığı an da 10 numara gündemi oluşur. Reus'un o günlere sarkacağını sanmıyorum. Sarkarsa da, Mertens'in önüne doğru isim mi olur dersek, belki kalite noktasında evet ama rotasyon dengesi için hayır. Yine de kapıyı aralık bırakıyorum, kaliteli ve çok karakterli bir futbolcu. Düştü dediğimiz sezonda dahi Bundesliga'da 10 gol 10 asisti var. Mertens de benzer bir kariyer eğrisinde geldi, verdiği katkı ortada. Bu tarz isimlerin "etiketi" olmuyor, "karakter" üzerinden yorumluyorsunuz. 

8 yorum:

  1. Marco Reus=10 numaranın adı soyadı..keşke hemen gelip yarın başlasa.. yanında kankisi tony kroosu da getirse..aga niye böyle formunun zirvesindeyken bu kadar erken bırakıyon?2yıl için 10milyon verelim işte sana da..isabetli uzun ayağa paslarına kurban olduğum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kroos için diyorsan bence zirvede bırakarak müthiş iş yaptı. Saygı duyulası. Kalmak istese Real Madrid'de devam ederdi zaten.

      Sil
  2. Bundesligada oyun zekasıyla öne çıkan oyuncu Türkiye liginin içinden geçer. Keşke gelse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elde Mertens varken, yine benzer profil ve yaş işi bana çok sağlıklı gelmiyor.

      Sil
  3. Mertens varken doğru bir hamle olmaz. Daha genç ve dinamik bir 10 numara daha mantıklı olur. Ziyech gitmeyecek ise 10 numaraya gerek yok.

    YanıtlaSil
  4. Reus'u çok severim. Müthiş bir karakter ve saygı duyulası bir oyuncu. Ama Mertens ve Ziyech varken olması çok zor dediğin gibi

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir