30 Haziran 2024 Pazar

Nasıl bir sağ bek alacağız, kimi istiyoruz?


Euro 2024 diyerek, 8 numara işi turnuva sonrasına, yani 2. kampa sarkabilir de, sağ bek konusu ilk kamp öncesi tamamlanmak zorunda. İyi kötü, orta sahada oynatabileceğin isimler var. Sağ bek için ise herhangi bir rotasyona sahip değilsin. Elde olan tek bek Dubois. Alternatifi de Ali Turap Bülbül. Hazırlık maçları oynayacaksın, sahaya kimin çıkacağı konusu dahi muamma. Konuşulan sağ beklerin de hiçbiri Euro 2024'te yer almıyor. İmkan var diyen yönetimdi, beklemenin bir anlamı yok. 1 aydır beklesek de, ortada hareket yok.

Aradan bir sürpriz isim mi bilinir bilmiyorum da, farklı farklı profiller. Bir haber var mesela. Rennes'ten aynı anda Assignon ve Doue için teklif yapılacağı, hangisi makul bulunursa transfer edileceği üzerine. Assignon'u hücumuyla, Doue'yi isr savunmasıyla öne çıkarırız. Rennes'ten hangisi ayrılırsa, diğeri daha ön plana çıkacak. Assignon'nun Burnley'e kiralık gidişi, Doue'nin yükselişi kaynaklıydı. Doue'nin 1 yıllık sözleşmesinin kalmış olması, transferi için ihtimali ortaya çıkarıyor. Assignon'u ise elde tutmayı çok düşünmüyorlar gibi.

2'sine kıyasla elbette Doue daha iyi hamle. Geçen gün yazdık. Boey'in ilk geldiği dönemleri düşünün, onun daha fiziklisi. Savunma özelliği, hız, tempo, atletizm. Boey ile birlikte orada bir sağ bek tarzı yakalandı, Doue ile birlikte bu devam ettirilir. Assignon ise hücum özelliğiyle ön planda. Solda Köhn, sağda Assignon derken, arkayı kim savunacak bilmiyorum. Assignon'dan iyi bir hücum katkısı, çılgın istatistikler alırsın da, savunma öğretebilir misin bilmiyorum.

Senin kafamda bir tarz vardır, hangisi olursa demezsin. Mukiele diyorlar mesela, o da stoper özellikli bir bek. Mazraoui diyorlar ya da, tam 2 yönlü, dengeli diyeceğimiz bir bek ama bambaşka tarz. Yaz aylarının ilk günlerinde de bambaşka sağ bekler konuştuk. Hepsinin tarzı farklı. Savunmacı bir sağ bek mi alıyoruz, hücumcu bir sağ bek mi? Maaşı düşük tutup, bonservise mi yükseliyoruz ya da maaşı da mı yüksek tutacağız? Bir yorum okudum, o mantıkla da sağ bek alamıyoruz mesela. Opsiyonlu kiralama demiş. Sattığın kadar al geri mi döndü?

10 yorum:

  1. Köhn 'ün savunması zayıf. Sağ kanatta savunması iyi bir bek gerek. Assignon olursa sıkıntı yaşarız. İki hucumcu bek ile zor.

    YanıtlaSil
  2. Önde Ziyech oynayacaksa savunma yönü güçlü bir bek lazım. Barış Alper oynayacaksa oyun da kurabilen ayakları iyi bir orta saha lazım.

    YanıtlaSil
  3. Ikisinden birisi muhtemelde korkum gidip
    Çek futbolcu coufal almaları yaparlarmı şaşırmam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağustos ayına kalmazsa iş, ona gitmezler diye umuyorum.

      Sil
  4. doue savunma yönünden boey'in ilk geldiği zamanı andırıyor. artı olarak da topla dribling ve çalım özelliği çok daha potansiyelli. hele ki bazen topla yaptığı hareketler ile 7 numaralı oyunculara taş çıkartır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doue'nin farkı fiziği ve daha teknik yapısı..

      Sil
  5. Diğerlerini bilmem ama Doue vaat ettiği potansiyele ulaşabilecek en yakın isim gibi. Oyuncunun hem hücum hem savunma özellikleri ben patlama yapacağım, daha üst seviyelere çıkacağım diye bağırıyor resmen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekte potansiyele oynamak da bana mantıklı geliyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir