30 Temmuz 2024 Salı

Kontrat #27; Yusuf Yazıcı


Sezon bitimi bu ismi konuştuğumuzda, Galatasaray rotasyonunda yeri var diye düşünüyordum. Hücum adına ne kadar joker olsa da "mevkisizliği" sıkıntısını bilerek bunu yazıyordum. Yabancı sayısı 12'ye düşmüş, mevcut yerli rotasyonunu yükseltmemiz gerektiği zamanlar. Euro 2024, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik konusunda düşüncelerimi tekrar eski haline getirmişti. Kötü turnuva geçirmeleri bir yana, Galatasaray'ın beklentisini de düşünerek bu transferlere soğuk bakmaya başladım. Sonrasında yabancı sayısı 14'e çıktı, ilk 11'de yerli kullanma zorunluluğun yok. Mevcut yerli rotasyonunun da, özellikle "hücum" noktasında fazlasıyla yeterli olduğunu düşünüyorum.

Yusuf Yazıcı'nın da Mayıs bittiği gün alacağı rakamlarla, bugün arasında ciddi anlamda fark oluştu. Piyasası düştü diye düşünüyorum. Sezon bittiğinde, adı iddialı takımlarla anılıyordu ya da o haberler "menajer" üzerinden üretiliyordu. Yine de, Türkiye Ligi sınırları içerisinde değerliydi ve mutlaka yüksek beklentisi vardı. Bugün ise yerli ihtiyacı o denli yüksek değil, büyük takımlar onun oynayabileceği yerlere ciddi hamleler yaptı. Haliyle de isteyebileceği rakam aşağı düştü. Gidişat o ki, onu isteyen takımların ayarı da giderek düşecek. Yeni evlendi anladım da, hala geziyor. Ağustos ayı geldi, takımlar hazırlık kampını bitiriyor. Euro 2024'te forma giymiş arkadaşlarını yakalaması adına da zaman gerekecek.

Yeniden Galatasaray'la adının anılma ihtimali üzerine yazıyorum. Galatasaray'ın 10 numara için "fırsat" düşüncesi var diye düşünüyorum ama ben bu düşüncede değilim. Ziyech gitmeden 10 numara transferi yapılamaz derken, Ziyech'in ağırlıklı olarak kanat oynamak istediğini ben de biliyorum. 14'e çıksa da, bizi zorlayan bir yabancı sınırı var. Forvetin arkasında kullanabileceğin isimler elinde. Mertens, Ziyech, Yunus Akgün ve Yusuf Demir gibi. Burada soru şu. Yusuf Yazıcı geldi diyelim, Yunus Akgün ve Yusuf Demir'den fazlasını mı verecek? Yunus Akgün ve Yusuf Demir'in yeni sezonda rotasyonda yeri olduğuna inanıyorum. Yusuf Demir'i yabancı sayacak olsalar da, 12+2 dediğimiz yabancı sınırının +2 ismi. Yetenek olarak üst düzey, iyi bir kamp geçirmiş. Üzerine niye yeni bir alternatif transferi yapayım?

Yusuf Yazıcı'dan da katkı alabilirsin bu arada, teknik direktörün Okan Buruk. Bu çok birçok yerliyi hayata döndürmüş bir teknik direktör. Yusuf Yazıcı'nın mevkisizliği sorun. Forvetin arkasına yazsan net değil, sağ kanat aynı şekilde. En iyi mevkisi 2. forvet, aslında oyun tarzımız içerisinde böyle bir rol var. O noktada da Yusuf Yazıcı'nın rakip ceza sahası çevresindeki bitiriciliği kadar, oyun içinde bağlantı olabilmesi de lazım. Yusuf Yazıcı, pek pas aksiyonunda yok, daha çok 2. forvet özelliği ile ön planda. Çalışkanlığını arttırmalı, bağlantı olabilmeli, oyun içi katkısını arttırmalı. Bunları da yaparken "alternatif" olduğunu unutmamalı. Mali beklentisi de mühim. Kendi adıma kapıyı kapatmasam da, çok gerekli görmüyorum.

Sol ayağı, bitiriciliği değerli yoksa. Lille dönemi başarılı, Rusya'ya kiralık olarak gittiği dönem aynı şekilde. Müthiş duran top kullanır, iyi bitiricidir, şut özelliği üst düzeydir. Rakip ceza sahası çevresinde konumlandığı an sezon içerisinde 10 golü rahatlıkla zorlar, hatta geçer de. Mevcut oyununu geliştirmeli, kendinden fazlasıyla ödün vermeli. Ona verilecek role de uymalı. Mertens'i böyle bir isimle alternatif altına almayı isterim de, söylediğim gibi, elimde olandan daha fazlası mı? O konuda kuşkum yok. Yunus Akgün veya Yusuf Demir'!i daha geride görmüyorum. Ayrılıklar olur, o zaman transferi tekrar değer kazanır. Bir avantajı da şu. Avrupa listesi oluştururken, ülke sınırları içerisinde yetişmiş futbolcu konusunda sorun yaşayabiliriz. Onun için iyi bir alternatif. Zeki Çelik de aynı şekilde.

8 yorum:

  1. yaşı geçtikçe fransa liginde defansif özelliklerini geliştirebilseydi sekiz numaraya evrilebilir hatta yerli bir adrien rabiota dönüşebilirdi..ama bu haliyle gereksiz bir transfer olur..illa yerli alınacaksa mevkisinden dolayı zeki çelik tercih edilmeli.

    YanıtlaSil
  2. Elimizdeki oyuncular ve alternatifleri daha iyi. Yusuf Yazıcı bizde fark yaratacak oyuncu değil maalesef. Yunus Akgün giderse düşünülebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eldeki alternatiflerden daha iyi mi diye bakıyorum ben. Değil diye düşünüyorum.

      Sil
  3. Bonservis elindeki oyuncuları bari alın. Yusuf Demir kontenjana takilacaksa Yusuf Yazıcı gelebilir.
    6/8 için Guido Rodriguez Ağustos 'ta Arabistan Rusya teklif gelmezse alınabilir belki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Guido da hocanın tarif ettiği orta saha profili değil bence ama iş oralara gidiyor..

      Sil
  4. Yazıcı çok yönlü bir oyuncu ama onun oynayacağı bütün mevkiler dolu. Mertens sonrası kafamız rahat olsun diye düşünerek alınabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eldekinden iyi mi diye bakıyorum ben, maalesef değil.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir