3 Temmuz 2024 Çarşamba

Kontrat #20; Adrien Rabiot


Galatasaray için bir 8 numara tarif et deseler, cevabım Rabiot olurdu. Adı çıkan her transfer için "imkansız" demiyorum. Rabiot'u alabilirsin, imkansız değil. Lakin çok zor. "Zirve" dönemlerinden birinde olan, a plus diyebileceğimiz bir 8 numara. Euro 2024'ün favorilerinden biri olan Fransa'nın ilk 11 futbolcusu. PSG dönemi üst düzey, devamında Juventus'la üst düzey günler. Bugün de adı devlerle anılmakta ama istediği şartlar biraz yukarıda ve anne faktörünü de es geçmeyelim. Çocuğunun kariyerini ne kadar yönlendirebilirsen, anne de bunu yapıyor.

Rabiot bir dönem Roma yolundayken, annesinin işe biraz fazla karışması sonrası transfer yatmıştı. 29 yaşında Rabiot, kariyerden öte "maddi" beklenti sahibi gibi. Maddi beklenti varken, şansını Avrupa dışında da deneyebilir. Avrupa'da devam eder, Serie A'nın devleri yine peşinde. Galatasaray da maddi anlamda şartları zorlar ve Rabiot'a istediğini verir ama bu futbolcular da Türkiye'yi seçenek olarak görmekte zorlanıyor. Suudi Arabistan Lig'inde yer alıp, kendi Milli Takım'ında 11'de yer alabilirken, Türkiye'ye gelince seni görmezden gelebiliyorlar. Deschamps bunu daha öncesinde de yaptı.

Rabiot da Fransa Milli Takım'ındaki konumundan vazgeçmek istemeyebilir. Turnuva sonrasını bekleyip, istediği rakamlara yaklaşabilecek bir Avrupa devi de kovalayabilir. İmkansız demiyorum ama bugün halledebileceğin bir transfer olmaktan uzakta. Mutlaka turnuva sonrasını bekleyecek. Sonrasında sana geleceğinin garantisi yok, yine iyi teklif bekleyecektir. Tatil süresi olacak çünkü, orada da bekletecek seni. Ağustos ayı geldiğinde ihtimal konuşulmaya başlarken de, sana gelip gelmeme durumu kumar. Rabiot'u bekleyip hamle yapmazsan, gün sonunda sana önerilene razı olmak zorunda kalırsın.

Galatasaray'ın bu transfer döneminde uzak durması gereken nokta. Seni bekleten, bana zaman verin diyen futbolcudan uzaklaşacaksın. Daha doğru hedeflere yönelmeyi umuyorum. Rabiot ya da türevi yüksek profilli futbolcularla medya oyalanıyor diye düşünüyorum. Arkadan daha başka bir transfer gelecek ama yüksek profilli futbolcuları görünce de o isim beğenilmeyecek. Bu sürecin de doğru anlatılması gerekiyor. Bu hafta kritik deniliyordu, umarım hamle gelir, 8 ve sağ bek sürecini erkenden bitirmiş oluruz.

Rabiot'a dönersek, pek anlatılası bir futbolcu değil. Orta sahanın merkezinde oyunun 2 yönünü oynayıp, üst düzey oyun aklı ve fizik güç katacak bir 8. Hızlı, hareketli, teknik, oyun aklı ve pas özelliği üst düzey, defansif noktada da müthiş bir kesici. Orta sahanın merkezinde hangi profili arıyorsan, Rabiot sana onu verir. İstediğin her tarzda kullanırsın. Hücumu da yükseltir, savunmayı da. Böyle üst düzey bir ismi de, serbest statüde ve 29 yaşındayken sana pek yar etmezler. Şartlarda anlaşırsın ama bekleme sürecine girdiğinde bu kumarı kazanma ihtimalin çok az.

5 yorum:

  1. Fransa Milli takımının başında Deschamps olduğu sürece Rabiot o takımda oynar. O yüzden transferinde milli takım durumunun etkili olacağını sanmıyorum.
    Galatasaray'a transferi noktasında da maaşı çok önemli yüksek maaşlar talep eden bir oyuncu çünkü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye'ye geldiği an oyuncu, yerini bir anda kaybeder. Bu yaşandı.

      Sil
    2. Rabiot manevi evladı gibi o yüzden söyledim. Onun oynadığı lige pek bakmaz

      Sil
  2. rafa silva için de aynı şeyler söyleniyordu ama beşiktaş gitti aldı ve benzer bir kontratı biz bir oyuncuya vereceksek bu adam rabiot olmalı..çünkü tam ihtiyacımız olan adam..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir