15 Aralık 2024 Pazar

Galatasaray, sorumluluk alıp, aidiyet gösteren kimseyi unutmaz


Galatasaray, sorumluluk alıp, aidiyet gösteren kimseyi unutmaz. Trabzonspor maçı öncesi birçok eksik görünse de, Icardi hariç herkes oynayacak kıvama geldi. Abdülkerim Bardakcı, iğnelerle Malmö maçına çıktı mesela. O olmasa kaybederdik, çok açık. Trabzonspor'un da önemli eksikleri var, gidişat da onlar adına iyi değil ama gün sonunda büyük maç. Bu yüzden de fedakarlık yapılacaksa tam zamanı. Oynayabilecek durumda olan herkesi bekliyorum. Belki Barış Alper Yılmaz bir ihtimal olmaz ama onun da iğneyle de olsa oynamak istediği söyleniyor. Icardi'yi hatırlayın geçen sezon, Beşiktaş maçındaki sakatlığın ardından tüm maçları böyle oynamıştı. Biraz da bu yüzden başarılıyız işte, nasıl yeneceksin ki?

Trabzonspor'un bence bizi en zorlayabilecek yanı Cham / Banza hattı. Bu hattı durdurmanın yolu da Davinson Sanchez'den geçiyor. Malmö maçında korkuttu ama neyse ki durumu ciddi değil. O oynarsa, Cham / Banza hattı imha olur. Sonrasında Trabzonspor'dan geriye pek bir şey kalmıyor. Zor gol atıp, kolay gol yiyorlar. Bireysel yetenekleri var ama düzenleri zayıf. Galatasaray'ın ise eksiği çok ama her şeye rağmen oyunu güçlü. Eksiklerin dönüyor olması avantaj. Çoğu da oynamak için çok istekli. Kaan Ayhan kesin olarak döndü mesela. Maç içindeki taktik esnekliğin ana kaynağıydı. Osimhen ve Davinson Sanchez de bence oynayacak. Jakobs'un dönüşünü bekliyoruz ama 11 olur mu emin değilim. Barış Alper Yılmaz ise oynamak için çok istekliydi.

Davinson Sanchez, Osimhen ve Kaan Ayhan 11 olsun da, gerisi kenardan gelse de olur. Davinson Sanchez, Cham / Banza'nın panzehri. Osimhen bizim en önemli hücum kozumuz. Batshuayi'yi 11 kullanırken yaşadığımız sorunu Malmö maçında gördük. Bağlantıda yoktu, mücadeleden kaçıyor. Kenardan getirirken en büyük koz da, 11 başlarken değil. Bu yüzden de Osimhen oynamalı. Kaan Ayhan sayesinde ise maç içinde 3'lü ve 4'lü savunmaya geçiş kolay oluyor. Maça sağ bek gibi başlayıp, 3'lü savunmanın sağ stoperi olarak devam eder. Bu 3 ismin 11'de olması, Trabzonspor karşısında işimizi kolaylaştırıyor. Jakobs'un maç eksiği dolayısıyla 11 başlamasını zor görüyorum. Berkan Kutlu da orada fena gitmiyor. Jelert'i de sol kanat beki gibi düşünebiliriz. Barış Alper Yılmaz ise dinlensin, maç içinde duruma göre bakarız.

Sallai de senin büyük kozun ayrıca. Malmö karşısında Sallai'yi kullanabilsen, eminim ki o maçı kazanmıştın. Sivasspor maçında sağ bek gibi kullandın ve Boey'den bu yana en iyi performansı aldın. Elin güçlü ve iç sahadasın. Rakibi de kötü durumda yakalamışken, bu maçta hataya yer olmamalı. Sivasspor karşısında müthiş bir mücadele vardı. Eyüpspor karşısında ise gol beklentisi malum. Oyunun güçlü, kadron kaliteli, eksiklerin döndü. Trabzonspor ve Kayserispor maçıyla birlikte ara dönem olacak. Ocak 1 itibarıyla da Icardi haricinde tüm eksiklerin yüzde 100 hazır duruma gelecek. 14 gün sonrasında da ara transfer var. Eksiklerin ve hedeflerin belli. Orada 3-4 nokta atış gelirse, kadro derinliğin tarifsiz bir düzeye gelip, ligde makası iyice açacaksın.

6 yorum:

  1. Reis sence ibfk fb'ye çelme takabilir mi ? ben çağdaş hoca ile çok zor görüyorum. hatta kendi kale önlerinde yapılan saçma paslaşmalar sonrasında bi top kaybı ile fb'ye 1 gol ikramı banko var ibfk'nın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çakamayacaktı, çakamadı da. Yine de Fenerbahçe aşırı derecede patlak lastik.

      Sil
    2. Son yıllarda izlediğim açık ara en kötü fb.. 10 kişilik rakibe karşı bile üstünlük kuramıyorlar. Adil bir ligde Nisan başı şampiyon oluruz ama yine son haftalara kadar fb yarışta tutulur

      Sil
    3. akşamki maçta Var hakemi kadıköy'de tarihi farkı engelleyenlerden onur özütoprak :)

      Sil
    4. Becao'nun Arda Kızıldağ'a attığı çelmeye de formasını çıkarmasına da üç maymunu oynayan da ta kendisi olur :) son 3 sezondur inanılmaz şeyler dönüyor hakem hataları ve atamalarında. Ama yönetim uyuyor. Şu adamların Var'daki art niyetleri sonrasında bir daha maç alamamaları lazım halbuki. Yazık çok yazık, hakemleri de yenmek için uğraşmamalıyız artık

      Sil
    5. Neler neler var, tek tek saysak öyle skandallar var ki.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir