Skriniar'ın olası kiralık transferinin ardından "yeni sezona" yönelik şüphem devam etmekte. Bu kiralama olursa, 4-5 milyon avro'luk maaş maliyetini konuşacağız ve yeni sezonda bonservisini almak istersek kazancı ne olacak? Onu takımda tutmak isteyeceğimizden şüphem yok çünkü. Büyük profil, az çok ne vereceğini de tahmin ediyorum. Tadı damakta bırakacak kalitelerden biri de o olacak. Bonservisi bir şekilde hallolur da, yıllık ücret konusunu merak ediyorum. Transferini ister misin konusuna gelirsek, ilk günden bu yana düşüncem aynı. Galatasaray'ın ilk 11'i adına net bir stoper transferi gerekiyor. Atlet ve hızlı stopere de varım, Skriniar gibi şef diyebileceğimiz, lider özellikli olanına da. Her koşulda 3'lü savunma oynamamız gerekiyor.
4'lü savunmaya neden döndük onu anlamadım zaten. 4'lü savunmaya geçtiğimizden bu yana oyun alarm veriyor ve bence akışkanlık azadı. Kaan Ayhan'ı sağ beke yazıyorsun çünkü. Ligin başlarında bir ara maç içinde 3'lüye dönerdik, onu da denemiyoruz. Kaan Ayhan o zamanlar "taktik esneklik" noktasında önemliydi. Şimdi başından sonuna 4'lü savunma oynuyoruz ve Kaan Ayhan da sağ bekte zorlanıyor. Çünkü tempolu bir takımız, önde oynamaya çalışıyoruz. Kaan Ayhan, ağır bir stoperken, sağ bek için o ağırlık daha da göze batmakta. Hız istiyorsun, tempo olmazsa olmazın ama bazı ağır futbolculardan da vazgeçmiyorsun. 4'lü savunma oynayacaksan, çok net bir sağ bek sorunun var.
Jakobs'un sol bek performansını ben beğeniyorum. Kimi "hücum" tarafında eleştiriyor ama ondan yana beklenti savunma. İyi savunuyor, son haftalarda da kurtardığı gol sayısı Muslera'dan fazla. Sol bekin savunmacıyken, sağ bekte de benzer bir profille oynamamalısın. Oynarsan, Hatayspor gibi bir rakibi dahi açmakta zorlanırsın. 2 tane 6 numara orta sahada, 2 tane savunmacı bek arkada. Nasıl açacaksın? 3'ü oynasan, en azından sağ bekini ya Sallai, ya da Barış Alper Yılmaz yapacaktın. 2. yarıda Sallai oyuna girince, sağdan gelebilmeye başladın. Berkan Kutlu'yu da sol stopere yazınca, orta sahada rakibe basabilmeye ve seken topları almaya başladın. Stoper mevzusu da sorun. Bitik Aboubakar karşısında dahi üstünlük kuramayıp, hiçbir hava topunu alamadı. Zaten ağır bir stoper ve iyi sol ayağı da körelmeye başladı. Çok kötü paslar attı ve doğal olarak 45'de oyundan çıktı.
3'lü savunmaya dönüp, sağ stoperin Davinson Sanchez, sol stoperin de Jakobs olmasını isterim. Stoperin merkezinde de Skriniar olur. Skriniar arkada iyi ve sert bir savunmacı. Hava toplarını alır, o noktada eksikliğini tamamlar. Şef stoper, lider özelliği var ve 2 hızlı stoperinin arkasını süpürecek isim. Jakobs bence sol stoperi rahatlıkla oynar. Önde basar, topla çıkar, bek edasıyla öne katkı verir. Davinson Sanchez'in de sağ stoperde yapacaklarını biliyoruz. Şu an Berkan Kutlu dahi sol stoperde, hava toplarını alabilmesi ve biraz daha önde basabilmesiyle, Abdülkerim Bardakcı'dan çok etki edebilir. Tarz meselesi bu anlattığım. Geride hız kazanmak, oyununu daha güçlü kılacak. 3'lü savunmayı iyi kullanmaya başlamışken, bu oyundan ödün vermemek gerekiyordu. Şu tabloda 4'lü savunma son tercihimiz olmalıydı.
Davinson Sanchez - Skriniar - Jakobs, stoper 3'lün olur. Sağ kanat bekinde Barış Alper Yılmaz ya da Sallai'yi görürüz. Sol kanat beki olarak da yerli bir alternatif üretmek zorundasın ve Yunus Akgün, Tottenham maçında olduğu gibi orada oynayabilir. Jelert de ayrılmıyorsa, 3'lü savunmalı düzende kanat bek adına alternatiftir. 4'lü savunmanın beki olmak için ise hiç şansı yok. Eksiklerin belli, transferde şimdiye kadar yol alman gerekiyordu. Bazı isimlere çok takılıyor ve zaman kaybediyoruz. Hücuma eklemeni yap, stoperini al, sonrasında kulübeyi güçlendir. Orta saha konusu da acil, 0 alternatifsin. Ahmed Kutucu gibi yerli bir hücum opsiyonu da gerekecek. Hatayspor maçı biraz da kulübenin boşluğuna kurban gitti. Son anlarda Yusuf Demir ve Jelert'i oyuna alıp, maçı çevirmeye çalışıyorsun. İmkanlar bu.
4-2-3-1 ile gelen büyük bir başarı var mı son 10 yılda. 3 lü oynayan Kopenhag seni darmadağın etti, Prag da duman oldun, Youngboys karşısında aciz duruma düştük. Okan hoca ısrarı kendi sonu olur bu kafayla. 3 lü de ortasahada +1 sin mevcut kadro ile. Hücümda +2 sin ama bunu hoca bir türlü anlamıyor. Israrla hatanın üzerine gitmek neden? Kenarda yedek olsa hoca değişti mi mesela zamanında değişiklik yapabilecek mi? Jellert değişikliği mesela anlaşılabilir gibi değildi.
YanıtlaSil3'lü 4'lü mevzusu değil konu. Şu an kadro yapın 3'lü oynamaya daha yatkın. 4-2-3-1 oynayarak başarılı olanlar da var elbette. Real Madrid geçen sezon böyle oynadı mesela.
SilHocanın inadını yenmesi lazım artık 40 yaşındaki Mertens ile 4-2-3-1 oynamak mantıksız. Alternatif 0 kadroda. 3 lü oynayıp eldeki oyuncuları parlatmaktansa 2 aydır 4 lü oynayıp ligin sonuncusu karşısında bile aciz duruma düşüyoruz.
YanıtlaSilMertens ile oynarsın, sorun bekler ve kulübe.
SilSorun hocanın kendisi, 3 lu savunma içine sinmiyor bir türlü, beceremeyecegim 3 lu oynatmayı diye mi düşünüyor yoksa egosuna yenik düşüp kafamdaki oyun yapısı 4 lü kardeşim benim takım da bunu oynamak zorunda mı diyor bilmiyorum ama 3 lu savunma hocayı rahatsız ediyor uykularını kaçırıyor sanırım, ilk fırsatta 4 lüye dönüyor hemen.
SilNiye beceremesin ya, ligin ilk yarısında babalar gibi oynadı. Her türlü kurguda iyi, esnekliği var. Okan Hoca başımızda olduğu için her gün dua ediyorum. Şanslıyız. Ne mutlu kendini şanslı hissedenlere.
Silyunus kanat bekte birkaç maç idare edebilir ama sürekli orda oynaması mantıksız bence. zaten gerek de yok. kanat beklerin biri barış, biri sallai olur. yunus da mertens ile forvet arkasına konumlanır. kalede hoca vazgeçmeyeceği için muslera, stoperler sanchez, skriniar, jakobs, merkezde sara ve torreira, kanatlarda barış ve sallai, 10 numarada yunus ve mertens, ileride de osimhen.. tabi şu tabloda orta saha yedeği şart oğlu şart. bir de kanatlarda ve hücumun her bölgesinde kullanabileceğin ahmet kutucu.
YanıtlaSilTam aksine Jacobs sol stoper olduğu zaman geniş alanı savunur, Skrinar gibi bir stoper varlığında kanat bek bile gereksiz direkt kanat ile oyna. Sanchez, Jacobs, Skrinar çok eforlu adamlar. Bir kanat beki tamamen hücum odaklı yapıp sağ tarafta da mücadele ararsın Barış Sallai bunu sana rahatlıkla da sağlar. Yunus Tottenham maçı performansı örneği gibi. Abdülkerim günden güne geriliyor. Hatta biraz daha böyle giderse çakılacak.
SilGalatasaray'ın 3-4-2-1'i biraz Atalanta modeliydi. Kanar bek gibi değildi kanatlar. O düzende opsiyon olabilir bence. Önemli olan alternatif üretmek.
SilJakobs da Kaan da 3'lü savunmaya yazılabilecek oyuncular. Kaan ile savunmayı ücleyip sağ bekte çok daha hücumcu bir kanatla yola devam etmek mümkün bu sayede bek transferi de rafa kalkar
YanıtlaSilZaten 4 lü oynama gibi bir intiharda bulunmayız sanıyorum. Mertens ligin yarısı oldu 30 maçı geçti adamın oynadığı. 4 lü de en büyük iş de ona düşüyor ileri uçta. Artık 3 lü oynayıp devam etmemiz lazım. İnada gerek yok Metehanı kazandık derken kaybettik Alkmar maçında çocuk ne güzel de oynamıştı oysaki. 4 lü de Sanchez de düşüyor.
SilKaan Ayhan ya 3'lü savunmada stoper ya da merkez orta saha oynamalı. Bek işi imkansız, çok ağır. Geçen sezon da böyleydi ama idare etti. Jakobs da 3'lüde sol stoper için çok ideal profil.
SilDisasi olsa daha da sevinirim ama. Muazzam bir tempo stoperi. Öyle geride eksik kaldım nasıl yetişeceğim konusu da olmaz. Tek handikap hava topları kötü değil ama Sanchez den de iyi değil bu konuda. Skrinar bambaşka bir tarz. Süpürür hatta geride ona çok fazla güvenebilirsin. Muhtemeldir ki Musleradan daha fazla golü de önler.
YanıtlaSilBen de sevinirim, atlet ve sert stoper, oyununa uygun. Sakar falan ama idare edilir bu düzende. Davinson'u ediyoruz, çünkü getirisi çok.
Sil4 lü savunma yerine 3 lüye dönersek sağbek transferine çokda ihtiyaç kalmaz iyi bir stoper sol kanat beki merkez ortasaha ve Iyi bir 9,5 numara şart
YanıtlaSilAynen öyle. 4'lü oynayacaksan otomatik olarak net bir sağ bek alman gerekecek. Hatta yediğini de.
Sil4 lü oynarsak 5 transfer lazım, 3 lü oynarsak 3 transferle çözüme ulaşırız.
Sil3 stoper ile oynayacaksak Sanchez ve Jacobs arasına Skrinar yazdığında ortasaha transferine gerek kalmayacak bence. Sanchez ve Jacobs zaten ortasahada basacaklar rakibe. Arkada da süpürücü olduğundan bu takıma forvet, stoper ve yerli bir sol bek ile işi kapatırsın.
SilDripling özelliği olan bir alternatif bence eli güçendirirdi.
Sil