9 Haziran 2025 Pazartesi

Osimhen'i ne kadar daha bekleyeceğiz?


Ne yalan söyleyeyim, Osimhen'in Al Hilal'e transferini kesin görüyordum. "Para" odaklı bu tarz bir transfere de saygı duyardım. Sadece ailesine değil, tüm şehre baktığını söylemiştik. Bir de o kadar çok Al Hilal odağı vardı ki Osimhen'in de isteği var diye düşündüm. Geldiğimiz an itibarıyla, Osimhen'in Suudi Arabistan kapısını kapattığını ve Avrupa'ya odaklandığını gördük. Al Hilal ve Galatasaray'ın teklifleri güçlüydü, o olmazsa bu gibi bir düşünce de doğdu ama görüyoruz ki Osimhen'in gerçek anlamda düşüncesi Avrupa'nın baş üstü takımları. Galatasaray'ı öncelikli tercihleri arasına almaması da doğal. Kariyeri odaklı düşüncesine daha da saygı duyarım. 

Burada büyük bir tehlike var. Galatasaray'ın transfer planı, Osimhen'li ve Osimhen'siz olmak üzere 2'ye ayrılıyor. Osimhen'i takımda tutabilirsen, ister istemez diğer ihtiyaçlar adına biraz daha fırsat kovalayıp, bonservisten kısmaya çalışacaksın. Osimhen'siz planda ise onun için düşündüğün bütçeyi, diğer transferlere de aktarabilirsin. Bu da daha geniş oynayabilmeni sağlar. Her 2 plana varım ama Osimhen'i ne kadar daha bekleyeceğiz? Transfer başladı, kaliteli ayaklar da bugünlerde kapışılıyor. Ne yapacağız bu senaryoda? Osimhen'in kararını öğrenene kadar transfer yapmayacak mıyız? Yapacağız desek, hangi planı uygulayacağız? 

Osimhen'in Galatasaray ile alakalı kararını bugünlerde vermesi gerekir. Sonra Napoli ile pazarlık ve önümüze bakmalıyız. Osimhen'i beklerken, tüm transferi kaybedebiliriz. Osimhen'den anladığım, önceliğinin Galatasaray olmadığı. Juventus gibi takımların teklifini bekliyor. Napoli'nin şu an eli güçlü ama Ağustos ayı geldiğinde görüntü değişecek. Çünkü sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kaldı. 75 milyon avro değil de, 35 - 40 milyon avro'ları konuşmaya başladığımızda, o zaman Avrupa'nın iddialı takımlarının hamle yapmak isteyeceğini düşünüyorum. Osimhen'in derdinin para olmadığını da Suudi Arabistan'a gitmemesinden anladık. "Para" ile alakalı umutlar çöktü. Adamın önceliği kariyer.

Osimhen'i ikna etmek gerekiyor. 1 yıl daha kalıp, Şampiyonlar Ligi'nde boy göstermesiyle birlikte, dilediği takıma gidebileceğine ikna etmeliyiz. Şu an ipler elinde olmadığı için bunu kabul edebilir. Biz de Osimhen'li transfer planını yürürlüğe koyar, önümüze bakarız. Kalmak istemiyorsa da, bunu bir an önce çözüme kavuşturup, eldeki kaynakla agresif şekilde hareket etmeliyiz. Gün sonunda istediği teklifleri yine bulamazsa, Napoli ile 1 yıl daha sözleşme uzatır ve Galatasaray'a kiralanır. Galatasaray'a ilk kiralanması gibi düşük bir ihtimal elbette. İşin buraya geleceğini zannetmiyorum. Mutlaka o güne kadar transfer yapar. Umarım formasını giyeceği takım Galatasaray olur. Ama bunun bir an önce gerçekleşmesi gerekiyor.

Napoli'nin direnci bir noktada kırılır. Bugün için Juventus'a satmıyorum der, yarın mecbur kalır. Hem de daha düşük bir rakama. Vlahovic'e yol verir onlar da, belki takımın başına Spaletti'yi getirir. Spaletti de Napoli'nin şampiyonluğunda, Osimhen'e dokunan teknik adamdı. Ya da rakam 35 - 40 milyon avro'lara indiğinde PSG ve Barcelona gibi takımların düşüncesine girer. Galatasaray için de bonservisin düşmesi güzel ama oyuncuya önereceğin yıllık ücret noktasında en güçlü olsan da, adamın amacı para değil. Daha düşük rakama, kendince daha uygun bir takıma imza atar. O vakit, Al Hilal'le yarışmayı dahi kendince daha makul görürsün. Osimhen'i ikna etmek için önümüzdeki birkaç gün mühim. Bu iş ya 4-5 günde olur, ya da olmaz.

10 yorum:

  1. Gökdereli Halil - Tam da aklımdan geçenleri yazmışsın. Eline sağlık. Ben de bir ekleme yapayım= Ben Napoli başkanının Türk medyasında anlatıldığı gibi gerizekalı bir adam olduğuna asla inanmıyorum. Napolinin son 3 yılda bu başkanla 2 şampiyonluğu var. Zaten tarihlerinde toplam 4 şampiyonlukları var. Yarısı bu başkanla gelmiş. Artık Osimhen orada neler yaptıysa adamı canından bezdirmiş. Ben Napoli başkanının bir oyuncuyla şahsi sürtüşmeye girip kulübünün geleceğini ateşe atacağına asla inanmıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Napoli Başkanı zeki. Osimhen'den gelecek paraya da ihtiyacı yok. Ama en fazla olanı kazanmaya çalışıyor.

      Sil
  2. en büyük rakibimiz ali koçun fenerbahçesi olduğu sürece osimhensiz sıfır tansferle bile şampiyonluğun en büyük adayıyız..sezona kalede günay ve jankatla başlasak bile..bence ondan bu rahatlık..okan hoca 15gün önce osimhen %51 gelecek sene bizle dedi,son 15 gündür ise bakıyorum birileri halâ el-hilâle gidecek zannetti..olay osimhenin kararından ziyade bizim 75{66} milyon euro bonservis vermek istemememiz..ve diğer takımlarında..şu anda chelse dahil avrupada hiçbir takım sözleşmesi bir yıl kalmış klübünce gönderilmek istenen oyuncuya 75 milyon bonservis vermez..günümüz piyasasında artık transfermarkta kimse inanmıyor..mbappe haaland için bile şu an kimse vermez o parayı ne osimheni..hatta daha da iddaalı büyük birşey söyliyim barça deseki real madrite ver 100 milyon arti arda güleri sana yamalı vereyim..real 100 ü indirmek için 75e 3 hafta pazarlık yapar..bu yaz 100milyon üstü bonservisli transfer göreceğimize inanmıyorum avrupa içinde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adayız ayrı da, bizim hedefimiz global başarılar. Ligimize bakmıyorum artık.

      Sil
  3. Osimhen'i çok iyi oyuncu ama onu oynatan ve motive eden de Galatasaray. Osimhen'e en büyük eleştiri motivasyon sorununun olması. Zor bir karakter olmasa şimdiye çoktan büyük transfer yapardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karakterden ziyade, sözleşmesinin son yılında olmasına rağmen, onun için çıkış maddesinin istenmesi sorun.

      Sil
  4. Osimhen olacaksa biran önce olmalı yine uyutulur haldeyiz. Düşünülmeyen hatta düşünülmemesi gereken Cuesta için satış operasyonu başlamalı. Gidecekler önce bir gitsin Osimhen konusu çözülsün gerisi kolay. Osimhen aldığın senaryoda 1 tane 10 numara bile takıma yeter bence. Kadroyu olduğu gibi koru kiradan dönecek değerli oyuncular da var. Kaleci konusu da uzamamalı kim geçecekse kaleye bugünden belirlenmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu birkaç gün içinde iş çözülmeli ve önümüze bakmalıyız. Osimhen işi muallakta kaldıkça, önümüze bakmak güç. Her transfer ona bakıyor.

      Sil
  5. Osimhen olmuyorsa Banza seri şekilde bunları çözmemiz gerekiyor. Yani neyi bekliyoruz neden uzatıyoruz anlamıyorum. Olmuyorsa olmuyor hemen alternatif üretelim Banza bence çok iyi tercih. Osimhen olacak mı kesin mi bu transfer o zaman Kaleci hemen yarın açıklanmalı. Ben bütçenin olduğuna inanmıyorum doğrusu. Kasada para falan yok. Osimhen için bahsedilen rakamlar verilirse Icardi ne der, Sanchez ne der, Torreira ne der bunları da hesaba katmak gerekir diye düşünüyorum. 20 milyon yıllık verebilecek bir bütçemiz yok bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Banza, ihtiyacı direkt karşılar mı emin değilim. Güçlü alternatif olur, Icardi sağlıklı dönecekse anlam taşır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir