6 Ağustos 2025 Çarşamba

Przemyslaw Frankowski, Stade Rennais FC'da


Frankowski konusunda hayal kırıklığı yaşadığım doğru. Angelino'da olan oldu. 3'lü beki, 4'lü savunmada tutunamadı. Frankowski'nin farkı, 3'lü savunma oynayacağı bilinen bir takıma gelmesi. 3'lü savunmadan, 4'lü savunmaya geçişimiz bir anda oldu. Frankowski'nin tutunamaması çok da formasyonla alakalı değildi ama neticede kötü başladı. Rizespor deplasmanında Osimhen'e muazzam bir asistle açtığı Galatasaray sezonunu, akabinde hiçbir iyi aksiyona girememesiyle tamamladı. Tekniğin ve ayak kaliten baki sonuçta, 1 tane iyi orta kesememenin formasyonla alakası yok. Kötü başlangıç, özgüveni öldürdü ve gerisi çorap söküğü gibi geldi. Yapacak bir şey yok.

Ama iyi transfer işte, zarar ettirmiyor. Ligue 1'in en iyi sağ kanat beklerinden biriydi. Sende kötü sezon geçirmesi, o piyasayı köreltmez. 6 ay sonrasında rahatlıkla elden çıkarıp, zararını temin etmiş olursun. Hatta gün sonunda kazanç var. Kiralık sözleşmesine bakınca, 1+1'in sebebi Fifa'nın 2 yıllık kiralamalara izin vermemesi. O kısım işin prosedürü. 2 yıllık kiralık sürecinde yıl başına 2.750.000 avro'luk kazanç var. Maaşı biz mi karşılıyoruz bilmiyorum ama biz karşılıyor olsak da güzel anlaşma. Gün sonu da 5.700.000 avro'luk zorunlu satın alma opsiyonu devreye girecek. Ayrıca 1.300.000 avro'luk da bonus var. Toplam paket yüksek.

Futbolcuyu direkt satsan dahi taksitli iş olacak. Bu kiralamayı da taksitli satış olarak yorumlamak lazım. Güzel bir satış var. Frankowski isminin büyüklüğü ve Ligue 1 içindeki piyasası bunu sağlıyor. Doğru transfer yapmanın artıları işte. Satarken zorlanmıyorsun, üstelik yaşı ne olursa olsun. Frankowski konusu bile bile lades değil. Tutmadı, bazı çiçekler bazı topraklarda olmuyor. 3'lü savunmadan 4'lü savunmaya geçti hata görmem ama gün sonu Frankowski taca çıkar. Eren Elmalı'yı son gün transfer etmemiş olsak büyük sıkıntı vardı. Galatasaray'ın bek profili belli. Etiketten uzaklaşıp, bize uyan bek tarzı üzerinden yürümemiz gerekecek.

Temiz ayrılık bir de. Böylesine bayılıyorum. Giderken hiçbir sorun çıkarmadı ve hayal kırıklığı yarattığı görülen takım adına attığı güzel mesaja bakın. Güçlü profesyonel, bence aidiyet de duydu. Eminim ki onun da hayali başkaydı ama olmadı. Beklentim yüksekti, Galatasaray'ın alabileceği en iyi sağ kanat bek olacağını yazmıştım. Bu durum Angelino için de böyleydi. Yarın Frankowski'nin Ligue 1'deki iyi performansı sonrası kimse bir şey demesin. İyi performans gösterecek çünkü, burada devam edebilmesi, iyiye yönelmesi imkansızdı. Hazırlık maçlarında da gördük, bir türlü ivmelenemedi. Burada başka bir oyun var ve ona uymuyor. 

Okuyan ve yorum atacak arkadaşlar için;
Blog'daki tanıtımları da es geçmeyelim.
En azından 1 tık atarak, destek olmanızı bekliyorum :)

7 yorum:

  1. önce angelino,sonra jelert,frankowski..sürekli şu çelimsiz bek alıp deneme ısrarımızı bırakıp..fransadan fizikli stoper,bek,6numara alıp deneme ısrarına çevirsek ne güzel olur..

    YanıtlaSil
  2. Alican Tekin

    Umduğumdan cok daha iyi bir satış oldu. Elde kalır son günlerde yok pahasına kiralarız diye düşünüyordum ben

    YanıtlaSil
  3. Sacha boey gittiğinden beri 3 tane sagbek geldi harcanan bonservis 20 milyon Euro yakın ne anladık sacha boey den gelen paradan neticesinde yine Kaan Ayhana kalıyoruz tamamen komedi kaynaklanma sebebi futbol aklının olmayışı

    YanıtlaSil
  4. Hocaya bek dayandiramiyoruz sürekli bek alınıyor ama sürekli... Bir türlü oynatmayı beceremiyor bu kadar adamda sorun olamaz herhalde. Oyuncular sürekli değişirken değişmeyen tek bir kişi var o da bu kadar oyuncuyu oynatmayı beceremeyen kişi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çünkü hangi formasyonla oynayacagina bir türlü karar veremiyor, 3 lü oynataacagim diyor ona göre transfer yapıyor yönetim daha haftası olmadan 4 luye donuveriyor. Ayrıca nedir bu 4 lü savunma inadı anlaşılır değil, elinde 3 lü oynayabileceğin oyuncular varsa öyle oynarsın. Adamın kafasına uydurmak için milyonlarca Euro boşa gidiyor.

      Sil
  5. Frankowski 3 lü beki olsa da iş yapamadı. Düşüş vardı adamda Okan hoca içe kateden bekleri sevmiyor. Çizgide tempo mücadele istiyor. Frankowski izlerken hep bunu yaşadık sürekli orta alana destek edasıyla oynuyordu hücum kanat oyunsuna alan açacağı yerde çok enteresan pozisyon alıyordu. Beşiktaş maçındaki müdahalesi mesela bunun 3 lü 4 lü bekiyle ne alakası var. Mental zayıf herifte belki de uyum süreci ile ilgili sorun yaşadı bilinmez. Rize maçını çözen adam diye hatırlarım kazandırarak gitti. Gitmeyip yattığı yerden para da kazanabilirdi.

    YanıtlaSil
  6. Buradan iyi anlaşma çıktı işin doğrusu hoş bir anlaşma. Çıkılması gereken çok oyuncu var ama. Cuesta başta olmak üzere. Zaniolo Köhn Morata Jellert çıkılması gerekiyor bunlardan hadi Jellert Köhn maliyetleri yüksek oyuncular değiller. Zaniolo için de 7-10 milyon arası bir para kazanırız diye düşünüyorum ben. Hatta Kerem Aktürkoğlu takası bile mümkün gözümde. Kereme yer yok vs martaval anlatmayın. Hedefi şampiyonlar ligi olarak koyuyorsun kanatlarda alternatiflerinden biri Ahmed Kutucu gülerler adama. Rotasyonundan 11 ine çok güçlü olmak lazım ki ses getirelim.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir