27 Ağustos 2025 Çarşamba

Yves Bissouma, nihayet "orta saha"


Galatasaray'ın orta saha ihtiyacını herkes dile getiriyordu ama Okan Hoca'nın bu yönde bir isteği yokmuş gibi lanse ediliyordu. Bissouma'ya olan ilgimizden yola çıkarsak, Okan Hoca'nın orta saha için talebi var. Galatasaray'daki orta saha muhabbeti, İlkay Gündoğan ve Hakan Çalhanoğlu üzerine dönüyordu. Belli ki Okan Hoca, bu isimleri istemedi, daha farklı bir profile gitti. Bissouma ismi daha önceki günlerde konuşulsa, Galatasaray taraftarının ilgisi ve beklentisi değişirdi. Şu an İlkay Gündoğan'ı konuşan yok. Tabii bu durumda futbolcunun senden akıl almaz istekleri etken. Bundesliga'ya başka, Galatasaray'a başka tarifesi var. 

Galatasaray orta sahasında en son ne zaman "dripling" özelliğiyle öne çıkan bir orta saha oldu bilmiyorum. Badou Ndiaye'nin Galatasaray'da ilk sezonu böyleydi. Gedson Fernandes'in de Galatasaray forması giydiği günleri buna ekleriz. Etebo da driplingi güçlü bir futbolcuydu ama kalite olarak senin seviyende değildi. Bissouma, kalite ve seviye olarak bu isimlerin çok üzerinde. 6 oynamaya daha yatkın bir 8 diyelim. 6 oynamaya daha yatkın, nedeni de savunma özelliğinin daha ön planda olması. Müthiş bir kesici, güçlü ve çalışkan. 8 özelliği ise "dripling" tarafında. Teknik seviyesi de yüksek, komple paket aslında. Oyunun 2 yönündeki etkisi yüksek.

Kendi sahanda baskı yediğinde, dripling ile seni oradan çıkartır. Pas ve teknik seviyesi de yeterli, oyun kurulumunda etkisi var. Lemina'yı güncelliyoruz gibi düşünün. Bundan 2-3 sezon önce, Lemina'yı da bu özellikleri üzerinden yorumlardık ama orada yaş etkisi oluşmaya başladı. Lemina'nın sağlık durumu da maalesef istikrar göstermesine etken. Haftada 2 maça çıkmanın ertesindeyiz. Lemina'nın bu tempoyu sağlıklı geçmesi güç. Takım için önemi azamadı, bu rotasyonun en güçlü parçalarından. Yine de ona güvenip de yola çıkmadan, üzerine bir hamle yapmak çok akılcı. Bissouma'nın Galatasaray'a kazandıracağı seviye çok yüksek.

4-4-2 oynasan, Torreira & Bissouma merkezi daha mantıklı. Sara'yı 2'li orta sahalarda değerlendirirken, merkezin savunma tarafı sorun olabiliyor. 3-4-1-2 için de bu söylediğim geçerli. Icardi'nin denkleme gireceği senaryoda da, 3-4-1-2 oynayacağımıza inanıyorum. Bu tabloda merkez için Bissouma tarzı bir transfer şarttı. İlkay Gündoğan, daha 8 / 10 numaraydı. Forvet arkası için kadro içerisinde düşünülen isimler var. Lemina'yı güncellemek bence daha doğru. 4-3-3 oynasan da, Bissouma gibi bir 6'nın etkisi daha yüksek olur. Bunu da daha çok hücumda yaşarız. Lemina'nin hücum etkisi çok yok. Bissouma ise dripling üzerinden rakip kaleye daha yakın oynayabiliyor. 

Yabancı durumunu ayarlamak gerekiyor. Bissouma'yı eklemek, kaleci ve savunmacıyı da yabancı aldığımızı düşünerek, mevcuttan bir yabancıdan çıkmak demek. Ya da +2 kuralına uyan bir kaleci gelecek ki Bissouma için yer açalım. Mevcuttan hangi yabancı gider dersek, cevabın Zaniolo olacağı açık. Onun da ayrılma isteği yok ve belli ki rotasyon içinde düşünülüyor. Burada da enteresan bir denklem dönüyor ve Şampiyonlar Ligi listesi adına son 6 güne girdiğimizi unutmayalım. 6 gün içinde ne denli transfer operasyonu gelişebilir? Birbiriyle bağlantılı birçok denklem var çünkü. Gün sonunda, Bissouma'nın Galatasaray formasını giymesini çok isterim. Çünkü büyük ihtiyaç.

Okuyan ve yorum atacak arkadaşlar için;
Blog'daki tanıtımları da es geçmeyelim.
En azından 1 tık atarak, destek olmanızı bekliyorum :)

5 yorum:

  1. Bissouma transfer olursa çok değerli olur. Lemina bazen stoper de oynar. Lemina'ya güvenip haftada 3 maç oynanmaz. Lemina sık sakatlık yaşayabiliyor. Torreira önde oynamaya devam etmeli.

    YanıtlaSil
  2. Çok doğru bir hamle. Ancak süre çok azalmışken kaleci, stoper hamleleri ne alemde acaba?
    12 yabancı sınırı da bir yerden zorluyor.
    Gene her şey çok sıkıştı umarım hata yapmayız ve yetiştirmeyi başarırız.

    YanıtlaSil
  3. Biten transfer açıklanır hani? Nerede Bissouma gündem oyalamak tepkileri dağıtmak için yapılan haberler bunlar. Ederson diye başlayıp gün sonunda gidilen kaleciye bakalım. Jellert gibi olacak sonu onunda. Bu maliyet altında ezilir bu çocuk kaldıramaz. En ufak tepki de dağılır.

    YanıtlaSil
  4. Alican Tekin

    Bu adam standart seviye teknikle birlikte çok üst düzey dinamizm vaad ediyor. Gelirse eğer ligi geçtim Avrupa'daki sayılı orta sahalardan biri olur bizim orta saha.

    Gümbür gümbür adam yiyen bir orta saha hattı.

    YanıtlaSil
  5. Bissouma dan daha iyisi için Bissouma bekletiliyordur muhtemelen. Nasıl ki Skrinar dan daha iyisi olan Cuesta alındı. Yol bu yol gibi duruyor arkadaşlar.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir