22 Nisan 2009 Çarşamba

Tugay'a Bu Yapılamaz


Daily Mirror gazetesindeki “Futbol Casusu” adlı köşede yer alan haberde, 38 yaşındaki tecrübeli futbolcu Tugay'ın, teknik direktör Sam Allardyce’ın isteği üzerine 2001 yılından beri toplam 226 maçta görev aldığı Blackburn Rovers’ın A takımından çıkartılarak, en yaşlısı 1988 doğumlu olan genç oyunculardan kurulu rezerv takımına gönderildiği belirtildi. Kulübün resmi internet sitesindeki haberde ise “Orta sahanın maestrosu” denilen eski milli oyuncunun, Wigan Athletic rezerv takımıyla yapılacak maçın kadrosuna dahil edildiği bildirildi.

Haber inşallah yalandır. Bu Tugay'a yapılabilecek en büyük haksızlık ve ayıp olacaktır. 38 yaşında bu denli saygı duyulan bir futbolcunun yeri rezerv lig değildir. Blackburn'un amacı ne bilmiyorum ama inşallah bunu gerçekleştirmezler. Madem bunları yapacaktın Tugay'la neden sözleşme yeniledin derler. Tugay cephesinden bir açıklama gelmedi bakalım kararı ne yönde olacak.

Habere olumlu yönden bakmak istersek Tugay antrenör olacak ve şimdiden ısınma turlarına başlatmış olabilirler. Genç oyuncularla kaynaşsın, onlara bir şeyler öğretsin diye. Bu yinede yalnış. Böyle antrenör yaptırılamaz kimse. Ümit Özat örneği ortada. Tugay futbolu bırakınca aynı taktikle bunlar yapılabilirdi.

Tugay'ı hepimiz çok özledik benim kalbimden geçen bu olaydan sonra oradan ayrılması ve son senesini Galatasaray'da geçirmesi yönünde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir