10 Mayıs 2009 Pazar

Batuhan Gümbür Gümbür Geliyor


Fenerbahçe maçı öncesinde kampı terketmesi üzerine kadro dışı bırakılan Batuhan bir anda takımının kurtarıcısı haline geldi. Ligde kalmak için çaba gösteren Eskişehirspor'da Antalyaspor maçının adamı olup Batuhan 2 gol birden attı. Kritik maçlar öncesinde Batuhan'ın bu dönüşü ve biraz akıllanmış görüntüsü hem Eskişehirspor hem Beşiktaş hemde Türk futbolu açısından güzel gelişmeler. Batuhan'ın bu sezon Eskişehirspor formasıyla 10 maçta 7 golü bulunuyor.

Bu ülkenin yetiştirdiği, içinden çıkardığı en yetenekli futbolculardan. Burada tartışma yapılmaz. Ben onun futbol stilini Ibrahimoviç'e benzetiyorum. Günümüz santrafor tipine uyan bir futbolcu. Yani hızlı, güçlü, teknik, atletik, hava toplarında hakim yok yok Batuhan'da. Karakter sorunu yaşıyor yalnız gençlikten mi bilmem karakteride Adriano demiştim onun için. Gece kulüpleri, alem, eğlence, bir havalar falan yakışmıyor bunlar Türk futbolcusuna. Batuhan kafasını kullansa eminim Avrupa'da çok önemli yerlere gelecek. Durum onu gösteriyorki akıllanmışa benziyor. Beşiktaş için bu çocuk büyük kazanç olur. Seneye Mustafa Denizli değerlendirir mi bilmiyorum ama Batuhan benim takımımın banko oyuncusu olacak seviyede. Fatih Terim bile bu yaşta Milli Takım'a alıp şans veriyor ona. 

Beşiktaş Paf takımı performansına bakıyorum 89 maçta 226 gol. Bu ne demektir. 18 yaşında bu çocuk. Ayrıca kendisi Türkiye Ligi'nin en erken yaşta gol atan futbolcusuda konumunda. 2008 Aralık ayında İngiliz World Soccer Dergisi, geleceğin 3 yıldız futbolcusu arasında Batuhan’ı da gösterdi ayrıca. İşin özü Batuhan'ın kendini futbola verdiği ortamda elimizde mükemmel futbolcu var demektir. Uzun seneler Batugol sesleriyle ortalık inleyebilir.

1 yorum:

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir