28 Mayıs 2009 Perşembe

Beyin Fırtınası {Şampiyonlar Ligine Kim Gider?}

Süper Lig oynanan futbollarla olmasada hala çözülmemiş düğümler olması hasebiyle adına yakışır bir heyecanla dolu dizgin devam etmekte. Bu hafta son artık ama ne şampiyon belli ne gidecekler henüz. Şampiyonlar ligine katılacak 2 takım için 3 aday bulunuyor şu anda. Biraz beyin fırtınası yapalım takımların şansı açısından bakalım hangi sonuca varacağız.


Beşiktaş; Son haftaya girerken 68 puan ve 29 averaj ile ligin lideri konumunda. Bir mucize olmazsa Şampiyonlar Ligine gidecek iki takımdan birisi olacak. Son hafta Denizlispor'la Denizli'de oynayacak maçını. Denizli 38 puan ile 14 puanda ve ligde kalmayı garantiledi. Yani çok rahat çıkacak maça hani gazozuna maç diyoruz ya o tarz bir maç olacak Denizli için. Bu Beşiktaş için avantaj gibi görünsede orası Denizli garanti diye gidilip ne şampiyonluklar bırakıldı orada bilenler iyi bilir. Eğer Beşiktaş Denizli'ye yenilmezse Şampiyonlar Ligine her türlü gider.



Sivasspor; 66 puan ve 27 averaj ile ligin ikincisi konumunda bulunuyor. Ve bence 3 takımdan işi en zor olan takım Sivas. Çünkü son maçı Galatasaray ile hemde Samiyen'de. Tamam Galatasaray'da işler iyi gitmiyor olabilir ama geçtiğimiz haftaki Beşiktaş maçında gördük ki Galatasaray eğer isterse lidere karşı bile tek kale oynayabilir. Bu maçın Samiyen'de bu sezon oynanan son maç olması ve bilhassa bir çok futbolcuyla birlikte malesef Bülent Korkmaz içinde son maç gibi duruyor olması takımı ekstra bir motivasyona sokar ve Galatasaray galip gelir gibi geliyor bana. Tabi bu bakış açısının sebebi objektif olmayışımda olabilir ama durum bu yani.


Trabzonspor; İşte tam bu noktada yani Galatasaray Sivas'ı yenerse devreye Trabzonspor giriyor. Trabzon 65 puan ve 21 averaj ile ligde 3. sırada. Son maçı ise iddiası kalmamış Fenerbahçe ile oynuyor. Fenerbahçe Beşiktaş'ın çok büyük ihtimal şampiyonlar ligine katılacak olmasıyla Fortis Türkiye Kupasında final oynadığı için yeni Uefa'ya yani Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazandı. Yani Denizli için Beşiktaş maçı ne kadar gazozunaysa Fenerbahçe içinde Trabzon maçı o seviyede. Birde bu üç takıma baktığımızda en iyi futbolu Trabzon oynuyor. Futbol eğer neticeyse yani skorsa Trabzon bir kaç haftadır her maçta en az 3 gol atıyor ki bu mükemmel bir istatistik.

Gelelim fasulyenin faydalarına; Trabzon Fener'i yenmeyi başarırsa ki bu hiç zor değil onlar için işler kızışacak. Hele birde Beşiktaş Denizli'ye yenilirse buyrun cenaze namazına. İşte o zaman ikili, üçlü averajlar devreye girer. Yazıya Şampiyonlar Ligi ile başladık ama düşününce şampiyonlukta garanti değil kimse kusura bakmasın. Denizli'nin bu konudaki sabıkasını unutmak ne mümkün. "Saat kaç?" muhabbeti Denizli'den çıktı nede olsa. Yani lig bildiğiniz, bildiğimiz gibi. Nasıl başladıysa öyle devam ediyor. Kötü futbol, müthiş heyecan, düğüm düğüm üstüne..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir