29 Mayıs 2009 Cuma

Bu Yaz Real Madrid'i Çok Konuşacağız

İspanyol spor basını, Real Madrid'te kulüp başkanı seçilmesine kesin gözüyle bakılan Florentino Perez'in, Villarreal'i çalıştıran Manuel Pellegrini'yi teknik direktör olarak göreve getireceğini iddia etti. AS gazetesi ve Cadenaser radyosu, seçimlere tek aday olarak katılması halinde Perez'in 1 Haziran tarihinde resmen kulüp başkanı olacağını belirterek, 2 Haziranda Pellegrini'yi yeni teknik direktör olarak tanıtacağını savundu. Perez'in Şilili teknik adam ile anlaştığı iddia edilirken, Pellegrini'nin 1 yıllık daha sözleşmesi olmasına ve ayrılması halinde 3 milyon Avro'luk tazminat ödemesi şartı bulunmasına rağmen, Villareal Kulübü Başkanı Fernando Roig'den büyük bir kulüpten teklif alması halinde sorunsuz ayrılma sözü aldığı ileri sürüldü. Cadenaser ayrıca, Milan'ın Brezilyalı futbolcusu Kaka'nın gelecek hafta resmen Real Madrid'e transfer olabileceğini, ayrıca transfer listesinde Cristiano Ronaldo (Manchester United), Silva, Villa (Valencia) ve Xabi Alonso'nun (Liverpool) olduğunu belirtti.

Son zamanlarda farketmişsinizdir çok sık Real Madrid'i yazmaya başladık. Yazmayalımda ne yapalım Florentino Perez iş başındaysa mecbur gündemi oluşturuyor. Bu sezon Real Madrid bekleneni veremediği gibi Barcelona'nın çok uzağında kaldı. Hele kendi evinde rakibinden 6 gol yemesi kabul edilemez. Bu yüzden Perez başkan olması kesin gibi ama yinede icraatlarını seçilmeden yapmaya başlıyor. Kaka'nın transferinin bittiği söyleniyor. Bu transfer gerçekleşirse ilk atılımlarını yapmış olacaklar. Cristiano Ronaldo isimi 2 senedir Real Madrid'le çok geçiyor ve Ronaldo ne kadar kalmak istiyorum falan desede gönlünün Real Madrid'de olduğunu herkes biliyor. Son olarakda zaten kalmak için kararsızım diyerek tutumunu belli etmişti. Bu transferin kesinlikle gerçekleşeceğine inanıyorum. Ayrıca Valencia mali açıdan çok zor durumda. Bu sezon potansiyelli kadrolarına rağmen isteneni onlarda veremedi artık bu krizden dolayı bazı teklifleri reddemeyecek durumdalar. Silva ve Villa transferlerininde gerçekleşmesi olası. Son olarak Xabi Alonso yeni gözdeleri gibi duruyor. 

Perez bu sefer transferde akıllı davranıyor. İspanya Milli Takımının belli çatısı Barcelona'da, diğer yarısınıda Real Madrid kendine bağlamak istiyor. Silva, Villa ve Xabi Alonso transferleri bu yüzden çok önemli. Messi markasına karşında C.Ronaldo ve Kaka hamlelerini yapmayı planlıyorlar. Perez eskiden her sene bir yıldız alırdı ama bu sefer bütün yıldızları bir anda almak peşinde.

Manuel Pellegrini 5 yıldır Villareal'in başında ve bu sürede önemli başarılara imza attı. Villareal'e bir istikrar yakalattı, onları üst sıralara oynayan bir takım haline getirdi. Güney Amerika'dan genelde futbolcular getirilir ama teknik adam olarak bu düzeni zamanında yıkmıştı. Perez büyük hocaların peşinde çok koştu. Önce Wenger sonra Ancelotti sonrada Mourinho. Hepsinden umduğunu bulamayınca Pellegrini'yi buldu. İspanya futbolunu ezbere bilen önemli işler yapabilecek bir hoca. Yalnız Perez kendine kurulu düzen kurarsa yine başarısız olacaktır. Futbol şubesini organize çalışabilecek bir kurum haline getirmeli. Her işe karışmamalı geçmişteki hatalarını asla yapmamalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir