28 Mayıs 2009 Perşembe

Fenerbahçe'de Operasyon Başladı

Fenerbahçe yönetimi, yabancı transferi için teknik direktör seçimini yapmayı bekliyor. Avrupa'nın önde gelen teknik adamları ile temasta olan sarı lacivertliler, geçtiğimiz sezon olduğu gibi transferlerle güçlendirilmiş kadroyu teknik adama teslim etmek yerine en azından yabancı transferini yeni gelecek çalıştırıcıya bırakmayı planlıyor. Edu, Deivid, Josico ve Maldonado ile yollarını ayıracak olan yönetim sadece Sivassporlu Bilica ile anlaşırken, boşta kalan kontejanı hocanın tercihlerine ayırma kararı aldı. Fenerbahçe'nin yıldız ismi Roberto Carlos, Fluminense'yle görüştüğünü açıkladı. ESPN Brezilya televizyonuna açıklamalarda bulunan Roberto Carlos, "Fluminense meselesi bir realite, başka kulüplerle de temaslar var; ama özellikle de Fluminense'yle olanlar ciddi. Ancak bu konuyu Fenerbahçe'yle de konuşlmalıyım. Türkiye'de mutluyum" cümlelerini kullandı. Yurtiçinde transfer çalışmalarını sürdüren sarı lacivertliler, son dönemin en gözde isimleri Manisasporlu Güven Varol ve Ufuk Ceylan'ı da listesine aldı. İki gündür İstanbul'da bulunan Manisaspor Başkanı Kenan Yaralı ile görüşen yöneticiler, pazarlıklara başladı. Manisaspor Başkanı Kenan Yaralı'nın büyük kulüplerin tamamının talip olduğu, Güven ve Ufuk'u birlikte satmak istediği ve oyuncu takasına yanaşmadığı ise gelen haberler arasında.

Bu sezon gelen büyük başarısızlıkların ardından uzun yıllar sonra ilk defa Aziz Yıldırım'a muhalefet ortaya çıkmıştı. Buna rağmen Aziz Yıldırım seçimi kazandı ve büyük seçim vaadleri verdi. Bunları gerçekleştirmek içinde ellerinden geleni yapacaklarını söylemişti. Sezonun bitmesinden sonra Aragones ile derhal yollar ayrılacak ve transfer çalışmaları başlayacak. Hoca konusuda çok önemli. Aragones ile çok yalnış seçim yapmışlardı bu yüzden bunu unutturmak isteyecekler. Ben kariyerli yabancı getirmelerini bekliyorum. Paradan asla kaçmayacaklardır. Sonrasında haliyle transfer dönemi başlayacak. Deivid'in sözleşmesi yenilenmesine rağmen yollar ayrılacak, Edu sakat olduğu için gönderilecek, Josico ve Maldonado'da beklentileri karşılayamadığı için gönderilecek. Roberto Carlos'da ayrılmak istiyor onun durumu belirsiz. Ben olsam onuda yollarım 36 yaşındaki bir bek daha sana ne verebilir. İlk transferlerini Bilica'yı alarak gerçekleştirdiler. Lugano'yu kadroda tutabilirlerse onunla birlikte ligin en dominant iki stoperine sahip olacaklar. Bu yüzden isabetli transfer o. Kadroda gidecek birçok Türk futbolcu var ve yerleride dolması gerekiyor. Türkiye'nin birçok yıldız futbolcusunada talip olmalarını bekliyorum. Fenerbahçe açısından çok hareketli bir transfer dönemi yaşayacağız.

Aziz Yıldırım ayrıca başarılı olmak için hocanında işine karışacaklarını söyledi. Verilen sözlerinde mutlaka tutulacağını belirtti. Çok hırslı bu konuda bu yüzden beklentiler büyük. Bence sportif direktör olayınada girmeleri lazım ve Rıdvan Dilmen'i bu göreve getirmeliler. Bu sayede büyük fayda sağlarlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir