25 Mayıs 2009 Pazartesi

Efsaneler Bıraktı

40 yaşındaki İtalyan oyuncu, Milan formasıyla çıktığı 901. maçın ardından yeşil sahalara veda etti. Kariyeri boyunca Milan ve İtalya Milli Takımından başka forma giymemiş olan Maldini, 24 sene boyunca 1000'in üzerinde resmi maça çıktı. Milan formasıyla ilk maçına 20 Ocak 1985 tarihinde Udinese karşısında çıkan Maldini, 900. maçına da geçtiğimiz cumartesi günü Friuli Stadyumu'nda Udinese karşısında çıkmıştı. İtalya Milli Takımı formasını 126 kez giyen Maldini bu alanda da rekorun sahibi. Maldini'nin son maçında Roma, Milan'ı San Siro'da Ambrosininin 2 golüne karşılık, Riise, Menez ve Totti'nin golleriyle 3-2 mağlup etti.

Maldini sadece İtalya'nın değil Dünya futbolunun gördüğü en büyük futbolculardandı. Milan gibi ekipte 40 yaşına kadar üst düzeyde futbol oynayıp zaten nasıl bir profesyonel olduğunu kanıtladı. Kariyerindeki başarıları şimdi buraya yazmaya kalksak bu yazı bitmeyecektir. Maldini'yi izlemek futbolseverler için büyük keyifti, mutlaka futbolun içinde kalmalıdır. Teknik direktör olarakta bu futbol vizyonuyla önemli işler yapabilir. Benim Maldini'ye dair unutmayacağım en önemli şey Galatasaray - Milan maçından sonra Ali Sami Yen için dediği bana kimse burada yirmibin taraftar olduğuna inandıramaz sözüydü.

Milli futbolcu Tugay Kerimoğlu, 1987 yılında Galatasaray'da başladığı profesyonel futbol hayatına veda etti. Galatasaray'ın ardından İskoçya ve İngiltere'de futbol yaşamını sürdüren ünlü Türk futbolcu Tugay Kerimoğlu, 8 yıldır formasını giydiği İngiltere Premier Lig takımlarından Blackburn Rovers'ın, West Bromwich Albion ile oynadığı sezonun son karşılaşmasında profesyonel futbol hayatına nokta koydu. Blackburn Rovers kulübünün kendi kuralları gereği 10 yıldan az formasını giyen futbolcuya jübile yapmaması nedeniyle sezon sonunda profesyonel futbolu bırakma kararı alan alan Tugay Kerimoğlu'nun oynadığı son maç, 32 bin kişilik Ewood Park Stadyumu'nu dolduran futbolseverlerin coşkun sevgi gösterileri sonucunda adeta bir jübileye dönüştü. 

Tugay'da Türk efsanesi olarak futbolu bıraktı. Herkesin futbola yavaştan veda etmeye başladığı yaşta Avrupa'ya gitti önce Glasgow sonra Blackburn'de senelerdir forma giydi. İngiltere Ligi'nde 39 yaşına kadar forma giyerek önemli bir işe imza attı. Herkesin büyük saygısını kazandı. Bugünkü maçtada Blackburn taraftarları onu en güzel şekilde uğurladı. Tugay'ın ben birde Galatasaray'la jübile yapmasını çok istiyorum. Futbola vedası inanılmaz oldu bütün taraftarlar Tugay maskelerini taktı, saha dışında falan Türk bayrakları vardı, ona özel t-sihrt'ler yaptırıldı, Galatasaray'lılarda onu yalnız bırakmadı gerçekten dört dörtlük jübile oldu. Ülkemiz bu olaylardan büyük dersler çıkarmak zorunda. Tugay'ın da futbolun içinde kalması gerekiyor. Blackburn taraflarları onun teknik ekibin içinde yer almasını istiyor. Tugay futbol vizyonunu senelerdir Avrupa'da inanılmaz geliştirdi eğer teknik direktör olursa onu Galatasaray'ın başında görmeyi çok istiyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir