12 Mayıs 2009 Salı

Ey Ruh Oradaysan Ses Ver


Kağıt üzerinde muhteşem bir kariyer. Everton'da oynamış, FC Kopenhag'da önemli işlere imza atmış, İsveç Milli Takımının en saygı duyduğu futbolculardan ve takımında kaptanı. Galatasaray böyle bir oyuncuyu transfer etmişti. Galatasaray Suat Kaya'dan bu yana birçok ön libero denedi. Batista'lar, Inamoto'lar, Conceicao'lar, Saidou'lar falan filan. Linderoth trasnferi Galatasaray'ın en doğru transferlerinden birisi olmuştu ve beni Lincoln'den daha heyecanlandıran futbolcuydu. Günümüzde ön liberoların önemini biliyorsunuz. Galatasaray uzun yıllardan sonra nokta transferini gerçekleştirmişti. 2002 ve 2006 Dünya Kupalarında, 2004 Avrupa Şampiyonası'nda da forma giydi. Linderoth'un geçmişi biraz ilginç aslında. Annesi Belçika'lı, babası İsveç'li eski futbolcu. Kendiside Marsilya doğumlu. 

Galatasaray'da sezona iyi başlı aradığımızı bulduk dedik şanssız bir kalça sakatlığı yaşadı. Doktorlara göre çok nadir görünen birşeydi bu ve sakatlık değil hastalıktı. Daha önce Everton döneminde uzun sakatlığo olmuştu ama Kopenhag'da aralıksız 3 sezon oynamıştı. Bazıları onun için hayatınca 2 hafta üst üste sakatlık geçirmemiş hatta mr bile çektirmedi diyenler bile var. Nitekim Linderoth geçen sezon neredeyse hiç oynayamadı. Bir artısı şu oldu Mehmet Topal'ı Türk futbolu bu sayede kazanmış oldu. Bu sezona geldik Linderoth sakat haliyle gitti İsveç Milli Takımına katıldı döndü hazırlık kampına katıldı. Sezona sağlıklı girsede bir sakatlık daha Linderoth kayıp. Yine iyileşti bir sakatlık daha. Sezonu kapattığı söyleniyor ve bu sezon sözleşmesi bittiği için Galatasaray ile yolları ayrılacak.

Futbolu gerçekten bilen, saha içinde iyi okuyan, etrafındakileride oynatmaya çalışan, lider özellikleri üst düzeyde olan futbolcuydu. Orta sahanın dinamonu olacaktı. Büyük umutlarımız vardı ama hiçbiri gerçekleşmedi. Sion maçında attığı bir gol vardı Galatasaray'a dair tek güzel anısı bu olacak herhalde. Yönetimi sakat futbolcu aldın diye suçlayamayız çünkü kariyer bakımından müthiş ve son 3 sezondur hiç sakatlanmayan futbolcuydu. Maç içinde kafası sürekli yerde, topu takip eden, çok koşan isimdi. 

Linderoth'un gelecek akibeti ne olacak bilinmez. Galatasaray'dan ayrılınca sakatlığının durumuna göre hareket edecektir. Belki ülkesine geri döner yada Baltık ülkelerinden birisine transfer olur. Uzun uzun yazmak isterdik ama kendisini Galatasaray'da fazla izleyemediğimiz için ne yazsak boş olacak. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir