31 Mayıs 2009 Pazar

Futbolda Sıra Milli Mesainin

A Milli Futbol Takımı'nın 2 Haziran'da Azerbaycan ve 5 Haziran'da Fransa ile oynayacağı özel maçların aday kadrosu açıklandı. Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, sezonun sonu olması nedeniyle mazeret bildiren oyuncuların çağrılmadığı (A) Milli Takım aday kadrosunda şu oyuncular bulunuyor: 

Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Kazım Kazım, Emre Belözoğlu, Semih Şentürk (Fenerbahçe), Sabri Sarıoğlu, Hakan Kadir Balta, Mehmet Topal, Arda Turan (Galatasaray), Gökhan Zan, İbrahim Üzülmez, Yusuf Şimşek (Beşiktaş), Ceyhun Gülselam (Trabzonspor), Sinan Bolat (Royal Standard Liege), Ufuk Ceylan (Manisaspor), Eren Güngör (Kayserispor), Bekir İrtegün (Gaziantepspor), İbrahim Kaş (Getafe), Tuncay Şanlı (Middlesbrough), Nuri Şahin (Borussia Dortmund), Caner Erkin (CSKA Moskova), Halil Altıntop (Schalke 04), Mevlüt Erdinç (Sochaux), Nihat Kahveci (Villarreal), Sercan Yıldırım (Bursaspor).

Futbolda sezonun bitmesinin ardından Haziran dönemini boş geçmek istemeyen Türkiye iki hazırlık maçı oynayacak. İlk maç Azerbaycan'la oynanacak. Bu maçın son günlerde gerilen bağlar açısından önemi büyük. Ayrıca Kayseri Kadir Has Stadı'da ilk defa Milli mesaiye konukluk edecek. Bizim için asıl prova Fransa gibi gözüküyor. Fransa'da deplasmanda oynanacak bu hazırlık maçında takımımızın durumunu, eksiklerini görebileceğiz. Fransa en önemli futbolcularını bu maç için çağırdı yani eksikleri yok gibi. 

Kadroya alınan futbolculara baktığımda Fatih Terim'in neden çağırdığını anlamadığım isimler gözüme tekrar çarptı. Şu Kazım takıntısı geçmedi gitti. Kazım kendi takımına ne veriyorki ondan Milli Takım'da neler bekleniyor. Aynı şekilde Emre Belözoğlu tekrar kadroya alınmış. Beşiktaş'ın şampiyon olma kontenjanından sanırım Yusuf Şimşek'i kadroda görüyoruz ama Rüştü davet edilmemiş. Onun dışındaki futbolcular zaten kadronun değişmez isimleri. Tabiki eksiklikler var bazı futbolcular sakatlığı yüzünden kadroya giremediler. Hazırlık maçı deyip geçmemek lazım Dünya Kupası'nda gruplarda şansımızı iyice zora soktuk. Takımın bir arada olması ve o maçlara olabildiğince iyi hazırlanması çok önemli. Eylül ve ekim dönemi Milli Takım için çok zorlu geçecek. Fatih Terim'in o maçlarda verim alabileceği futbolcuları kadroya almasını bekliyorum. Kazım'la Emre Belözoğlu ile bir yere gelemeyiz veya Yusuf Şimşek'le. 

Son zamanlarda gözüme çarpan başka konu lejyoner futbolcularımız artmaya başladı. 7 futbolcu yurt dışından çağrıldılar. Bunlara sakatlığı geçince Hamit Altıntop'u da ekleyeceğiz. Bu da sevindirici haber bir bakıma.

4 yorum:

  1. Avrupa Şampiyonası grup şansı değil Fifa World Cup grup şansı olacaktı bilgilerinize sunarım iyi günler ...

    YanıtlaSil
  2. Karışıklık, dalgınlık, özür dileriz :)

    YanıtlaSil
  3. Ne demek efendim siz böyle güzel yazılar yazdıkça ,bu hatalar devede kulak kalır :)

    YanıtlaSil
  4. Anlayışın için teşekkürler :D

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir