31 Mayıs 2009 Pazar

Hidayet Türkoğlu Yüzük Avında

Play-off'lar başladığından bu yana herkesin kafasında Lakers - Cavs finali vardı. Normal sezonun en iyi iki takımını finalde bekliyorduk. Olası Kobe - LeBron çekişmesi hepimizi heyecanlandırıyordu. Önce Lakers'ın batıda işi zorlaştı önce eksik Houston onları çok zorladı sonrada Denver bir hayli terletti. Ama Lakers öyle yada böyle finale çıkmayı başardı. Cavs ise ilk iki turda rakiplerini süpürmesinin ardından Orlando karşısında da mutlak favori gözüküyordu. Yalnız işler hiç bekledikleri gibi olmadı ve serinin galibi 4-2 ile Orlando oldu. Böylece 14 yıl aradan sonra Orlando NBA finaline çıkmayı başardı. En son Shaq'lı kadro bunu başarmıştı ama tecrübesizlik diyeyim finalde varlık gösterememişlerdi.

Serinin anahtarı Orlando'nun takım oyunuydu diyebilirim. Orlando Cavs'a çok ters geliyor. Cavs LeBron'un eline baktı sonuçta bir oyuncuda tek başına koskoca seriyi getiremiyor. Cavs'da bütün oyuncular uyudu resmen. Mo Williams'ın performansı sadece saha dışındaki açıklamalardı. MVP Cavs'da, yılın coach'ı orada ama beklenen final gelmedi. LeBron hakemleri arkasına alsada bu seride yaptıkları unutulmaz. Tek başına elinden geleni yaptı ama yetmedi. Tam anlamıyla takım olmuş, kolej havası yakalamış Orlando'yu durduramadı. D.Howard Boston serisinde çok zorlanmıştı çünkü Boston'un kalın uzunları onu iyi durdurdu. Cavs'da ise ne Varejao ne de Ilgauskas bunu başaramadı. Ayrıca kritik anlarda Hidayet faktörü devreye girdi. Hücumların organizasyonunda bir numaralı isimdi. R.Lewis takımın sıkıştığı anlarda skor yükünü üstlendi. Ayrıca Orlando seri boyunca hatta play-off'lar boyunca benchden de müthiş destek aldı.

Finalin adı Lakers - Orlando oldu. Shaq'ın dramını D.Howard'ın yaşamayacağını finalde Orlando ile şampiyonluğa ulaşmasını istiyorum. Lakers görüldüki Cavs'a göre daha iyi takım. Kobe faktörünün yanında Gasol ve formda olan Odom var. Bynum etkili uzun ama çabuk fauller almasını Orlando iyi kullanabilir. Tıpki Orlando gibi benchden de iyi katkı alıyorlar. Çok dişli bir final olacak serinin belkide 7. maça bile uzayabileceğini düşünüyorum. Hidayet bu sezon yaptıklarıyla büyük gurur yaşattı bizlere inşallah takımına NBA şampiyonluğunuda getirecek. Finallerin MVP'si olarak görmeyi çok isterim. Hidayet bunu yapabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir