15 Mayıs 2009 Cuma

Galatasaray'ın Gülen Yüzü {Arif Erdem}

Ben onu Galatasaray'ın gülen yüzü olarak tanıdım. Yani futbolcu kişiliği ayrı ama çok renkli kişiliği vardır. Espiriler, neşe, kahkaha, şamata hepsi Arif'te mevcuttur. Giydiği 6 numaralı forma ile özdeşleşmiştir. Galatasaray'da 13 sene forma giymiştir. Bu seneler içinde birçok başarı görmüş ve Galatasaray'ın en unutulmayan anlarına ismini altın harflerle yazdırmıştır.

Zeytinburnuspor'dan Galatasaray'a transfer olma süreci ilginçtir. Para karşılığı değilde futbol topları karşılığı geldi diye biliyorum ben. 1991 yılından 2000 yılına kadar aralıksız 9 sene Galatasaray'da forma giydi. Manchester United maçında attığı muhteşem golle dünya devi Schmeichel'ı avlamıştır. Hatta maçı anlatan Ümit Aktan o gol için "değil Şımaykıl bütün Maykıllar gelse kaç yazar" demişti. Fatih Terim'in gelişiylede birlikte Arif'in performansı artmıştır. Terim onu joker olarak kullanırdı. Yıllarca Hakan Şükür ile birlikte müthiş bir ikili oluşturdular. Hakan Şükür'ün attığı bir çok golde asisti vardır. Kendisi tam bir yardımcı forvetti. Hakan'ı mükemmel tamamlardı. Ayrıca savunmanın hücumda başladığına en büyük örneği Hakan Şükür'le birlikte oluştururdu. Ayrıca etkili şutlarıda vardı bazen mesafe tanımaz her yerden şut atabilirdi. Onunla ilgili çok konuşulan bir konuda kolay penaltı yaptırmasıydı. Yani ceza sahasında kendini hemen yere bırakır, hakemleri kandırabilirdi. 4 sene şampiyon olan kadroda önemli parça oldu ve Uefa Kupası'nın gelmesinde de katkısı büyüktü. Final maçında 45. dakikada kaçırdığı o golü hiç unutmasakta Arif bizler için unutulmaz.

Euro 2000 kadrosunda da yer aldı. Portekiz ile oynanan çeyrek final maçında penaltıyı kaçırmıştır. Sonra sırf Avrupa diye Real Sociedad deneyimi yaşadı ama sadece 2 maç oynayabildi. Ligin devre arasında ise Galatasaray'a döndü ve 4 yıl daha forma giydi. Bu süre içinde gol krallığınıda tattı. Fatih Terim'in ikinci döneminde ise fazla forma şansı bulamadı Hagi'nin gelmesiylede iyice yedeğe çekildi. Sonrada futbolu bıraktı zaten. Şimdilerde Abdullah Avcı'nın yardımcılığını yapıyor. İBB'nin Süper Lig'e gelme sürecinde de büyük katkıları olmuştur.

Arif Galatasaray taraftarını çok sevdi, taraftarlarda onu çok sevdi. Galatasaray ile 103 maçta 59 gol attı. Milli Takım ile 60 maçta 11 gol attı. 1993 Akdeniz Oyunlarında şampiyon olan kadroda, 1996, 2000 Avrupa Şampiyonasında ve 2002 Dünya Kupası kadrolarında yer aldı. Kritik anlarda takımını ateşlemesi ile ün yaptı. Neşesi, kahkahası hiç eksik olmadı. Takımın bir aile olmasında faydası çok büyüktü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir